KONSERWACJA LANDRYNY

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
martuch
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: martuch » śr maja 07, 2008 3:59 pm

TRAWOLT pisze:
martuch pisze:no i kasztan jak zwykle :)24
kazdy temat dobry by skasztanic inny :)19
wiem, że kiedyś była konserwacja na grochowskiej - niedaleko skrzyżowania z marsa - ale tam się co chwila zmienia

jak będziesz wiedziała gdzie to robią to się podziel - może ja bym się też konserwnął :D
ano mam tylko ze musze wiedziec na co zwrócic mu uwage
mam fajnego gościa - naprawia mi landrynke za pół tego co chcą w 4x4 i jeszcze chodzi wszystko jak spod igły a landryne znajomego 3 renomowane zakłady z padaki wyleczyć nie mogły i każdy co innego robił a ten uleczył normalnie jak kaszpir ręcyma :)21 jak mi świsnęli cene na holubcowe za konserwe bitexem 1600zł to się zwinęłam jak najszybciej bo raz ze bitexem juz sie nie robi a dwa ze cena jak za żywych i umarłych a tu proszę Pan Naprawiacz zrobi za 7 paczek z dokładnością co do cm :P tylko musze mu wskazac jakies wrazliwe miejsca jak sa takowe :wink:

Awatar użytkownika
Wąż

Post autor: Wąż » śr maja 07, 2008 4:46 pm

martuch pisze: jak mi świsnęli cene na holubcowe za konserwe bitexem 1600zł to się zwinęłam jak najszybciej
nie ty jedna :lol:
Land Rover made by craftsmen-driven by psychos :)21
always look on the bright side of life :)21

Awatar użytkownika
shreq69

Kontaktowanie:

Post autor: shreq69 » śr maja 07, 2008 4:55 pm

oj..gdyby ktoś znał w okolicach Krakowa konserwatora,solidnego , pracowitego , niedrogiego,sumiennego,kumającego oco biega w landrynie,posiadającego lance do profil,migomat do napawania i spawania.lutownice do cyny i ołowiu, dojście do tanich materiałów i żeby miał czas, to dajcie znać :lol:
Disco I.300tdi

Awatar użytkownika
bredfan

Post autor: bredfan » śr maja 07, 2008 7:01 pm

sbb pisze:musze wreszcie wrzucic o wyrywaniu tych gabek i o dziurach w podłodze , może sie dowiem po co one som :)
No, musisz wrzucić...Ja dzisiaj pozbyłem się tego badziewia z bagażnika, wazyło toto ponad 10 kg i kopało pleśnią jak sekret mnicha.
A dla lubiących mocne wrażenia polecam zaglądnięcie pod plasticzek pomiedzy tylnym zderzakiem a resztą auta :)24
Porada wujka maćka - dywanik bagażnikowy ładnie wygląda jak się go obróci na lewą strone trzeba tylko nożem rozciąc na boki od tych dziur gdzie pasy są przykręcone zeby sie nie pitolić zbytnio :)2
"brazylijski serial już nie cieszy jak kiedyś...."

Awatar użytkownika
konrad.w1

Post autor: konrad.w1 » czw maja 08, 2008 12:03 am

martuch pisze:
TRAWOLT pisze:
martuch pisze:no i kasztan jak zwykle :)24
kazdy temat dobry by skasztanic inny :)19
wiem, że kiedyś była konserwacja na grochowskiej - niedaleko skrzyżowania z marsa - ale tam się co chwila zmienia

jak będziesz wiedziała gdzie to robią to się podziel - może ja bym się też konserwnął :D
ano mam tylko ze musze wiedziec na co zwrócic mu uwage
mam fajnego gościa - naprawia mi landrynke za pół tego co chcą w 4x4 i jeszcze chodzi wszystko jak spod igły a landryne znajomego 3 renomowane zakłady z padaki wyleczyć nie mogły i każdy co innego robił a ten uleczył normalnie jak kaszpir ręcyma :)21 jak mi świsnęli cene na holubcowe za konserwe bitexem 1600zł to się zwinęłam jak najszybciej bo raz ze bitexem juz sie nie robi a dwa ze cena jak za żywych i umarłych a tu proszę Pan Naprawiacz zrobi za 7 paczek z dokładnością co do cm :P tylko musze mu wskazac jakies wrazliwe miejsca jak sa takowe :wink:

Tak żeby było szybciej to powiem Ci że u mnie nie był zgnity tunel i podłoga pod tylną kanapą. 8)

Reszta to ... Najlepiej zobaczyć słabe punkty od środka więc ściągnięcie "podłogo-wyciszenia" Cię czeka. Zresztą jak ktoś ma Ci coś spawać to i tak wypadało by się tego ustrojstwa pozbyć. Sama konserwacja od spodu to maskowanie dla świętego spokoju i sumienia uspokojenie :wink:
Discovery 300 Tdi
http://www.walbrzych4x4.pl/

Awatar użytkownika
martuch
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: martuch » czw maja 08, 2008 8:07 am

Tak żeby było szybciej to powiem Ci że u mnie nie był zgnity tunel i podłoga pod tylną kanapą. 8)

Reszta to ... Najlepiej zobaczyć słabe punkty od środka więc ściągnięcie "podłogo-wyciszenia" Cię czeka. Zresztą jak ktoś ma Ci coś spawać to i tak wypadało by się tego ustrojstwa pozbyć. Sama konserwacja od spodu to maskowanie dla świętego spokoju i sumienia uspokojenie :wink:[/quote]

miska na podłodze to ja już dawno nie mam :)21 po topieniu w wisełce został ekstermonowany :wink: wiec i tak jezdze na gołej blaszce i rdzy ni ma tylko ciut przy podłodze przy tylnej klapie poza tym ja miska z powrotem kłasc nie zamierzam tylko po pomalowaniu wyłoze guma ryflowana chc szczerze powiem ze zima jest zimno tak na gołej blasze a teraz jest ok ale ten dzwiek landryny przez to jest fenomenalny :)21 i nie chce sie od niego odzwyczajać :D

Awatar użytkownika
konrad.w1

Post autor: konrad.w1 » czw maja 08, 2008 9:18 am

No to teraz zostało Ci skontakcić się z Panem Zbowidem i sprawa się wyjaśni :lol:
Btw . Jeszcze raz dziękuję temu Panu za porady :)2 :lol:
Discovery 300 Tdi
http://www.walbrzych4x4.pl/

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » czw maja 08, 2008 8:28 pm

sbb pisze:musze wreszcie wrzucic o wyrywaniu tych gabek i o dziurach w podłodze , może sie dowiem po co one som :)
Po co?

Po wyjęciu korków jest dobry odpływ.
Ostatnio myłem wnętrze wodą z węża i elegancko wypływało :)
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...

Awatar użytkownika
sbb

Post autor: sbb » czw maja 08, 2008 8:50 pm

a ja zalepiłem te cholerstwa
:)21
lubię te gabkę na podłodze , nigdy nie wiadomo czy nie przyda się dla blondi, jako gąbka do mycia czy jako karimata, kto to wie :wink:
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony :)

Awatar użytkownika
sbb

Post autor: sbb » czw maja 08, 2008 8:51 pm

aaaa i wkleiłem na ladklinike , pewnie jutro będzie
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”