Proszę o poradę

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
MDW

Post autor: MDW » ndz lip 29, 2007 8:40 pm

Kupuje auto a nie taczki z złomem,a rejejestracja i oc załatwia się w jeden dzień.
Z reka na sercu i na powaznie piszac-

...Toś chyba nienormalny.
Disco 3.9 V8i & BFG 32 inczes.

Awatar użytkownika
Elwood

Kontaktowanie:

Re: Proszę o poradę

Post autor: Elwood » ndz lip 29, 2007 8:45 pm

ari9 pisze:Witam.
Jetem na kupnie auta terenowego do 27 tys.zł.Auto ma służyć jako wyprawowe,dlatego biorę pod uwagę wesje długie.Moje typy to:Range Rover,Pajero,Grand cherokee.Proszę o poradę czy silniki diesla czy bęzyna-lpg.
Pozdrawiam.
Raczej zadne z zaproponowanych. Jeżeli już to diesel.
The Bluesmobile
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."

Awatar użytkownika
świerszcz

Post autor: świerszcz » ndz lip 29, 2007 8:49 pm

ari9 pisze:Kupuje auto a nie taczki z złomem,

za 27 tysięcy :o :o :o :o :o :lol: :lol: :lol: :)20 :)20 :)20 Powodzenia!!

a przy okazji to zamiast jechać na Ukrainę ( nie koniec świata :)20 :)20 ) pojedź se moze najpierw na okoliczne pole, szczerze radzę....
Ale cóż, kupuj, jedź, zraź sie - będzie za jakieś półtora miecha tanio auto do wzięcia po kolejnym frajerze :)25 :)18

Awatar użytkownika
szpak

Post autor: szpak » ndz lip 29, 2007 9:03 pm

SCEPTYCY i PAPLACZE

Mi udało się w 2 tygodnie taką akcję przeprowadzić. Mam taką trochę wyjazdową pracę i razu pewnego będąc w Inowrocku luknąłem do netu - i znalazłem UAZa w podtoruńskiej wiosce. Pojechałem zobaczyć, gość ze stodoły wyjechał :) , rundkę zrobiliśmy, dalej do bankomatu do Torunia, umowa spisana na masce, auto do warsztatu, ja papiery w kieszeń, i w te pędy do okienka. Pani trybem przyspieszonym wszystko obłatwiła :) a ja dzięki temu obskoczyłem Kozackie i Maramuresz. Cała inwestycja zamknęła się w ok 9 tysiach (paliwa i żarcia nie liczę).

Więc śmiało, kupuj Jeepa - to prawie to samo co UAZ więc kosztach podobnych się zamkniesz :)21 :)14

Awatar użytkownika
Elwood

Kontaktowanie:

Post autor: Elwood » ndz lip 29, 2007 9:08 pm

świerszcz pisze:
a przy okazji to zamiast jechać na Ukrainę ( nie koniec świata :)20 :)20 ) pojedź se moze najpierw na okoliczne pole, szczerze radzę....
Ale cóż, kupuj, jedź, zraź sie - będzie za jakieś półtora miecha tanio auto do wzięcia po kolejnym frajerze :)25 :)18
Nie dramatyzuj, nie zrażaj kolegi. Co ma sie spier... w wypadzie na Ukrainę? Wystarczy, ze kupi furę na chodzie a za 29kk nie musi od razu wtopić.
The Bluesmobile
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."

Awatar użytkownika
czarny75

Kontaktowanie:

Post autor: czarny75 » ndz lip 29, 2007 9:19 pm

ari9 pisze:Proszę o poradę czy silniki diesla czy bęzyna-lpg.
tylko BĘZYNA 8)
tylko Jeep (one sie nie psują)
"najwiekszym nieszczęściem jest szczęśliwe małżeństwo..maleją szanse na rozwód" M. Kundera

Tarsus

Post autor: Tarsus » ndz lip 29, 2007 9:25 pm

ari9 pisze:Kupuje auto a nie taczki z złomem,a rejejestracja i oc załatwia się w jeden dzień.
dokladnie...
Wiec, ludziska zaamiast biadolic i pierdolic bez sensu... a chlopisko w potrzebie... pomoglibyscie :)

Bierz Disko, bo RRa nie znajdziesz w tak krotkim czasie, a i tak na wyprawy dicho fajniejsze i w cenie dobrej. Wybor prosty, solidny, jesli jestes w stanie sie uporac tak szybko z papierami, poradzisz sobie i z samochodem. Jesli mierzysz w roczniki 94-98 szacuj pakiet startowy na kilka tys. PLN i gwarantuje ci ze jesli mechanik cie nie wykiwa, wrocisz syfem do domciu.
Pozdr.
Ostatnio zmieniony ndz lip 29, 2007 9:26 pm przez Tarsus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
świerszcz

Post autor: świerszcz » ndz lip 29, 2007 9:25 pm

Elwood pisze:
świerszcz pisze:
Nie dramatyzuj, nie zrażaj kolegi. Co ma sie spier... w wypadzie na Ukrainę? Wystarczy, ze kupi furę na chodzie a za 29kk nie musi od razu wtopić.
chodzi o czas vs inwestycja finansowa....
za 27 tyś nie kupisz w tych czasach auta gotowego do jazdy (o terenówkach pisze....) a to vs. 3 tygodnie + brak doświadczenia nie wróży dobrze....

widziałem już nie raz w Rosji, w Afryce ludzi na szybko wydających 27tyś ale EUR i klnących na czym świat stoi nad zabitym sprzętem....

pewne ruchy i decyzje wymagają jedank nieco pokory czy to się komjuś podoba czy nie. Na pierwszy wyjazd poza RP wybrałem się np UAZ'em za 5tyś z wsadzonym w ciągu półroku drugim 5 tyś - auto poznałem, sam wymieniłem połowę i to pozwoliło mi cieszyć się wyjazdem na wschód. Do Afryki jeździłem 12 letnim LR'em - którego cena ( a przez to i ilośc czasu spędzona nad autem) przewyższała o 100% ceny egzemplarzy 7 letnich, które w zyciu z asfaltu u Helmuta nie zjechały - więc ich zdolności ofroadowe są natychmiast weryfikowane po pierwszym leśnym odcinku (diflock i LOW nigdy nie zapinane, luzy w mostach, nieszczelne mosty, kule, ect).

Nie mam zamiaru przerażać Kolegi,chodzi mi tylko o to, że ja naprawdę bałbym się jechać gdzieś dalej struclem za takie pieniądze (mamy tu na myśli offroad!!), mając do tego null doswiadczenia i zero znajomości samochodu, tyle!. ale każdy robi jak chce....

PS. ostatnio zmieniłem auto wyjazdowe na kolejnego LR i mimo ca. 60kpln wsadzonego w zakup, wiem że przez najbliższe 6 miesięcy auto z garażu nie wyjedzie, bo muszę je na początku przywrócić do stanu fabrycznego, że up gread'u nie wspomnę.....

Awatar użytkownika
Ptak

Post autor: Ptak » ndz lip 29, 2007 9:27 pm

Już mi się nawet nie chce pisać !!
Kiedy te wakacje się skończą i te wszystkie oszołomy zajmą sie swoimi codziennymi zajęciami ??
Z tematu na temat jest coraz gorzej :)3 :)3 :)3 :)3 :evil:
LR Disco 300
LR SIII reanimacja
Chodój łópiesz

Awatar użytkownika
Broncosaurus

Post autor: Broncosaurus » ndz lip 29, 2007 9:30 pm

PS. ostatnio zmieniłem auto wyjazdowe na kolejnego LR i mimo ca. 60kpln wsadzonego w zakup, wiem że przez najbliższe 6 miesięcy auto z garażu nie wyjedzie, bo muszę je na początku przywrócić do stanu fabrycznego, że up gread'u nie wspomnę.....[/quote]

eee to juz jakaś jest histeria :)

chyba ze kupiłeś International Scouta np. serwisowanego przez ostatnie 30 lat przez P.O.M. w Piździejewicach
OneTen
Discofery 300tdi

Awatar użytkownika
świerszcz

Post autor: świerszcz » ndz lip 29, 2007 9:30 pm

Ptak pisze:Już mi się nawet nie chce pisać !!
Kiedy te wakacje się skończą i te wszystkie oszołomy zajmą sie swoimi codziennymi zajęciami ??
Z tematu na temat jest coraz gorzej :)3 :)3 :)3 :)3 :evil:
dlaczego Cię rozumiem i mam to samo wrażenie :)2 :)2 :)

Tarsus

Post autor: Tarsus » ndz lip 29, 2007 9:31 pm

bo dziada kupiles @świerszczu... i za nowego do tego :)21

Nie strasz kolegi bo paplesz bez sensu...
Pecha masz może i tyle :)

Jak kupi dobrze, a można, w tydzien sie wyrobi, z malą pomoca :)21
... i wróci nim do domu...

Awatar użytkownika
świerszcz

Post autor: świerszcz » ndz lip 29, 2007 9:32 pm

Broncosaurus pisze:PS. ostatnio zmieniłem auto wyjazdowe na kolejnego LR i mimo ca. 60kpln wsadzonego w zakup, wiem że przez najbliższe 6 miesięcy auto z garażu nie wyjedzie, bo muszę je na początku przywrócić do stanu fabrycznego, że up gread'u nie wspomnę.....
eee to juz jakaś jest histeria :)

chyba ze kupiłeś International Scouta np. serwisowanego przez ostatnie 30 lat przez P.O.M. w Piździejewicach[/quote]

nie przez POM, tylko przez ASO LR'a :)20 :)20 :)11 :)11 :)11 we Warszawie, no :)24 :)16

Awatar użytkownika
świerszcz

Post autor: świerszcz » ndz lip 29, 2007 9:33 pm

Tarsus pisze:bo dziada kupiles @świerszczu... i za nowego do tego :)21

Pecha masz może i tyle :)

Jak kupi dobrze, a można, w tydzien sie wyrobi, z malą pomoca :)21

:)20 :)20 :)20 :)20 :)20

Awatar użytkownika
Ptak

Post autor: Ptak » ndz lip 29, 2007 9:34 pm

Tarsus pisze:bo dziada kupiles @świerszczu... i za nowego do tego

Pecha masz może i tyle

Jak kupi dobrze, a można, w tydzien sie wyrobi, z malą pomoca
... na lawecie :D
LR Disco 300
LR SIII reanimacja
Chodój łópiesz

Awatar użytkownika
Broncosaurus

Post autor: Broncosaurus » ndz lip 29, 2007 9:34 pm

to to samo może byc tylko sie łądniej nazywa :)21
OneTen
Discofery 300tdi

Awatar użytkownika
świerszcz

Post autor: świerszcz » ndz lip 29, 2007 9:35 pm

Broncosaurus pisze:to to samo może byc tylko sie łądniej nazywa :21
to byłby awans z punktu widzenia know how'u personelu :lol: :lol:

Tarsus

Post autor: Tarsus » ndz lip 29, 2007 9:36 pm

świerszcz pisze:

Moje doswiadczenie jest skromne, ale w tym roku juz trzeciego landa zabralem na wycieczke i wrocil, a z racji ze nie wiele wiem to nie wiele przy nich robilem, (no moze troszke) wiec nie mam bladego pojecia z czego sie tak cieszysz 8)
Ptak pisze: ... na lawecie :D
gdzie twoja wiara w marke :)21

Awatar użytkownika
Ptak

Post autor: Ptak » ndz lip 29, 2007 9:43 pm

To jest realne podejście do sprawy ja swojego kupiłem za 27kPLN i pakiet startowy był 9KPLN więc patrzę realnie
Trzeba zajechać do serwisu lub dzióbać samemu sprowadzać części itd....
sie robią miesiące (chyba każdy z nas tego doświadczył)
LR Disco 300
LR SIII reanimacja
Chodój łópiesz

Awatar użytkownika
świerszcz

Post autor: świerszcz » ndz lip 29, 2007 9:46 pm

Tarsus pisze:
świerszcz pisze:

Moje doswiadczenie jest skromne, ale w tym roku juz trzeciego landa zabralem na wycieczke i wrocil, a z racji ze nie wiele wiem to nie wiele przy nich robilem, (no moze troszke) wiec nie mam bladego pojecia z czego sie tak cieszysz 8)
Ptak pisze: ... na lawecie :D
gdzie twoja wiara w marke :)21

śmieję się, bo wyjazd wyjazdowi nierówny i auto autu też! Życzę Koledze od Ukrainy autem w 3 weeki za 27tyś jaknajlepiej - ja bym sie bał i tyle - chyba że wyjazd ma być po asfalcie i po żwirówce (świeżo po równiarce....) ale może ja sie nie znam... :oops: :)21

Awatar użytkownika
Tapeworm

Post autor: Tapeworm » ndz lip 29, 2007 9:46 pm

Świerszczu ty się nadal w 4x4centrum stołujesz ?? :)21
SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos

Awatar użytkownika
świerszcz

Post autor: świerszcz » ndz lip 29, 2007 9:48 pm

Tapeworm pisze:Świerszczu ty się nadal w 4x4centrum stołujesz ?? :)21
co Ty?! nie stać mnie :)23 na nich a i co do poziomu pewnego ale nabrałem... a co?

Awatar użytkownika
Tapeworm

Post autor: Tapeworm » ndz lip 29, 2007 9:53 pm

nic bo twoja histeryczna reakcja wskazywała by na to, że ich stawki i jakość robót nadal jest ci bliska :)21
SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos

Tarsus

Post autor: Tarsus » ndz lip 29, 2007 9:53 pm

Ptak pisze:To jest realne podejście do sprawy ja swojego kupiłem za 27kPLN i pakiet startowy był 9KPLN więc patrzę realnie
Trzeba zajechać do serwisu lub dzióbać samemu sprowadzać części itd....
sie robią miesiące (chyba każdy z nas tego doświadczył)
Trza sie jakos, jak "kazdy z nas" próbować z tłumu wyłuszczyć, "doświadczywszy" tego i owego... :)21

A jako odszczepieniec, choć równo marudzący na legende, po wielu trudnych momentach i przy słabym hardzie ducha przyznam, że zawsze jak kupowlalem landa, zaraz po tym wypuszczalem sie daleko i wracalem do domu, caly durny, jak to auto dotarło do domu... wiec nie chrzań ptaku bez sensu. Facet musi kupic auto bo przegapi impreze. Musi pojechac i fajnie by bylo jakby wrocil. Wiec zamiast pitolic pomol bys co wybrac i jak doprowadzic szybciorem do stanu "ukraina" :)

Awatar użytkownika
świerszcz

Post autor: świerszcz » ndz lip 29, 2007 9:55 pm

Tapeworm pisze:nic bo twoja histeryczna reakcja wskazywała by na to, że ich stawki i jakość robót nadal jest ci bliska :)21

ble :)13

a nauczyłeś sie już czy możesz z zapietą blokadą na różnych rozmiarach opon jeździć :)21 :)20
cały czas jak sobie przypomnę to Twoje pytanie to we mnie wiara w poziom forum rośnie
Ostatnio zmieniony ndz lip 29, 2007 9:58 pm przez świerszcz, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”