wole wgnioty niż pękający szpachelrorvik pisze: Zwycięstwo natury nad kulturą??
![]()
r
Ostrów Mazowiecka - warsztat i handlarze
Moderator: Jerry
Re: Ostrów Mazowiecka - warsztat i handlarze
- Czosnek niedźwiedzi
przez internet to mozna ocenić ..tylko zdjęcie
przeszło przez moje ręce kilka sztuk z Ostrowi i jedne były znosne , inne wyszykowane na handel , ale najgorsze były z tamtejszego komisu, sprzedający w rozmowie tel zapewniał ,że auto absolutnie bezwypadkowe, a na faktycznie cały przód pomalowany wraz ze spinkami
, i twierdził nadal ,że takie cos w aucie 4x4 to norma i się nie zalicza do wypadku
Trzeba pojechac i zobaczeć i zajrzec w pewne miejsca typowe dla disco

przeszło przez moje ręce kilka sztuk z Ostrowi i jedne były znosne , inne wyszykowane na handel , ale najgorsze były z tamtejszego komisu, sprzedający w rozmowie tel zapewniał ,że auto absolutnie bezwypadkowe, a na faktycznie cały przód pomalowany wraz ze spinkami

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
50 lat....zaloguj pisze:49 latw PL od 1959 roku
miał ja Moli
miał ją Olo
kobieta po przejściach to dziwne, że poobijana?![]()
rok produkcji 1958
a taki byl piekny

1,5 roku temu przymierzałem się do kupna Disco II z tamtego komisu..., ale poziom picowania i bajki, które opowiadał sprzedawca zniechęciły mnie do robienia z nimi interesów.Czosnek niedźwiedzi pisze:Uszanowanie,
Przymierzam się pojechać, obejrzeć i ew. zaprowadzić tamże do sprawdzenia w Auto Chrupek Serwis (mają błogosławieństwo Land Serwisu). I tu mam pytanie - czy goście sprzedający Landki w Ostrowi to może goście z Auto Chrupka? Bo wtedy sprawdzanie u nich fury mija się z celem. Może ktoś już miał jakieś doświadczenia ze sprzedawcami z Ostrowi?
Pozdrowienia
Co do Chrupka, to pewnie już posiada informacje o interesującym cię aucie, jak o każdym LR, który pojawił się w promieniu 50km. Czy ma układ - nie wiem?.. na pewno to jedyny w okolicy serwis znający się na marce i każdy na sprawdzenie jedzie do niego. Jego poziom oddania dla prezesa z miasta K jest naprawdę porażający, chyba codziennie w południe oddaje pokłony w tamtym kierunku.
Robiłem u niego blachy w Disco I i jestem z tego połowicznie zadowolony, to znaczy miał zabezpieczyć i wyeliminować wszystkie ogniska rudej. Ale jak na gościa, który się specjalizuje w renowacji LR to poleciał po łebkach.
To, co zrobił, zrobił dobrze, ale jakież było moje zdziwienie, gdy po odbiorze z warsztatu i zapewnieniu, że wszystko zostało usunięte zdjąłem dywaniki z pod nóg kierowcy i pasażera, a oczom ukazała się podłoga garażu...

Na tym skończyłem znajomość z tym serwisem...
wrrrr...
biesu_pl pisze: Jego poziom oddania dla prezesa z miasta K jest naprawdę porażający, chyba codziennie w południe oddaje pokłony w tamtym kierunku.

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

always look on the bright side of life

Byłem ostatnio w Ostrowii szukać Disco (z Poznania jest tam ok 350km). Pan Auto Chrupek sprawił dobre wrażenie i to co stało u niego na przywarsztaciu rownież.gri74 pisze:przez internet to mozna ocenić ..tylko zdjęcie![]()
przeszło przez moje ręce kilka sztuk z Ostrowi i jedne były znosne , inne wyszykowane na handel , ale najgorsze były z tamtejszego komisu, sprzedający w rozmowie tel zapewniał ,że auto absolutnie bezwypadkowe, a na faktycznie cały przód pomalowany wraz ze spinkami, i twierdził nadal ,że takie cos w aucie 4x4 to norma i się nie zalicza do wypadku
![]()
Co innego okoliczny komis wystawiający wypucowane do granic Esquire'y na które zużyto po 5l sprayów i tyleż maści wszelkich. Powymieniane siedziska foteli, nowe mieszki, obszyte lub malowane kierownice, kompletowana naprędce tapicerka z różnych odcieni. Na zdjęciach w necie wszystko ok, a tu siedzenie pasażera wyżżżżarte od strony tunelu i to jak! Wszystko to plastik, da się powymieniać lub przeżyć, ale przebiegi aut około 130-170tys. niby niewielkie, a tu wsiadam i nie jedzie! Dynamika pojazdów zbliżona do Aro. Na oko i zdrowe zmysły mają po 500-600tys. przebiegu! Podwozia malowane czarnym matem wraz z trawą pod autem.
Nie należy jednak tego wiązać z garażem Auto Chrupek tylko dlatego że to w tym samym mieście! Komis komisem, serwis serwisem.
pozdro / tyle
landklinika... jakby kto pytał
andziasss@landklinika.pl
andziasss@landklinika.pl
- Czosnek niedźwiedzi
W mieście i okolicy jest coś koło 5 komisów. Gdybym brał stamtąd furę to chyba też pojechał bym na sprawdzenie do AutoChrupka. Z tego co się dowiedziałem to nie są związani z żadnym z komisów, a mając do wyboru obcy warsztat od landków i obcy warsztat od wszystkiego to nie ma co się zastanawiać. A dzisiaj pluję sobie w brodę i zazdroszczę nowemu właścicielowi, bo spóźniłem się z kupnem tego cacka: http://moto.allegro.pl/item393298886_la ... erski.html
Wrażenie powyższe oparte jest na wyraźnym kontraście między Panem Ch i lokalnymi sprzedawcami, którzy okazali się rozbrajająco niesamowici a samochody cofnięte o 300tys. Nie sugeruję że dobrze naprawiają w serwisie Ch., bo nie naprawialem nic, ale od komisów lepiej z daleka się trzymać - to wiem.
landklinika... jakby kto pytał
andziasss@landklinika.pl
andziasss@landklinika.pl
ja swojego LR'a kupowalem w tej pieknej miescinie, generalnie ok, potargowac sie za wiele nie dalo
, pomoc fachowa pojechala ze mna wiec potrzeby korzystania z serwisu na miejscu nie bylo
, co ciekawe moj LR tez mial okolo 160 tys. co tylko uswiadczylo mnie w przekonaniu ze LR'y w niemcowni poruszaja sie stadnie
, autko do dzis chula i usterkami jakos nie wybilo sie ponad norme...

Swoją dyskotekę kupiłem właśnie od handlarza z Ostrowii. Młodego gościa z tą lekką wadą wymowy. Chyba miałem szczęście, bo wyrwałem całkiem przyzwoity egzemplarz w bardzo dobrym stanie mechanicznym. Auto oczywiście było wypicowane jak koledzy wcześniej mowili, świeciło się od tony sprayów, silnik wymyty. Mimo to, był to najlepszy egzemplarz jaki znalazłem w tym czasie jeżdząc po calej Polsce. Przy sprawdzeniu mechanicznym auta pomogł mi właśnie p. Leszek Chrupek, zresztą bezpłatnie. Odniosłem wrażenie, że panowie nie wspópracują. Nawet handlarz mowił, że nie jeździ do Chrupka, bo jest jemu za drogo. Uważam pana Leszka za bardzo uczciwego i znajacego sie na LR człowieka. Serwisuję u niego swoją dyskotekę i jestem zadowolony, nie naciaga zbytnio, np. chciałem wymienić wszystkie oleje a p. Leszek sprawdził i wymienił tylko silnikowy stwierdzając, że reszta jest jeszcze ok. a przecież mogłem zapłacić pare złociszy wiecej.... Warsztat polecam, na handlarzy trzeba uważac, moi znajomi pojechali po Esquira 98' niedawno wystawianego na allegro, zresztą od tego samego handlarza od którego ja nabyłem swój egzemplarz. Na zdjęciach piękny, niestety w realu wypicowana rdzewiejąca padaka. Jeśli ktoś kiedykolwiek będzie chciał kupić auto z Ostrowi ( tamtejsi handlarze maja jakies dojscie u szkopów i dużo ich ciągną), to polecam sprawdzić auto u Chrupka, jego adres i tel. znajdziecie na stronie Land Servisu.