Disco III spalanie realne vs. wskaznie komuptera
Moderator: Jerry
Mi to wycieka, wycieka...mudder pisze:to co mi się właśnie w disco3 podoba to brak wyciekówpezet pisze:Bo komputer pokazuje to, co idzie do silnika.
A nie uwzględnia tego, co wycieka bokiem, choć ostatnio coś płynu chłodzącego ubyło
na przeglądzie będę reklamację zgłaszał
Płyn do spryskiwacza

Nie mówię o zużyciu, tylko o wycieku.
Dziura jest

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
Poganianie motorka
Witam
Słyszałem co nieco, przez chwile odkładałem na ta zabawę (1,5-2,0kg) sałaty(zależy od ekipy programujacej).
Opinja jest następująca przyrost rzędu 30-40 koni. Trochę więcej moment bo do 519 niutonów. Zużycie paliwa około 12litrów norma i więcej przy przeginaniu. Wady czarna chmura widoczna we wstecznym lusterku. I konieczność aktualizacji „poganiacza” po każdym spotkaniu z komputerem serwisu. Trudno powiedzieć o ile skraca życie silnika
???
A tak naprawdę fotel włazi w dupsko
, jeździłem chwile takim „bosko było”, jak wróciłem do swojego to co chwilę sprawdzałem czy mi się ręczny hamulec nie włączył. jak łatwo przypuszczać narazie odpuszczam, śiwżonkę mam 15tyś km. moze późniejjjjj. 
Słyszałem co nieco, przez chwile odkładałem na ta zabawę (1,5-2,0kg) sałaty(zależy od ekipy programujacej).
Opinja jest następująca przyrost rzędu 30-40 koni. Trochę więcej moment bo do 519 niutonów. Zużycie paliwa około 12litrów norma i więcej przy przeginaniu. Wady czarna chmura widoczna we wstecznym lusterku. I konieczność aktualizacji „poganiacza” po każdym spotkaniu z komputerem serwisu. Trudno powiedzieć o ile skraca życie silnika

A tak naprawdę fotel włazi w dupsko

"Świat bez kobiet jest jak ogród bez kwiatów. Łatwiejszy do utrzymania"
D3 ,Y60+PTO+35``
D3 ,Y60+PTO+35``
Re: Poganianie motorka
Chmury dymu nie powinno być - uwaga - większej niż normalnie.DAŁEK pisze:Witam
Opinja jest następująca ...
Każdy diesel czasem przydymi, ale po czipowaniu nie powinno dymienie sie nasilić.
Bardzo ważne gdzie taki tuning się robi.
W Polsce jest zylion "tjunerów", ale może 3-4 faktycznie znających się na rzeczy.
Ważne też, żeby dostrojenie programu odbywało się na hamowni i analizatorze spalin - indywidualnie dla danego auta.
Odpowiednio zaprogramowany komputer nie powinien być zresetowany przez serwis. Ewentualnie, oddając auto do przeglądu, można poprosić, aby nie resetowano ani nie wgrywano apgrejdów do CPU.
Ja wgrywałem do nowiutkiego mondeo tdi, przejechałem 180 tys km bez najmniejszych problemów.
Spalanie było mniejsze niż fabryczne.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
Rozumiem, że manual? Bo w automacie nie da się zmierzyć momentu obrotowego (zrzuca biegi w trybie manual). Jeśli chodzi o moc max to wyszło, że mój ma 184 koni. Będę reklamował żeby mi dorzucili te 6 sztukDAŁEK pisze:Witam
Opinja jest następująca przyrost rzędu 30-40 koni. Trochę więcej moment bo do 519 niutonów. Zużycie paliwa około 12litrów norma i więcej przy przeginaniu. Wady czarna chmura widoczna we wstecznym lusterku. I konieczność aktualizacji „poganiacza” po każdym spotkaniu z komputerem serwisu. Trudno powiedzieć o ile skraca życie silnika???
A tak naprawdę fotel włazi w dupsko, jeździłem chwile takim „bosko było”, jak wróciłem do swojego to co chwilę sprawdzałem czy mi się ręczny hamulec nie włączył. jak łatwo przypuszczać narazie odpuszczam, śiwżonkę mam 15tyś km. moze późniejjjjj.

Znaczy się, że nie da rady zrobić hamowania w całym zakresie obrotów na jakimkolwiek biegu ?Yoorek pisze:Bo w automacie nie da się zmierzyć momentu obrotowego (zrzuca biegi w trybie manual).
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
-
-
- Kontaktowanie:
TU WCZESNIEJ BYLA TRESC KTOREJ BYC NIE MOZE 
Pytanie tylko po co z rodzinnego autobusu robić wyścigówke....?

Pytanie tylko po co z rodzinnego autobusu robić wyścigówke....?

Ostatnio zmieniony śr mar 26, 2008 10:50 am przez GAZFAN, łącznie zmieniany 1 raz.
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
-
-
- Kontaktowanie:
Mechanik wsiada, jedzie i niezauwaza... bo mu sie nie chce.HiJack pisze:Jakto niewidoczna?GAZFAN pisze: Procedura odwracalna, przy przeglądzie itd niewidoczna,Pierwszy kto wsiadzie takie auto poprowadzic to "zobaczy"
(np mechanik podczas okresowego przegladu itd)
Co do zasadnosci to sie zgadzam, nie kupilem D3 zeby sie scigac

Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- HiJack
-
GAZFAN pisze:taki nieoficjalny... cicho sza.
Usuwam tamten post, mam nadzieje ze kto chcial przeczytal

A tak tez nieoficjalnie - spotkalem wczoraj faceta ktory pracuje w fabryce gzie produkuja silniki TDV6 (tak apropos tez ma D3 z tuningiem

opony
Wszyscy się wypisują na forum ogólnie, a może jakiś konkret na 18``, nalepiej A/T ale w fajnym design. Kiedyś oglądałem LR3 w necie na ekstra "laczkach" obuwie bardzo fajne w wyglądzie przypominają opony demo carów. Coś podobnego chyba na folderach ma G4 w Lr3. chetnie poznam producenta i model. Może Gazfan pomoże??? a propos.. masz już płytę z navi na Polskę??? u mnie leży i czeka na Ciebie.
"Świat bez kobiet jest jak ogród bez kwiatów. Łatwiejszy do utrzymania"
D3 ,Y60+PTO+35``
D3 ,Y60+PTO+35``