200TDi i 300TDi - wspólne części

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pt wrz 28, 2007 8:52 pm

Ciurus pisze: czy moze tata was kochal mocno w nocy i od tylu??
.
Nie jeden z nas mógłby zostać twojm ojcem gdyby pies na schodach ich nie wyprzedził i ubolewamy po stracie twojego brata bliźniaka co go pies zeżarł zaraz po porodzie bo ciebie się brzydził ale cóż tacy też kupują LR-y :)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
chiquito83

Post autor: chiquito83 » pt wrz 28, 2007 10:18 pm

klucz13 pisze:
.
Nie jeden z nas mógłby zostać twojm ojcem gdyby pies na schodach ich nie wyprzedził i ubolewamy po stracie twojego brata bliźniaka co go pies zeżarł zaraz po porodzie bo ciebie się brzydził ale cóż tacy też kupują LR-y :)21
widze ze z tych samych okolic jestescie 8)

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pt wrz 28, 2007 10:22 pm

chiquito83 pisze:
klucz13 pisze:
.
widze ze z tych samych okolic jestescie 8)
A to tekst z północy :)20
:)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
Saphira

Post autor: Saphira » pt wrz 28, 2007 11:18 pm

klucz13 pisze:
.
:)2 :)2 :)20
adhd.. LR.. teraz 110 300Tdi
..trucizna moja i wiara..

Awatar użytkownika
Antek
Kontaktowanie:

Post autor: Antek » sob wrz 29, 2007 8:53 am

klucz13 pisze:
.
Jak to skwitować?

-salon LR?
-LR of salon?
-tak się mówi w IV RP na salonach?

:wink:
DEF 300 Tdi

Awatar użytkownika
ac
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: ac » sob wrz 29, 2007 10:08 pm

klucz13 pisze:
.
:o :o :o O Matko !!! Dobrze sie czujecie ??? Gosciu grzecznie sie wita i zadaje normalne pytanie bo ma problem.
Nie kumam dlaczego i skad tyle agresji ?
Teksty o pomnikach, ze go nie stac, ze motacz.
Ja tam sie nie znam i "Jestemtunowy" ale czy nie prosciej by bylo odpowiedziec czlowiekowi na temat i bez niegrzecznych komentarzy?? Mam wrazenie ze wtedy nikomu nie peklaby zylka z jadem ...
Inna rzecz ze ten wylany jad z peknietych u niektorych Kolegow zylek jest zdecydowanie z najgorszego gatunku.

Ale wracajac do tematu...
Dzieki elokwencji Discoteque ( pozdrawiam !! :) ) zarazilem sie Disco na tyle skutecznie ze obecnie mam 200 tdi i 3,5 V8.... kupione w Anglii :D
Mam, jestem zadowolony i nie bardzo rozumiem dlaczego kolega LROlek i klucz13 uwazaja kupowanie Anglika za dowod rozrzutnosci.Przepraszam z gory za smialosc :D , ale z doswiadczenia powiedzialbym nawet ze jest wrecz przeciwnie.

Moze w skrocie uzasadnie.
Za pierwszego ( udokumentowany przebieg 95 tys mil) zaplacilem 440 funtow, za drugiego ( 112 tys) 770. Stan techniczny pojazdow adekwatny jest do przebiegu. Teraz kupilem trzeciego za 1500 gbp - na profesjonalnie przebudowanym zawieszeniu, 33 calowych kolach i maxi drivach dookola o wartosci nominalnej samego upgrade'u zawiasu co najmniej 3000 gbp .
Kazdym z powyzszych przyjechalem do PL na wlasnych kolach okolo 2000 km robiac sobie przy okazji przyjemna wycieczke po Europie zeby nie bylo ze tzw. pomniki.

Podsumujmy.
Za trzy swoje samochody w bardzo dobrym i dobrym stanie zaplacilem mniej niz niejeden z szanownych kolegow za 1 sztuke Swojego Koszernego Cymesu od Pana Turasa Po Niepalacej Dziewicy. Nie wspominam nawet o drobnym fakcie ze wszystkie trzy maja mniejszy przebieg lacznie niz byl na liczniku wozka Dziewicy zanim PanTuras go delikatnie skorygowal.

Zapytacie zapewne co z drobnym szczegolem posiadania kierownicy po niekoszernej stronie??
Ano nic. Sa gdzie byly a ja jezdze jak jest ,bo w koncu, w gruncie rzeczy - to wlasnie lewa strona jest niekoszerna. Nikt mi ponadto nie bedzie sapal ze chce kogos celowo zabic.
Szczerze mowiac po dwoch dniach przyzwyczailem sie na tyle ze NIC a NIC mi to nie przeszkadza.
Co zas z rejestracja ? W koncu jestesmy zdaniem Ustawodawcy uposledzeni ruchowo i mentalnie wzgledem np Niemcow, Angoli czy Rosjan ktorym wolno miec lewe i prawe kolko i nam podobno nie zezwala sie na rejestrowanie samochodow innych jak lewomyślne.
"Prawie" sie nie zezwala...ale wiadomo jak to jest z "Prawie"

Bo pozwala jako tzw mienie przesiedlencze. Czego I kolegom zycze bo zawistny nie jestem :) .

Na koniec tylko bardzo prosze Kolegow Jadowitych o powstrzymanie sie od udowadniania ze lepiej i koszerniej jest miec jedno auto z lewym kolkiem po esesmanskiej Dziewicy niz trzy z prawym od Angola bo mi sie porobia zajady ze smiechu.

Awatar użytkownika
chiquito83

Post autor: chiquito83 » sob wrz 29, 2007 10:41 pm

ac pisze:
Bo pozwala jako tzw mienie przesiedlencze. Czego I kolegom zycze bo zawistny nie jestem :) .

Na koniec tylko bardzo prosze Kolegow Jadowitych o powstrzymanie sie od udowadniania ze lepiej i koszerniej jest miec jedno auto z lewym kolkiem po esesmanskiej Dziewicy niz trzy z prawym od Angola bo mi sie porobia zajady ze smiechu.
moglbys na priwa mi napisac jakie dokumenty sa wymagane zeby zarejestrowac na mienie przesiedlencze?

Awatar użytkownika
JarekK
Kontaktowanie:

Post autor: JarekK » ndz wrz 30, 2007 8:01 am

ac pisze: ciach
ciach
ciach
dużo napisałeś, naprawdę dużo tylko ..... nie na temat :)21
gdybyś uwaznie przeczytał cały wątek to zrozumiałbyś, że nikt tu nie jest przeciwnikiem zakupu anglików! my tylko:
1. podważamy celowość (ekonomiczną i wynikową) przerabiania ich na lewokierwonicze - czego sam zresztą nie zrobiłes prawda?
2. robienie tego za pomocą druciarstwa
2. maglowanie tego po raz tysięczny
więc zanim znowu zaczniesz krytykowac poczytaj z uwagą, no chyba, że po prostu chciałeś wylać trochę jadu :)21

Awatar użytkownika
ac
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: ac » ndz wrz 30, 2007 10:35 am

JarekK pisze:
ac pisze: ciach
ciach
ciach
dużo napisałeś, naprawdę dużo tylko ..... nie na temat :)21
gdybyś uwaznie przeczytał cały wątek to zrozumiałbyś, że nikt tu nie jest przeciwnikiem zakupu anglików! my tylko:
1. podważamy celowość (ekonomiczną i wynikową) przerabiania ich na lewokierwonicze - czego sam zresztą nie zrobiłes prawda?
2. robienie tego za pomocą druciarstwa
2. maglowanie tego po raz tysięczny
więc zanim znowu zaczniesz krytykowac poczytaj z uwagą, no chyba, że po prostu chciałeś wylać trochę jadu :)21
Eeee tam... :) Jakiego jadu? Nic nie pisalem o niczyim Tacie :D

Ponadto moj post jest generalnie na temat, bo podstawowym pytaniem tego i podobnych watkow jest: Co zrobic zeby miec tanio dobry samochod ? Drutowac czy zbierac latami kase? Radze wiec tylko niesmialo aby zamiast rozplatywac ten nie do rozplatania wezel zwyczajnie go przeciac i pogodzic tym sposobem wszystkich. Bo i wozek pozostanie koszerny i taniej juz sie nie da. Cala albowiem operacja kosztuje 0 zlotych. Slownie zero. To sporo taniej niz najtansze druciarstwo.
Mam nadzieje ze widac teraz wyrazniej pewien zwiazek z tematem :wink:

A ze niby za duzo napisalem?? Moze i faktycznie duzo ( bo niektorym za porade wystarczylo jedno krotkie zdanie o pieskach, schodkach i tatusiu :( ) ale moze przynajmniej bedzie z tego jakis pozytek.
Oczywiscie moglbym trzymac gebe na klodke i cieszyc sie ze ja mam a innym do glowy nie przyszlo, ale jak napisalem w poprzednim poscie - zawistny nie jestem. Ktos pyta- probujesz odpowiadac jesli wiesz.
Po to jest forum.

Awatar użytkownika
chiquito83

Post autor: chiquito83 » ndz wrz 30, 2007 10:50 am

ac pisze: Ktos pyta- probujesz odpowiadac jesli wiesz.
Po to jest forum.
otoz to :)2 :D

Awatar użytkownika
robert_smoldzino
Kontaktowanie:

Post autor: robert_smoldzino » ndz wrz 30, 2007 10:54 am

@ ac To wlasnie lewa strona jest niekoszerna.
tez tak uwazam, a w SIII to mam wiecej miejsca na nogi dzieki RHD
a na pw wysylam pytanie

Awatar użytkownika
chiquito83

Post autor: chiquito83 » ndz wrz 30, 2007 11:00 am

poza tym jaka jest nazwa tego forum? rajdy4x4? a na rajdzie i w ogole w terenie to chyba duzej roznicy nie ma po ktorej stronie kierownik jest, gorzej jak ktos chce sie lansowac w mcdrive :)21

Awatar użytkownika
Antek
Kontaktowanie:

Post autor: Antek » ndz wrz 30, 2007 11:01 am

chiquito83 pisze:
ac pisze: Ktos pyta- probujesz odpowiadac jesli wiesz.
Po to jest forum.
otoz to :)2 :D
:)2 :)2 :)2 :)2 :)2
DEF 300 Tdi

Awatar użytkownika
robert_smoldzino
Kontaktowanie:

Post autor: robert_smoldzino » ndz wrz 30, 2007 11:07 am

@chiquito83
swiete slowa

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”