Koszty utrzymania Land Rovera
Moderator: Jerry
Zależy jak trafisz
- kupujesz totalnego syfa (ale jeszcze o tym nie wiesz bo nic nie wiesz) jesteś podjarany bo jest fajny i w ogóle, jedziesz w teren i .....
wydajesz co najmniej połowę tego ile już wsadziłeś a samochód nadal na kołkach
- lub wersja bardziej optymistyczna
czyli lr discovery 200 rocznik 90,
- przebieg 390 tysi - 1 plus, tzn istnieje nadzieja, iż jest to rzeczywisty stan,
- zakup od mechanika który miał go 2 lata i tu i ówdzie go używał zgodnie z przeznaczeniem (jakiś Wałcz, Maramuresz itp), znaczy się że napędy z pewnością były używane
- w serii maił już, mt bf goodrich, 2 kpl cooperów at, lift 2" na scorpion racing
- po zakupie (+/- 14 tysi, w zestawie pompa wody i alternator) kilka wypadów i nastąpiła wymiana własnoręczna płynów w mostach potem w skrzyni
następnie krzyżaki, polibusze, uszczelniacz na reduktorze pasek alternatora, klocki hamulcowe (przód i tył)
w kolejce czeka rozrząd i końcówki drążków stabilizatotra (takie 2 pręciki za i przed mostem zakończone dynksami z gumką która parciała)
PS każdy ma swoją historię, więc jak to powiedziała moja Żona: "to kupujesz go czy nie, przestań marudzić albo masz jaja albo nie"
więc wszyscy którzy się wachacie, troszku rozwagi i nie kupować pod wpływem chwili, pooglądać i mieć jaja, kupić i jeździć a jak się rokraczy to naprawiać (mechanik lub samemu)
pzdr

- kupujesz totalnego syfa (ale jeszcze o tym nie wiesz bo nic nie wiesz) jesteś podjarany bo jest fajny i w ogóle, jedziesz w teren i .....
wydajesz co najmniej połowę tego ile już wsadziłeś a samochód nadal na kołkach
- lub wersja bardziej optymistyczna
czyli lr discovery 200 rocznik 90,
- przebieg 390 tysi - 1 plus, tzn istnieje nadzieja, iż jest to rzeczywisty stan,
- zakup od mechanika który miał go 2 lata i tu i ówdzie go używał zgodnie z przeznaczeniem (jakiś Wałcz, Maramuresz itp), znaczy się że napędy z pewnością były używane
- w serii maił już, mt bf goodrich, 2 kpl cooperów at, lift 2" na scorpion racing
- po zakupie (+/- 14 tysi, w zestawie pompa wody i alternator) kilka wypadów i nastąpiła wymiana własnoręczna płynów w mostach potem w skrzyni
następnie krzyżaki, polibusze, uszczelniacz na reduktorze pasek alternatora, klocki hamulcowe (przód i tył)
w kolejce czeka rozrząd i końcówki drążków stabilizatotra (takie 2 pręciki za i przed mostem zakończone dynksami z gumką która parciała)
PS każdy ma swoją historię, więc jak to powiedziała moja Żona: "to kupujesz go czy nie, przestań marudzić albo masz jaja albo nie"
więc wszyscy którzy się wachacie, troszku rozwagi i nie kupować pod wpływem chwili, pooglądać i mieć jaja, kupić i jeździć a jak się rokraczy to naprawiać (mechanik lub samemu)
pzdr

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
Oferta zakupu
Niedawno pojawił się taki oto potwór, dużo już się naczytałem info i obstaję nadal przy discovery. Proszę zjedźcie go jak psa, chcę mieć jasny pogląd na sprawę, czy to dobre rozwiązanie czy złe. moim zdaniem ładnie odpicowany na sprzedaż ale szczegółów nie znam. Sprzedawca chce 31 tys za auto po opłatach gotowe do rejestracji. Czekam na opinie czy warto
http://moto.allegro.pl/item282069336_la ... uire_.html
pozdrawiam
http://moto.allegro.pl/item282069336_la ... uire_.html
pozdrawiam
Re: Oferta zakupu
Na zdjeciach z zewnatrz i w srodku wyglada, jakby przed chwila wyjechal z salonu.moulder pisze: http://moto.allegro.pl/item282069336_la ... uire_.html
Wrecz ekstremalnie odpicowany.
Ale to (bynajmniej) nie jest nic zlego - na pewno sa wlasciciele, ktorzy dbaja o auto.
Podczas ogledzin mozna sprawdzic czy nie rdzewieje w miejscach typowych (co by oznaczalo, ze podloga moze tez miec jakies dziurki), no i przede wszystkim - jak jezdzi. Ze zdjec tego sie nie wyczyta.
Nie wiem do czego chcesz to auto - jako salonke (do tego sie nadaje) cvzy w bloto (do tego tez sie nadaje!)
Bogata wersja ulatwia zycie, w razie potrzeby szmaciarnie ze srodka mozna wyrzucic, zmotac pod wlasne potrzeby, a skorzane fotele sa calkiem wygodne - latwo sie z nich zmywa bloto.
Po blachach nie widac zeby byl robiony.
Generalnie i na visus - to piekne auto

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
Przebiegu nie ma co komentowac - bo i tak nie dojdzie czy prawdziwy.Igor909 pisze:Jak na ten rocznik to ładny ....
Coś przebieg mi nie pasuje jak na 10 letnie auto z Niemcowni
Zreszta - praktycznie kazde auto z niemcowni ma na liczniku ok 180 tys - niezaleznie od wieku

oferta
Podobno ma książkę serwisową z potwierdzeniem przebiegu, do błota nie chce i mnie nie ciagnie, afryka północna natomiast to mój żywioł piaski i szutry, dzięki za kilka słów, co poiwesz o silniku w tym modelu bowiem naczytałem sie i dużo złegoi dobrego z przewagą dobrego
- Igor V8
-
Wiem .....pezet pisze: Zreszta - praktycznie kazde auto z niemcowni ma na liczniku ok 180 tys - niezaleznie od wieku
Ostatnio kumpel chciał nabyć BMW 2.5 Td z Niemcowni przywleczone ,
Ładne , przebieg 180 tyś
Uruchomiłem swoje znajomości w BMW i się okazało że ma prawie 400 tyś

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

- Igor V8
-
Re: oferta
Ilu Forumowiczów tyle opiniimoulder pisze:co poiwesz o silniku w tym modelu bowiem naczytałem sie i dużo złegoi dobrego z przewagą dobrego

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

Re: oferta
Ee, nawet jak ktos nie lubi LR, to musi przyznac ze silniki 200 i 300 sa bardzo udane.Igor909 pisze:Ilu Forumowiczów tyle opiniimoulder pisze:co poiwesz o silniku w tym modelu bowiem naczytałem sie i dużo złegoi dobrego z przewagą dobrego
Re: Oferta zakupu
nie ma rolety w bagazniku...
z przodu zderzak ma podgiety...