1. DII po 2002 r
2. diesel
3. tylko automat
4. stan - oczywisty
5. kolor byle nie szary i nie pomarancz
6. 7 osob koniecznie, bo woze jakichs gosci czasami

7. generalnie poprosze o niebiedny sprzet.
poprosze o oferty
pzdr
Moderator: Jerry
Witam brać wielbicieli LR!grzegorzh pisze:Blokada to dobre posunięcieDymitr pisze:a co z ta blokada ktora wrocila po 2002 roku? to dobre posuniecie?Działa dokładnie tak samo jak w DI.
Pierwsze miejsce w którym widać, że ma blokadę to gałka reduktora.
Bez blokady wszystko załatwia kontrola trakcji. I też jedzie.
standerus pisze:Z tego co wieść niesie w DII ponoć łatwiejsza diagnostyka
Masmo pisze:sla66 pisze:Masmo pisze:Tak się zastanawiam czy plaskacza nie zamienić na Disco II.@Masmo ty też???
![]()
![]()
![]()
![]()
Rożne mam pomysły.... z realizacją gorzej.
Disco zawsze mi się podobało.
A małżonka pracuje w schronisku na Materhornie, że z tymi blokadami dyfrów będzie jeździła do pracy ?Masmo pisze: Tak się zastanawiam czy plaskacza nie zamienić na Disco II. Miałoby służyć do miasta żonie (Vitarę bym przeznaczył w końcu tylko do błota![]()
) i na wypady urlopowe na razie na narty, w Europę a z czasem może na jakąś wyprawę OR. Tak mi podchodzą roczniki 2002-2004. Elektronika mi nie przeszkadza bo w przeprawie będę walczył suką, a może jakiego wirusa da się zaszczepić?? Chciałbym żeby było szybkie bo nie chciałbym na trasie snuć się za TIR-ami.
Soory za odgrzewanie kotleta ale szukajka mi znalazła coś o blokadach. Oświećcie użytkownika prostej suki jak to działają napędy w zaawansowanych europoejskch wynalazkach. Z pewnym zaskoczeniem przeczytałem że są Disco z otawrtym dyfrem międzyosiowym. Wolałbym auto z mechanicznymi blokadami a nie z protezą elektroniczną. A co z blokadami dyfrów w mostach? Disco może mieć takie czy też elektronika?
po takich pytaniach,to od razu widac ze prawdziwy ofrołder pyta...darkman pisze:A małżonka pracuje w schronisku na Materhornie, że z tymi blokadami dyfrów będzie jeździła do pracy ?Masmo pisze: Tak się zastanawiam czy plaskacza nie zamienić na Disco II. Miałoby służyć do miasta żonie (Vitarę bym przeznaczył w końcu tylko do błota![]()
) i na wypady urlopowe na razie na narty, w Europę a z czasem może na jakąś wyprawę OR. Tak mi podchodzą roczniki 2002-2004. Elektronika mi nie przeszkadza bo w przeprawie będę walczył suką, a może jakiego wirusa da się zaszczepić?? Chciałbym żeby było szybkie bo nie chciałbym na trasie snuć się za TIR-ami.
Soory za odgrzewanie kotleta ale szukajka mi znalazła coś o blokadach. Oświećcie użytkownika prostej suki jak to działają napędy w zaawansowanych europoejskch wynalazkach. Z pewnym zaskoczeniem przeczytałem że są Disco z otawrtym dyfrem międzyosiowym. Wolałbym auto z mechanicznymi blokadami a nie z protezą elektroniczną. A co z blokadami dyfrów w mostach? Disco może mieć takie czy też elektronika?
Małżonka właściwie powinna jeździć płaskim, ale kobita się uparła, że chce wysokio siedziećdarkman pisze:A małżonka pracuje w schronisku na Materhornie, że z tymi blokadami dyfrów będzie jeździła do pracy ?Masmo pisze: ...może na jakąś wyprawę OR. .....
Moja V też sobie radzi, ale zawsze może się trafić teren że wykrzyżu nie styknie.... Do Vitary chciałem Lock Righta wrzucić, nawet zakupiłem ale jak sobie pomyślałem że żonka zacznie driftować to sprzedałem LR koledze z forum.LR_Olek pisze:land rovery jezdza bez blokad tam gdzie inne auta musza sie winchowac...Masmo pisze:Jakoś do tej pory miałem przekonanie że taki legendarny wóz terenowy ma blokadę. Tylko w Vitarze zapomnieli jej zamontować co ciągle mi się odbija czkawką w terenie.
do 1998 włącznie mają dif-locka, a od 2003 są też wersje z DF ale nieczęste. natomiast zawsze możesz żonie coś założyć w sesie jakiegoś lockera, truetracka czy innego arb`a - w zasadzie to pewne udogodnienie dla użytkownika - wybierasz co lubisz nie będąc skazany na firmowy default. z wysokością siedzenia nie ma w dysku większego problemu. kobietom ładnie w tym aucie.Masmo pisze:Małżonka właściwie powinna jeździć płaskim, ale kobita się uparła, że chce wysokio siedziećdarkman pisze:A małżonka pracuje w schronisku na Materhornie, że z tymi blokadami dyfrów będzie jeździła do pracy ?Masmo pisze: ...może na jakąś wyprawę OR. .....
i nie chce mi oddać Vitary. Ta natomiast coraz mniej przypomina auto "na codzień"
. Więc pomyślałem że jak już się uparła to może wsadzić ją do wyprawówki. A blokady w aucie wyprawowym byłyby wskazane. Jakoś do tej pory miałem przekonanie że taki legendarny wóz terenowy ma blokadę. Tylko w Vitarze zapomnieli jej zamontować co ciągle mi się odbija czkawką w terenie.
Kurde,JarekM pisze:ale nawet DII zmienił się w 2002 (zmieniono lampy na te okrągłe i wróciła blokada centralnego dyfra)... więc.. trochę różnic jednak jest.darkman pisze:@Dymitr, kupuj, pomysł dobry. Najfajnieszy rocznik to 2004 i potem sukcesywnie w dół w zzależnoci od kasy jaską chcesz przeznaczyć aż do 1999 zasadniczo.
Się zgubiłem....darkman pisze:...do 1998 włącznie mają dif-locka, a od 2003 są też wersje z DF ale nieczęste. natomiast zawsze możesz żonie coś założyć w sesie jakiegoś lockera, truetracka czy innego arb`a - w zasadzie to pewne udogodnienie dla użytkownika -.....
A te od 1999 do 2002 co mają - dyszel, chomąto i worek na owies ?darkman pisze:
do 1998 włącznie mają dif-locka, a od 2003 są też wersje z DF ale nieczęste.
Po ostatnich doświadczeniach jeżdzenia po grząskich piaskach na budowie toy-toyem Corolla kombi we wszystko uwierzę.... Wszystko kwestia ciśnienia.... w żyłach i kołachdarkman pisze: p.s. O! Sahara jest przejezdna bez blokad wystarcza skrzynia rozdzielcza.
jak ma paliwo i nie przeszkadzasz w prowadzeniu to jeździ.brodafidela pisze:A te od 1999 do 2002 co mają - dyszel, chomąto i worek na owies ?darkman pisze:
do 1998 włącznie mają dif-locka, a od 2003 są też wersje z DF ale nieczęste.![]()
Upatrzyłem sobie ładną sztukę 2001 rocznik (odpuściłem LC 95'tkę) - ma byc tyż na wyprawówkę. Brać czy nie brać ? Jeździ to w ogóle ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość