Pytanie o Range Rovera Calssic

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
KrzysiekP
Kontaktowanie:

Post autor: KrzysiekP » wt gru 25, 2007 7:34 pm

gri74 pisze:
@Bukol - dzieki za porady...

@gri74 - o co chodzi?
:lol: o to ,że to co Bukol napisał, w wiekszości nie pokrywa, może inaczej, w małej części pokrywa się z rzeczywistością
no to pochwal sie jak jest w rzeczywistosci :) Bo juz mnie wkurzaja te rozne opinieo samochodzie... wiadomo jak sie jezdzi w terenie i katuje to kazdy sie psuje, ale na czarnym czy naprawde jest taka masakra? Spalanie sobie odpuscmy bo nie jest tak zle... chodzi o reszte
Land Rover Discovery II V8

KOM:785-043-512

Awatar użytkownika
Student

Post autor: Student » wt gru 25, 2007 7:41 pm

I pomyśleć, że ja z bronisławem zacząłem się po latach udręki stołować w najzwyklejszym serwisie forda...

a tu się kierownik ASO boi...

A w fordzie podziwili, pokwękali i przyjęli do wiadomości, że trza będzie się ciut pomęczyć, żeby na pensje zarobić :)21

po sylwku przewiduję kolejny atak na serwis i ordżi graty made by motorcraft :)21

ceny w serwisach mocno spadły ostatnio :)21

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » wt gru 25, 2007 7:42 pm

Na codzień spotykam się z właścicielami różnych marek samochodów i często jest tak, że koleś kupuje swoją wymarzoną terenówkę :lol: , przyjeżdza i się okazuje że to jedna wielka kupa złomu, zajechana totalnie . Kupił ją powiedzmy za 50% ceny rynkowej, bo okazja :lol: znajomy itp.. sypie się toto jak choinka po trzech królach, właściciel nie może uwierzyć, bo naczytał się i nasłuchał legend i bajek o marce, a póżniej tylko słucham ,że marka / ........dowolna....../ to syf i ciągle sie psuje.

nie ma samochodów niepsujących się i tej jednej marki Naj....naj, naj
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » wt gru 25, 2007 7:45 pm

no to pochwal sie jak jest w rzeczywistosci
Ja znam wielu posiadaczy, co by się na pewno nie zamienili na inne auto
Jak ci sie podoba , i stać cię na paliwo, to kupuj , pojedź tylko z kimś kto się zna
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » wt gru 25, 2007 9:37 pm

Gri...proszę Cię. Skrytykowałeś Bukola, bo...o tak, dla zasady, bo Ty prowadzisz serwis i się znasz, a reszta pisze kocopały. Tylko że Bukol jeździ RR Clasikiem już jakiś czas i pewną wiedzę posiada. A jeżeli w czymś się pomylił, to nie ograniczaj się do ironii, ale konkretnie napisz w czym się myli.

Jeżeli chodzi o awaryjność Classika to chyba wszyscy wiemy, że jednak niektóre samochody są bardziej awaryjne, a niektóre mniej. Classik zdecydowanie należy do tych bardziej...

Z drugiej strony miłość jest ślepa i jakbyśmy wszyscy mieli wybierać pragmatycznie, to jeździlibyśmy słoikami typu yaris ;) Kocha - niech bierze z dobrodziejstwem inwentarza. Bo RRC z pewnością jest autem, które można pokochać. LRom jednego nie można odmówić - duszy.
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Awatar użytkownika
Student

Post autor: Student » wt gru 25, 2007 9:48 pm

tyle, że opinia awaryjnych bierze się stąd, że ta dusza zazwyczaj krzyczy - REMONTU !!!!

:)21

Awatar użytkownika
Tapeworm

Post autor: Tapeworm » wt gru 25, 2007 9:52 pm

Damian pisze:LRom jednego nie można odmówić - duszy.
ty widziałeś jakie moja Seria fochy miewa, wiedz, że tak jest cały czas, karwa non stop... normalnie jak nie urok to sraczka :evil: Dlatego się nie przejmuje i jeżdżę(choć ostatnio nie bardzo), a na boku remontuje zapasowe podzespoły :)21
15-20 letni RR jest właśnie w złotym wieku by zacząć się spać, między innymi kable wszelakie, a niestety z wtryskiem ma trochę tych kabli i są one potrzebne :-?
SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos

Awatar użytkownika
KrzysiekP
Kontaktowanie:

Post autor: KrzysiekP » wt gru 25, 2007 9:57 pm

No nie wiem... chyba jednak zarezykuje, tylko musze znalezc jakis przyzwoity egzemplarz, a tych na allegro i innych portalach jak na lekarstwo (ogolnie RRC nie ma...)

Z drugiej strony fajnie, ze sie bedzie psul :)21 bede mial zajecie i nie bedzie mi sie nudzilo... byleby psul sie tak, zeby nie stawal gdzies na drodze :)21

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » wt gru 25, 2007 10:00 pm

Sam zobaczysz :)21

Awatar użytkownika
Tapeworm

Post autor: Tapeworm » wt gru 25, 2007 10:07 pm

Student pisze:tyle, że opinia awaryjnych bierze się stąd, że ta dusza zazwyczaj krzyczy - REMONTU !!!!

:)21
remontu :)20 :)21
A racja robiłem generalkę elektryki i przy okazji wyszło, że muszę ramę "odtwarzać" na znacznych powierzchniach, a na dodatek mam pękniętą głowicę albo (wersja optymistyczna) jebniętą prowadnicę zaworu(silnik kupiony 10 miesięcy temu) :)21
Remontu wymaga też skrzynia, a nadwozie... odświeżenia/odklepania :wink: ruda zadomowiła mi się w kulach, koreańskie dętki się przecierają...
wymieniać dalej? :)21
A wcale nie kupiłem ekstra tanio :)21

dla podsumowania dam, że wedle moich wyliczeń Seria jeździła w tym roku jakieś 9 miesięcy, reszta do dłuższe lub krótsze postoje pod warsztatem :)21

Ale nie skarżę się, chłodnicę mam zdrową :)21

A no i tylko raz wracałem na sznurku :)2

Krzyśku, ty dłubać chcesz? Uwierz mi nie wiesz na co się porywasz :)20

Awatar użytkownika
KrzysiekP
Kontaktowanie:

Post autor: KrzysiekP » wt gru 25, 2007 10:11 pm

i o to chodzi, zeby nie jezdzic na sznurku...

a dlubac chce i lubie... czasami niekoniecznie ja, ale osoba ktora mi dlubie jest bardzo spoko :)

Awatar użytkownika
Tapeworm

Post autor: Tapeworm » wt gru 25, 2007 10:20 pm

skoro wiesz lepiej :)21

Awatar użytkownika
Qbartx

Post autor: Qbartx » wt gru 25, 2007 10:27 pm

Przepraszam, nigdzie Ci nie dlubie :)21
Xj renix 4.0 pickup 2door,springi tyl, besterlocker, 35"
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt

Awatar użytkownika
krzysiek-gdansk

Post autor: krzysiek-gdansk » wt gru 25, 2007 10:44 pm

Qbartx pisze:Przepraszam, nigdzie Ci nie dlubie :)21
Oj przestancie!!! To nie forum dla erotomanow :p
RRC 3.9 EFI Vogue SE Black.
2" + 265/75R16.. W końcu :)21

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » wt gru 25, 2007 11:12 pm

Gri...proszę Cię. Skrytykowałeś Bukola, bo...o tak, dla zasady, bo Ty prowadzisz serwis i się znasz, a reszta pisze kocopały. Tylko że Bukol jeździ RR Clasikiem już jakiś czas i pewną wiedzę posiada. A jeżeli w czymś się pomylił, to nie ograniczaj się do ironii, ale konkretnie napisz w czym się myli.
To twoja opinia i niech tak zostanie
Ostatnio zmieniony śr gru 26, 2007 11:18 am przez gri74, łącznie zmieniany 1 raz.
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
cornholio78

Post autor: cornholio78 » śr gru 26, 2007 10:54 am

Student pisze:...ceny w serwisach mocno spadły ostatnio :)21
mocno spadły, faktycznie np ASO Forda Bemo motors ma stawkę netto równą 150zł/rbg a pracują zgodnie z oficjalnymi normami, niestety nie szybciej :lol:

mrk13

Post autor: mrk13 » śr gru 26, 2007 12:13 pm

ja jako skromny student daje (jak narazie) rade z jego utrzymaniem, chociaż podkreślam że nie jeżdżę tym samochodem na co dzień. Gaźniczki gaz znoszą... i potrzebują go duuuużo :D szyby elektryczne działają (przód i tył) lusterka również, dodam że nawet klima chłodzi :) a egzemplarz jest z '85 roku

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » śr gru 26, 2007 2:29 pm

mrk13 pisze:ja jako skromny student daje (jak narazie) rade z jego utrzymaniem, chociaż podkreślam że nie jeżdżę tym samochodem na co dzień. Gaźniczki gaz znoszą... i potrzebują go duuuużo :D szyby elektryczne działają (przód i tył) lusterka również, dodam że nawet klima chłodzi :) a egzemplarz jest z '85 roku
ile km przejezdzasz miesiecznie?

mrk13

Post autor: mrk13 » czw gru 27, 2007 10:26 am

jest to w granicy 100 +- 50 km :) , dlatego podkreśliłem ze samochód ten u mnie nie jest do użytku codziennego

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » czw gru 27, 2007 4:18 pm

mrk13 pisze:jest to w granicy 100 +- 50 km :) , dlatego podkreśliłem ze samochód ten u mnie nie jest do użytku codziennego
czyli twoja opinia sie nie liczy... :)21

bo tyle bez usterek przejedzie nie serwisowana nigdy 50 letnia Seria...

Awatar użytkownika
marek_z_gor
Kontaktowanie:

Post autor: marek_z_gor » czw gru 27, 2007 4:50 pm

bez serca człowiek...
ass, grass, or gas... nobody rides for free

Awatar użytkownika
zaloguj

Post autor: zaloguj » czw gru 27, 2007 5:44 pm

chomiki zjadly :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Tapeworm

Post autor: Tapeworm » czw gru 27, 2007 5:47 pm

zaloguj pisze:chomiki zjadly :wink: :wink:
co przez to chciałeś powiedzieć?

Awatar użytkownika
zaloguj

Post autor: zaloguj » czw gru 27, 2007 5:59 pm

no te serce przecie nie serie :wink: :wink:

Awatar użytkownika
13porte

Kontaktowanie:

Post autor: 13porte » czw gru 27, 2007 7:11 pm

Jest jeden taki.

To ja.

Mam od poltora roku.

Model 3,9 V8 vogue SEi, szwajcarski, bez gaznikow,z wtryskiem i full opcja (bez grzanych siedzen,bo to ten krotszy, jest jeszcze + 20 cm LSE, ale zadko trafisz).

Przejechalem nim 30 tys km. po calej Europie (80% drogi zwykle, reszta teren,czasem ostro, ale bez zatapiania).

Lux i mega przyjemnosc (skora,klima,tempomat,audio,szyberdach szklany)...pieknie sie patrzy na swiat !

Jest piekny i nie znam ladniejszego i zarazem wygodniejszego samochodu.
Def na pewno taniej wychodzi,ale jak chcesz po miescie, to Cie wytrzesie, a i stadko znjomych bokiem bedziesz wozil,wiec beda sie na siebie patrzec,zamiast na przyrode.

A teraz na powaznie :

1. Pali 20 GPL (tylko sekwencja! ja mam Landirenzo) latem. Zima i 25 potrafi, jak na krotkich dystansach.Ale pali zawsze tyle samo ( nadmiar mocy), wiec czy na pusto,czy na full - 20 L.

2.Koszty.Czesci tanie( mialem kiedys Honde, to bylo drogo!).Oryginaly daje.Ramke tylna mialem nowa jak kupowalem.Ale zmienilem tlumiki (300 zl), wycialem katalizatory (0 zl) , bo sie wypalily (mam model 1990), szyberdach naprawilem i podsufitke, bo zwisala (350 zl podsufitka nowa).Zminilem amortyzatory tyl (Bilstein=150 euro/para) i zakleilem spryskiwacze reflektorow, bo zaduzo schodzilo plynu.No zmieniam olej, klocki,filtry...smaruje.

3.Trdza.
Jest jak w kazdym.
UWAGA, progi (plastikowe odkrecic), nadkola tylne przy mocowaniu pasow, drzwi przod i mocowanie, w silniku pod akumulatorem na przyklad, trzeba zdjac dywaniki tez w bagazniku, bo tam tez moze sie ukryc.Rame obejrzec.

Oczywiscie, ja mam szczescie. Pewnie trafiaja sie gorsze sztuki.
Moj kupil polski lesnik ze Szwjacarii (w 2004), potem muzyk z Wa-wy,a ja trzeci wlasciciel. Przebieg mial 200 tys,ale to bez znaczenia.Automat chodzi cudnie, silnik mruczy powaznie (odpukac!)

Za wyglad, komfort i rejwowy dzwiek V8 nie zamienie na inny!
(Raczej kupie drugi, bo tego mi zal na rajdy. A potrafi duzo. Tylko szkoda mi skorzanej kanapy w bajorze topic.)

Na miasto tez polecam.

Ale,zeby nie bajerowac - przyznaje: kosztuje duzo zapaliwo.Ja czasem tez go na benzynie przegonie (16 l/100), bo ponoc zdrowo, no i teraz gdy zimno jest, to min. pierwsze 5 km na benzynie jade.

Ale ja tu nowy, wiec moze niech pisza Ci co wiedza lepiej.

Ja polecam !

Najlepszego
RRC 3,9 V8 / RR 3,5 V8 pikap

http://www.vimeo.com/11041195

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”