ochujales killer? na moim terenie polnocnym sabotaz?Wąż pisze:jakby się popsuć nie chciała to można mały sabotaż zorganizować
Jak wyłączyć ABS w D300?
Moderator: Jerry
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
czesław&jarząbek pisze:tak se zadzwonisz jak i ja gdy mi w rumunii wał przedni wydupcy w miskę olejową MY07
bo akcja serwisowa jest...ale dopiero jak sie miska uszkodzi...
taki inglisz dżołk

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

always look on the bright side of life

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Pytanie głównie do @sbb i @Wiechu, ale inni niech się nie powstrzymują z tego powodu:
- jak bardzo prawdopodobne jest, że odłączenie ABSu powoduje rozszczelnienie vacuum pompy ?
Zaczeło się z niej lać po jednym dniu od wyłaczenia ABS i się zastanawiam, czy to ma duży związek i czy w związku z tym związkiem nawet po uszczelenieniu mogą występować jakieś dalsze komplikacje - cholera wie - jakieś większe ciśnienie, gdzieś, coś, jakoś ?
Pozdrawiam
p.
- jak bardzo prawdopodobne jest, że odłączenie ABSu powoduje rozszczelnienie vacuum pompy ?
Zaczeło się z niej lać po jednym dniu od wyłaczenia ABS i się zastanawiam, czy to ma duży związek i czy w związku z tym związkiem nawet po uszczelenieniu mogą występować jakieś dalsze komplikacje - cholera wie - jakieś większe ciśnienie, gdzieś, coś, jakoś ?
Pozdrawiam
p.
Witam,sys-kom pisze:nie ma takiego powiązania,
to "tylko " pompa podbija ciśnienie i zawory przełączające ,
no chyba że masz na myśli że odłączyłeś przewody hamulcowe i wylewa się z niej to co zostało w środku
nie odłączałem przewodów hamulcowych.
Odłączyłem tylko wiązkę od bloku ABSa.
Dzień później zaczęło się lać z vacuum, a ja zacząłem sie zastanawiać czy to ma jakiś związek. Kapało na wał i on ładnie rozchlapywał to po całym silniku. Umyłem silnik, dziś wieczorem uszczelnię, bo szczęśliwie leje się z dekielka, a nie przy bloku. Ale ciągle mnie zastanawia dziwna zbieżność wydarzeń.
pozdrawiam
p.
TRAWOLT pisze:eeetam samochód się na niego obraziłsys-kom pisze:ZBIEG OKOLICZNOŚĆI
że powoli odłącza mu funkcje życiowe![]()

dokładnie to samo pomyślałem
tyle, że on chyba trochę przesadza i próbuje popełnić samobójstwo pozbywając się płynów ustrojowych. No ale skoro należy to traktować jako zbieg okoliczności, to pewnie raczej samochód podjął pewne czynności samonaprawcze i postanowił upuścić trochę oleju przez vacuum, które jest nad krzykiem na wale, który to ładnie rozrzuca olej po podwoziu i silniku, konserwując i zabezpieczając przed rdzą

pozdrawiam
p.