może wtedy też przejedziecie 800km na jednym baku ... może

Moderator: Jerry
a po co ciągnąć taki ambulans za sobą skoro wszędzie domków, B&B, pensjonatów masa cała jest ? No chyba, ze Twój ma inne zastosowanie (hot dog kat.IV lub cos na kształt)chiquito83 pisze:200tdi na trasie z przyczepa kempingowa, szosowe kapcie, ile moze spalic? kalkuluje sobie ile euro wziasc wlasnie
ma inne zastosowanie, przeprowadzam siebredfan pisze:a po co ciągnąć taki ambulans za sobą skoro wszędzie domków, B&B, pensjonatów masa cała jest ? No chyba, ze Twój ma inne zastosowanie (hot dog kat.IV lub cos na kształt)chiquito83 pisze:200tdi na trasie z przyczepa kempingowa, szosowe kapcie, ile moze spalic? kalkuluje sobie ile euro wziasc wlasnie
W Pajero I dużo dało ustawienie zaworów + przesunięcie pompy wtryskowej (kopsnięcie "na oko" w kierunku przyspieszenia kąta wtrysku) w celu skompensowania naturalnego wydłużenia paska napędzającego.jakies pomysly? co sprawdzac?
Sprawdź szczelność wydechu przed tłumikiem końcowym. U mnie właśnie taki był objaw (dałbym sobie rękę uciąć, że to był dźwięk "mielonych" łożysk) i trzeba było dopiero wywalić tapicerki i wsadzić drugiego słuchacza na tył, żeby zlokalizował hałas). Szczególnie odczuwalne przy wzroście prędkości pod obciążeniem (jazda na 4-5 biegu, po górę, w dolnym i średnim zakresie obrotów).Poza tym, ze tylny most mi właśnie zaczął udawać młynek do kawy(łożysko jakieś? hgw?)
Raczej nie. Bo właśnie chyba wybuchło - tzn zachrupało, i teraz jak chamuję silnikiem, to jest take piłowanie, jakby mi się miała za chwilę gdzieś sałatka zębata zrobić... Dojechałem, podzwoniłem, sprawa będzie dzisiaj badana...HUSKYTEAM pisze:Sprawdź szczelność wydechu przed tłumikiem końcowym. [...] Szczególnie odczuwalne przy wzroście prędkości pod obciążeniem (jazda na 4-5 biegu, po górę, w dolnym i średnim zakresie obrotów).
Dobrze przygotowana benzyna robi pod wodą...hpx4000 pisze:O spalaniu to Oni nic nie wiedzą, ale ponoć moją sporą wiedzę na temat przejazdów w wodzie do wysokości przedniej szyby. Nasza wiedza na ten temat kończy się z momentem zalania elektroniki czyli na ogół po środku zbiornika wodnego… ze spalaniem to niema wiele wspólnego ale może rekompensować wszystkie inne niedogodności.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość