ciekawe czy jak bedziesz sprzedawal swego rendza z podskoczona glowica i wezami ogrodowymi,to o tym powiesz...hpx4000 pisze:To ja mam tylko jedną uwagę dla chętnego do nabycia oraz sprzedającego. Informacja że nie działa „tylko” czujnik ABS’u powinny od razu zwracać na siebie uwagę. Jak to tylko czujnik to warto wymienić przed sprzedażą, żeby nie było że kupujący musi zacząć od wymiany czterech czujników i komputera… bo przecież sprzedający nie mógł wiedzieć że cała reszta związana z ABS’em nie działa. W serwisie powiedzieli że jeden czujnik padł…
Prośba - czy zna ktoś to auto ? (Discovery)
Moderator: Jerry
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
Nie oceniaj wszystkich swoją miarą... myślałem że minęła Ci chęć przekomarzania się.
Range Rover V8 Outsourcing IT
- HUSKYTEAM
- Kontaktowanie:
Też tak myślałem - wymiana kompletnego sprzęgła, bebechów tylnego mostu, krzyżaków, rewizja skrzyni i kasowanie luzów w reduktorze dały tylko tyle, że nadal stuka, ino mniej. Już się przyzwyczaiłem, zresztą nie słychac, bo padła pompa wspomagania i teraz zamiast "łup łup" słychac "ZZZZZzzzzzzzzzzzZZZZ....."krzyżak na przednim wale (nie jestem na 100% pewien, ale coś stuka)

Nie no ja to macałem (hic!HUSKYTEAM pisze:Też tak myślałem - wymiana kompletnego sprzęgła, bebechów tylnego mostu, krzyżaków, rewizja skrzyni i kasowanie luzów w reduktorze dały tylko tyle, że nadal stuka, ino mniej. Już się przyzwyczaiłem, zresztą nie słychac, bo padła pompa wspomagania i teraz zamiast "łup łup" słychac "ZZZZZzzzzzzzzzzzZZZZ....."krzyżak na przednim wale (nie jestem na 100% pewien, ale coś stuka)

LR Discovery TD5 - ma już nowego właściciela 

W Disco jest mozliwe odczytanie z komputera ABS jaki element ukladu jest wadliwy. Nawet nie trzeba do tego zewnetrznego komputera. Zaklada sie w odpowiednim miejscu zworke i lampka ABS poblyskuje, z tych blyskow mozna jednoznacznie okreslic jaki element jest uszkodzony. Takze jezeli ktos okreslil, ze jeden czujnik ABS jest wadliwy to nie musi to byc informacje wzieta wylacznie z sufitu.hpx4000 pisze:To ja mam tylko jedną uwagę dla chętnego do nabycia oraz sprzedającego. Informacja że nie działa „tylko” czujnik ABS’u powinny od razu zwracać na siebie uwagę. Jak to tylko czujnik to warto wymienić przed sprzedażą, żeby nie było że kupujący musi zacząć od wymiany czterech czujników i komputera… bo przecież sprzedający nie mógł wiedzieć że cała reszta związana z ABS’em nie działa. W serwisie powiedzieli że jeden czujnik padł…
Czujnik nowy kosztuje ok. 1000,- PLN, uzywany 100-150,- PLN
Niech sobie nowy wlasciciel zdecyduje czy chce ten ABS naprawiac i ile wydac na element zamienny.
Marcin (gucio1234)
A w ogóle to niech potencjalny nabywca podjedzie sobie do autoryzowanego serwisu LR'a i poprosi o kompleksowy przegląd przed zakupem. Łącznie ze sprawdzaniem grubości lakieru i innych takich. Oczywiście na koszt potencjalnego nabywcy. Wtedy nie będzie miał żadnych wątpliwości co do stanu auta.
LR Discovery TD5 - ma już nowego właściciela 

...z pewnościąVFRED pisze:A w ogóle to niech potencjalny nabywca podjedzie sobie do autoryzowanego serwisu LR'a i poprosi o kompleksowy przegląd przed zakupem. Łącznie ze sprawdzaniem grubości lakieru i innych takich. Oczywiście na koszt potencjalnego nabywcy. Wtedy nie będzie miał żadnych wątpliwości co do stanu auta.

- Damian
-
- Kontaktowanie:
a co? mina przeciwpancerna ci wyszła?Wiechu pisze:...z pewnościąVFRED pisze:A w ogóle to niech potencjalny nabywca podjedzie sobie do autoryzowanego serwisu LR'a i poprosi o kompleksowy przegląd przed zakupem. Łącznie ze sprawdzaniem grubości lakieru i innych takich. Oczywiście na koszt potencjalnego nabywcy. Wtedy nie będzie miał żadnych wątpliwości co do stanu auta.

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- Damian
-
- Kontaktowanie:
nic mi nie mów...jestem załamany
to, że odpuściłem biesowisko to może i dobrze
, ale tego zlotu nie mogę sobie darować
Karol nawalił z terminem oddania mi auta, do tego złapałem jakieś paskudztwo i na gorączce i prochach jadę
a jeszcze do tego problemu urzędowo-warsztatowe
zawirowania mam ostre i muszę z nich wyliźć do maja
to, że odpuściłem biesowisko to może i dobrze

Karol nawalił z terminem oddania mi auta, do tego złapałem jakieś paskudztwo i na gorączce i prochach jadę
a jeszcze do tego problemu urzędowo-warsztatowe
zawirowania mam ostre i muszę z nich wyliźć do maja

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- Antek
- Kontaktowanie:
Re: Prośba - czy zna ktoś to auto ? (Discovery)
Na pewnoSamurai pisze: ...A ja powiem tak, jak sprzedasz to ja napewno z tego powodu nie będę płakał. Nie będzie ten to będzie inny![]()
...

DEF 300 Tdi
- Samurai
-
- Kontaktowanie:
Czy ktoś z Warszawy lub najbliższych okolic pomoże ?
Panowie jak w temacie, namierzyłem kolejne auto i poszukuję osoby z Warszawy lub najbliższych okolic która pomogłaby mi wstąpić do elity
czyli podjechała by ze mną do sprzedającego i rzuciła swoim fachowym okiem czy sprzęt jest OK.
Oczywiście ja transport zapewniam.
Pozdrawiam
Artur

Oczywiście ja transport zapewniam.
Pozdrawiam
Artur