Woda w dyskotece
Moderator: Jerry
Mi tam nic nie pęczniało,
jak, nie przymierzając kaczorowi.

Prasowany ryż wytłoczony w europie, ma jednak dłuższą datę ważności.
To cenna uwaga dla tych, którzy zwątpili w zielone jajco.
Dobra, to na razie ustaliliśmy, że jak nie ma przeciągów, to nawet robi.
A jak tam reszta taili księcia ciemności to znosi ?
jak, nie przymierzając kaczorowi.

Prasowany ryż wytłoczony w europie, ma jednak dłuższą datę ważności.
To cenna uwaga dla tych, którzy zwątpili w zielone jajco.

Dobra, to na razie ustaliliśmy, że jak nie ma przeciągów, to nawet robi.
A jak tam reszta taili księcia ciemności to znosi ?
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Jestem spokojny, choć "oko mnie lata".
Zadzwoniłem sobie dzisiaj np. do jednego modela, który zapodaje najzajebistsze, przefajne i wszystkomające disco z pośród wszystkich na srotomoto.
Pan potwierdził, że auto miało całkiem niedawno duży, wspaniały przegląd.
Wymienili nawet dwa tłoki, co były i się wytopiły.

Zadzwoniłem sobie dzisiaj np. do jednego modela, który zapodaje najzajebistsze, przefajne i wszystkomające disco z pośród wszystkich na srotomoto.
Pan potwierdził, że auto miało całkiem niedawno duży, wspaniały przegląd.
Wymienili nawet dwa tłoki, co były i się wytopiły.

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
No tak.
Czując się moralnie odpowiedzialny za napisanie w tym wątku, osobiście uważam że:
Fabryczne disco szczelne nie jest.
Po wyjęciu tapicerki widać wiele różnych dziurek i otworków, z których większość jest pozatykana korkami, ale są też niezatkane.
Nie wiem dlaczego.
Trudno mi stwierdzić czy tapicerka podmakała, gdyż w chwili kiedy ją wyjmowałem, mokra była cała, za sprawą wlania się wody przez drzwi
Ja w tej chwili większość otworków mam otwartą - dla swobodnego przepływu cieczy - w obu kierunkach.
Po wjechaniu w głębszą wodę, robią się fajne wodotryski
Jak się ciepła wiosna zrobi, spróbuję je pozatykać - i potem przetestuję - czy warto.
Należy odszukać wątki na temat moczenia dyskoteki - wiele napisano.
W skrócie, zadbać trzeba o:
- odpowietrzenia mostów,
- uszczelnienia łożysk piasty
- korki o wdzięcznej nazwie wading plugs,
- no i snorek - przy nurkowaniach głębokich
Czując się moralnie odpowiedzialny za napisanie w tym wątku, osobiście uważam że:
Fabryczne disco szczelne nie jest.
Po wyjęciu tapicerki widać wiele różnych dziurek i otworków, z których większość jest pozatykana korkami, ale są też niezatkane.
Nie wiem dlaczego.
Trudno mi stwierdzić czy tapicerka podmakała, gdyż w chwili kiedy ją wyjmowałem, mokra była cała, za sprawą wlania się wody przez drzwi

Ja w tej chwili większość otworków mam otwartą - dla swobodnego przepływu cieczy - w obu kierunkach.
Po wjechaniu w głębszą wodę, robią się fajne wodotryski

Jak się ciepła wiosna zrobi, spróbuję je pozatykać - i potem przetestuję - czy warto.
Należy odszukać wątki na temat moczenia dyskoteki - wiele napisano.
W skrócie, zadbać trzeba o:
- odpowietrzenia mostów,
- uszczelnienia łożysk piasty
- korki o wdzięcznej nazwie wading plugs,
- no i snorek - przy nurkowaniach głębokich
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
dla odmiany się wypowiem w temacie
Wiechu Ty stary wyjadacz pytasz się o takie rzeczy ?
disco niczym specjalnym się nie różni od innych samochodów
tu na przykładzie:

wiadomo, że zależy od głębokości i czy auto jeździe
o dziwo na ww. zdjęciu auto przejechało całość "suchą stopą" a należy zauważyć, że ten egzemplarz ma klimatyzację z każdej strony
kawałek dalej w płytszej dziurze jak się zawiesiłem w mule na mostach i stanąłem woda (syf) wlazł w klika sekund - w patrolu było zresztą analogicznie. No bo wiadomo, że jak auto jedzie przód tworzy falę, a dalej "prąd" wody i zawirowania i może się udać na sucho.
Osobiście nie lubię siedzieć mokry na mokrym, więc wjazdy po szybę mało mnie bawią, co innego jak mus, ale jak zapewne doskonale wiesz, że jak są naturalne otwory woda szybciej schodzi, auto schnie i jest szansa na dłuższą żywotność blachy, a w skrajnych sytuacjach nalanie wody do środka zapobiega "noszeniu z nurtem"
alem się wyprodukował co

Wiechu Ty stary wyjadacz pytasz się o takie rzeczy ?

disco niczym specjalnym się nie różni od innych samochodów
tu na przykładzie:

wiadomo, że zależy od głębokości i czy auto jeździe
o dziwo na ww. zdjęciu auto przejechało całość "suchą stopą" a należy zauważyć, że ten egzemplarz ma klimatyzację z każdej strony

kawałek dalej w płytszej dziurze jak się zawiesiłem w mule na mostach i stanąłem woda (syf) wlazł w klika sekund - w patrolu było zresztą analogicznie. No bo wiadomo, że jak auto jedzie przód tworzy falę, a dalej "prąd" wody i zawirowania i może się udać na sucho.
Osobiście nie lubię siedzieć mokry na mokrym, więc wjazdy po szybę mało mnie bawią, co innego jak mus, ale jak zapewne doskonale wiesz, że jak są naturalne otwory woda szybciej schodzi, auto schnie i jest szansa na dłuższą żywotność blachy, a w skrajnych sytuacjach nalanie wody do środka zapobiega "noszeniu z nurtem"
alem się wyprodukował co

LR Rendzi stajla 

Nie za bałdzo.TRAWOLT pisze: wiadomo, że zależy od głębokości i czy auto jeździe
... No bo wiadomo, że jak auto jedzie przód tworzy falę, a dalej "prąd" wody i zawirowania i może się udać na sucho.
Jak pamiętam z fizyki, ciśnienie w cieczy rozchodzi się równo we wszystkich kierunkach.
Przy takim przejeździe, woda zapieprzała szybciutko do środka:
http://pl.youtube.com/watch?v=pAuSv3S2GCg
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
No co Ty opowiadasz ?pezet pisze:

Przecież to trwało kilka sekund i było dość płytko.
Nie tak do końca bo są dwa ciśnienia statyczne i dynamiczne.pezet pisze:Nie za bałdzo.TRAWOLT pisze: wiadomo, że zależy od głębokości i czy auto jeździe
... No bo wiadomo, że jak auto jedzie przód tworzy falę, a dalej "prąd" wody i zawirowania i może się udać na sucho.
Jak pamiętam z fizyki, ciśnienie w cieczy rozchodzi się równo we wszystkich kierunkach.
To o którym mówisz to statyczne i jest dokładnie tak jak mówisz . Ale z dynamicznym to różnie bywa. Bo zależy od prędkości z jakim porusz się ciecz lub coś w niej pływającego.
LR Disco 300
LR SIII reanimacja
Chodój łópiesz
LR SIII reanimacja
Chodój łópiesz