Dylemat
Moderator: Jerry
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Re: Dylemat
No i co w tym dziwnego? Mój ojciec dieslem (landcruiser90) zrobił w dwa lata 15 000km, z czego 1/3 to wyjazdy wakacyjne.LR_Olek pisze:23,76km dziennie...mateo pisze: Mam na oku w Rzeszy Disco 98 rok w automacie za 9000 koła euro z przebiegiem 77 tys.
po bulki faszysta jezdzil do sklepu?
Jak za parę lat ktoś będzie chciał sprzedać to pewnie ludzie nie uwierzą. I pewnie ja będę zmuszony go odkupić

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- a "co tanie to drogie"Student pisze:"musi być drogo, żeby potem bylo tanio"

Ale w tym wypadku cena "koresponduje" ze stanem (ze zdjec), przebiegiem i wersja wyposazenia.
Moze tak byc, ze to wszystko co pisza to prawda - ale w zalewie picowanych aut z kreconymi licznikami i maskowanymi wadami, kazdy jest (powinien byc!) podejrzliwy.
Z tymi napisami to rzekomo tak jest, ze jakies serie wyjezdzaly z fabryki bez napisow (sie im akurat na linii montazowej skonczyly?), ale wzmozona czujnosc nalezy zachowac.
Trzeba by pozyczyc aparacik do mierzenia grubosci lakieru i pomierzyc na miejscu.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
- Discotheque
-
zachorował, to już nieuleczalne...
Tylko, mimo wszystko pamiętaj o zasadzie 3 kupek. Nawet jak kupujesz za 9kEUR. Zabezpiecz minimum 2kEUR na pakiet startowy - najwyżej na szpej Ci zostanie... (+Opłaty,ubezpieczenia, ..., dzikie węże).
Z własnych niedawnych doświadczeń (kupowałem disco miesiąc temu, poszedłem w odwrotnym kierunku i chyba się opłaci - wiem co zrobiłem i z czym w najbliższym czasie nie powinno być problemów
) radzę sprawdzić blachy w różnych dziwnych/niewidocznych na pierwszy rzut oka miejscach (było zylion razy ale warto powtarzać do znudzenia), oraz czy/jak napędy działają po rozłączeniu difflocka. Kluczowe słowo brzmi "czy".
U mnie po prostu brakowało przedniego wału. Po krótkiej zdalnej naradzie z mechanikiem z Polszy (wał + ewentualnie most przód =~2kPLN - używki) stargowałem 1,5kEUR. Potem okazało się, że w układzie przeniesienia napędu wszystko poza brakującym wałem przednim i krzyżakiem/sprzęgiełkem wału tylnego jest OK.
(no minimalnie ryzykowałem - mogło ?chyba? być cóś nie tak z ze skrzynkami?
)
BTW - jak coś znajdziesz - to generalnie powinno działać na Twoją korzyść. Z moich doświadczeń wynika, że jak się im (nawet Turkom) opowiada o kosztach wyprowadzenia znalezionych wad (nawet jak powiesz x2 to i tak będzie taniej niż u nich), robią się zdecydowanie bardziej mnientcy w negocjacjach. A negocjować zawsze warto.
Powodzenia.

Tylko, mimo wszystko pamiętaj o zasadzie 3 kupek. Nawet jak kupujesz za 9kEUR. Zabezpiecz minimum 2kEUR na pakiet startowy - najwyżej na szpej Ci zostanie... (+Opłaty,ubezpieczenia, ..., dzikie węże).

Z własnych niedawnych doświadczeń (kupowałem disco miesiąc temu, poszedłem w odwrotnym kierunku i chyba się opłaci - wiem co zrobiłem i z czym w najbliższym czasie nie powinno być problemów

BTW - jak coś znajdziesz - to generalnie powinno działać na Twoją korzyść. Z moich doświadczeń wynika, że jak się im (nawet Turkom) opowiada o kosztach wyprowadzenia znalezionych wad (nawet jak powiesz x2 to i tak będzie taniej niż u nich), robią się zdecydowanie bardziej mnientcy w negocjacjach. A negocjować zawsze warto.

Powodzenia.

From all the things I've lost,
I miss my mind the most...
I miss my mind the most...