Radio w RRC
Moderator: Jerry
Był wątek z parapetem...krzysiek-gdansk pisze:To jaka one musza miec dlugosc?darkman pisze:na pewno wchodzą kenwoody i alpine, wersje CD,stosuję z powodzeniem,
symbole to musiałbym sprawdzić, aktualnie mam w rendźu blaupunkta z cd od przodu, wchodzi na styk i nie wystaje nic - trzeba jedynie powalczyć by złączka weszła w próżnię z lewej od strony kierownicy.
do klasika sporo wchodzi, to już gorzej jest w dysko bo większość lubi wystawać.
I dywagacje na temat, które radio pasuje do 200-ki, a zdaje się umieszczone jest podobnie jak w RR.
O ten wątek mi chodziło:
Radio w Disco
- krzysiek-gdansk
Moglbys sprawdzic i wrzucic tu symbole tych odtwarzaczy kenwooda i alpine?darkman pisze:na pewno wchodzą kenwoody i alpine, wersje CD,stosuję z powodzeniem,KrzysiekP pisze:a jakie radia wejda?
symbole to musiałbym sprawdzić, aktualnie mam w rendźu blaupunkta z cd od przodu, wchodzi na styk i nie wystaje nic - trzeba jedynie powalczyć by złączka weszła w próżnię z lewej od strony kierownicy.
do klasika sporo wchodzi, to już gorzej jest w dysko bo większość lubi wystawać.
RRC 3.9 EFI Vogue SE Black.
2" + 265/75R16.. W końcu
2" + 265/75R16.. W końcu

wez baterie typu paluszek i przykładaj kableki od glosników. jezeli głośnik (membrana) wyhyli się ku przodowi to znaczy, ze tam gdzie jest plus na baterii tam jest kabelek plusowy do głośnika. jeżeli zaś wychyli się ku tyłowi to oznacza, że minusowym kabelkiem dotknąłeś plusa baterii.hpx4000 pisze:To nie takie proste, głośnik ma dwa kable i dwie możliwości podłączenia. Gra przy każdej z opcji ale tylko przy jednej prawidłowo i dobrze.
"brazylijski serial już nie cieszy jak kiedyś...."
spoko, ale dopiero w sobotę bo jestem akurat dość daleko od moich obu autek niestetykrzysiek-gdansk pisze:Moglbys sprawdzic i wrzucic tu symbole tych odtwarzaczy kenwooda i alpine?darkman pisze:na pewno wchodzą kenwoody i alpine, wersje CD,stosuję z powodzeniem,KrzysiekP pisze:a jakie radia wejda?
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
przy radiach z cd trzeba pamietac o kacie z jakim radio moze pracowac, zazwyczaj nie wiecej niz 45* a w rrc jest okolo 60*. tak wiec kaseciaki ze zmieniarka, albo cd pioneera bo ma kat pod 60* inne moga poprostu nie dzialac, albo ostro dostawac w dupe
Range Rover Classic 91' 3,9l
+2"Scorpion Racing, 235/85/R16 BFG AT
no własnie mając średnie doświadczenia z zmieniaczem górnym w dysko, też się tego obawialem, jednak okazuje się że wzmiankowane model robią po prostu bezproblemowo.
natomiast faktycznie w dysko swego czasu przeszedłem na zmieniacz osobny wersja podsiedzeniowa tzw. zalewniok, można dać oczywiście wysoko.
natomiast faktycznie w dysko swego czasu przeszedłem na zmieniacz osobny wersja podsiedzeniowa tzw. zalewniok, można dać oczywiście wysoko.
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
a to jak jestesmy w temacie radia, to chcialem pogadac o glosnikach.
W RRC sa 4 z przodu i dwa na "dachu" na tyle. Wszysytkie u mnie graja jak wysokotonowe, o srednich tonach i basie mozna praktycznie zapomniec. Jakie tam wchodza wielkosci glosnikow i czy moze ktos juz zmienial na cos normalnego?
Glownie interesuje mnie przod...
W RRC sa 4 z przodu i dwa na "dachu" na tyle. Wszysytkie u mnie graja jak wysokotonowe, o srednich tonach i basie mozna praktycznie zapomniec. Jakie tam wchodza wielkosci glosnikow i czy moze ktos juz zmienial na cos normalnego?
Glownie interesuje mnie przod...
Land Rover Discovery II V8
KOM:785-043-512
- krzysiek-gdansk
- krzysiek-gdansk
a wiec tak:
jesli masz łacznei 6 głosników to sprawa wyglada tak:
przod:
góra: miejsce na głosnik 10cm, oryginalnie jest tam tweeter w przesciowce
dół: jest głosnik 2 tonowy , midbasowy i basowy, wspołosiowy nie kojarze tylko srednicy, musialbym zmierzyc
tył: sa tam głosniki midbas i tweeter wspołosiowo, srednica głosnika 10cm
Oczywiscie głosniki z przodu połaczone przez zwrotnice.
jesli masz łacznei 6 głosników to sprawa wyglada tak:
przod:
góra: miejsce na głosnik 10cm, oryginalnie jest tam tweeter w przesciowce
dół: jest głosnik 2 tonowy , midbasowy i basowy, wspołosiowy nie kojarze tylko srednicy, musialbym zmierzyc
tył: sa tam głosniki midbas i tweeter wspołosiowo, srednica głosnika 10cm
Oczywiscie głosniki z przodu połaczone przez zwrotnice.
Range Rover Classic 91' 3,9l
@ingant36 - dzieki wielkie. Tylko powiedz mi czy zwrotnica jest tam zamontowana orginalnie i jezeli tak to gdzie ja upchneli?
Rozumiem, ze po zdjeciu oslon glosnikow sa one dostepne, czy trzeba zdejmowac tapicerke drzwi? No i jeszcze jedno, czy jest jakas maksymalna glebokosc montazowa...
Pozdrawiam
Rozumiem, ze po zdjeciu oslon glosnikow sa one dostepne, czy trzeba zdejmowac tapicerke drzwi? No i jeszcze jedno, czy jest jakas maksymalna glebokosc montazowa...
Pozdrawiam
Land Rover Discovery II V8
- krzysiek-gdansk
Do gornego nic oprocz maskownicy nie trzeba zdejmowac, a dolny musisz zdjac cala tapicerke. Dolne sa 13 cm. Środek otworów po przekatnej 14.KrzysiekP pisze:@ingant36 - dzieki wielkie. Tylko powiedz mi czy zwrotnica jest tam zamontowana orginalnie i jezeli tak to gdzie ja upchneli?
Rozumiem, ze po zdjeciu oslon glosnikow sa one dostepne, czy trzeba zdejmowac tapicerke drzwi?
Tak. Glebokosc drzwiczy jest jakas maksymalna glebokosc montazowa...

RRC 3.9 EFI Vogue SE Black.
2" + 265/75R16.. W końcu
2" + 265/75R16.. W końcu