profan...gori pisze:ja starym sposobem z poloneza tekturke na front przed chlodnice
ogrzewanie 2.5tdi 90r discovery
Moderator: Jerry
Macie racje.Co termostat to inne punkty zam/otw. Ale u mniechodzi o to ze jak go wyjalem to jest zamkniety.Na zimnym silniku.Czyli niby ok,bo chodzi na malym obiegu.Tylko czemu cala chlodnica sie nagrzewa od pocztku??A termostat w garnku zazyna otwieranie prawie przy zagotowaniu.Jak tak bedzie,to on sie w zyciu nie dogrzeje.Macie zimna chlodnice tak po paru kilometrach?
"musisz żyć dla innych, jeśli chcesz żyć z pożytkiem dla siebie."
Kiedys mialem taki plan - jak mialem poprzednie auto (iniewaznejakie
), zeby za pare tysi kupic drugie - i jak cos dupnie, to se wykrecic z drugiego.
Na pewno byloby taniej, ale nie wiem czy lepiej
No, ale tamto auto ni uja nie chcialo sie zepsuc, wiec go sprzedalem i kupilem landrynke
(ktora tez sie nie chce zepsuc, ale ja jej dam w koncu rade...)

Na pewno byloby taniej, ale nie wiem czy lepiej

No, ale tamto auto ni uja nie chcialo sie zepsuc, wiec go sprzedalem i kupilem landrynke

(ktora tez sie nie chce zepsuc, ale ja jej dam w koncu rade...)
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
Mamy,bo mamy sprawny termostat.
Czy do Ciebie nie dotarlo,ze termostaty w LR to loteria?
Szanowny,doświadczony forumowiczu LR_Olku.
Mam kilka spraw do Ciebie.
1.Skad w Tobie tyle agresji? Grzecznie przedstawiłem problem,zapytałem o radę,sugestię,a Ty od razu z grubej rury "nie dotarło do Ciebie?" Ciekaw jestem czy tak Ci "wyskoczyło",czy może bycie jednym z pierwszych forumowiczów do takiego zachowania obliguje.Wierzę ze posiadanie takiego zaszczytnego statusu zobowiązuje do jakiejś wzajemnej uprzejmości.
2.Nie pisz mi proszę ze musze mieć sprawny termostat,bo jeżeli pisze ze działa prawidłowo,tzn ze tak jest. Liczyłem na ciut głębsza,wspólną analizę problemu,a nie gadanie "...Ze termostaty w LR to loteria?" Tego akurat doświadczyłem przy wielu innych markach i wiem ze tylko laik powie:kupiłem nowy, to musi być dobrze.Liczyłem ze jak przeczytasz mój post,to może podpowiesz cos ciekawego, może wiesz więcej niż ja, może wspólnie do czegoś dojdziemy.Niestety poświęciłem czas i zauważyłem ze najczęściej tylko prowadzisz luźne gadki .O konkrety niosące wiedze,raczej trudno.
3.I ostatnia sprawa .Nie pisz proszę w ten sposób "Mamy ,bo mamy sprawny termostat." Bo tak już się raczej nie mówi .Ta forma odeszła z minionym ustrojem .Chyba ze tego nie zauważyliście Kolego .Oczywiście mogłeś tak napisać ,w liczbie mnogiej ,ale nie prosiłem abyś wypowiadał się za wszystkich .Jak chcesz powiedzieć za siebie to raczej napisz :mam ,bo mam sprawny termostat.
Ale mimo wszystko dziękuję Ci za zainteresowanie moim problem i serdecznie Cię pozdrawiam.
1.Skad w Tobie tyle agresji? Grzecznie przedstawiłem problem,zapytałem o radę,sugestię,a Ty od razu z grubej rury "nie dotarło do Ciebie?" Ciekaw jestem czy tak Ci "wyskoczyło",czy może bycie jednym z pierwszych forumowiczów do takiego zachowania obliguje.Wierzę ze posiadanie takiego zaszczytnego statusu zobowiązuje do jakiejś wzajemnej uprzejmości.
2.Nie pisz mi proszę ze musze mieć sprawny termostat,bo jeżeli pisze ze działa prawidłowo,tzn ze tak jest. Liczyłem na ciut głębsza,wspólną analizę problemu,a nie gadanie "...Ze termostaty w LR to loteria?" Tego akurat doświadczyłem przy wielu innych markach i wiem ze tylko laik powie:kupiłem nowy, to musi być dobrze.Liczyłem ze jak przeczytasz mój post,to może podpowiesz cos ciekawego, może wiesz więcej niż ja, może wspólnie do czegoś dojdziemy.Niestety poświęciłem czas i zauważyłem ze najczęściej tylko prowadzisz luźne gadki .O konkrety niosące wiedze,raczej trudno.
3.I ostatnia sprawa .Nie pisz proszę w ten sposób "Mamy ,bo mamy sprawny termostat." Bo tak już się raczej nie mówi .Ta forma odeszła z minionym ustrojem .Chyba ze tego nie zauważyliście Kolego .Oczywiście mogłeś tak napisać ,w liczbie mnogiej ,ale nie prosiłem abyś wypowiadał się za wszystkich .Jak chcesz powiedzieć za siebie to raczej napisz :mam ,bo mam sprawny termostat.
Ale mimo wszystko dziękuję Ci za zainteresowanie moim problem i serdecznie Cię pozdrawiam.
"musisz żyć dla innych, jeśli chcesz żyć z pożytkiem dla siebie."
Skąd u tych nowych tyle agresjiatego815 pisze:Mamy,bo mamy sprawny termostat.

LR Disco 300
LR SIII reanimacja
Chodój łópiesz
LR SIII reanimacja
Chodój łópiesz
No i teraz ategotamtegocotegocotamto286545143548763 sie zdenerwuje i powie, ze nieladnie jest pisac/mowic "Moj tez niby dzialal, ale wtedy kiedy chcial". Bo jego termostat na muilion procent jest sprawny,bo on to wie...Saphira pisze:A najlepiej wymień termostat. Moj tez niby dzialal, ale wtedy kiedy chcial...koszt niewielki a pracy 10 min. I po klopocie.