Klimatyzacja w Disco za 9,90zl
Moderator: Jerry
po pierwsze primo było ustalone, żeby raczej zachęcać Bociana do kolejnych wynalazków i skrupulatnie je katalogować zamiast siać zwątpienie ! TAK??
po drugie primo ja wierzę, że dodatkowa chłodniczka powietrza na dolocie to u Bociana tylko kwestia czasu (pewnie coś w stylu: płaszcz wodny na tej rurze a na górze płaszcza żeberka chłodzące wystawione na podmuchy wiatru i do tego polewane wodą jak intercoolery w subaru)
po drugie primo ja wierzę, że dodatkowa chłodniczka powietrza na dolocie to u Bociana tylko kwestia czasu (pewnie coś w stylu: płaszcz wodny na tej rurze a na górze płaszcza żeberka chłodzące wystawione na podmuchy wiatru i do tego polewane wodą jak intercoolery w subaru)
Długi LC90 do jazdy, krótki GRat do zabawy
[quote="gkozi"]po pierwsze primo było ustalone, żeby raczej zachęcać Bociana do kolejnych wynalazków i skrupulatnie je katalogować zamiast siać zwątpienie ! TAK??[/quote]
Pomysły Bociana w dziedzinie cywilizowania landka wszyscy bardzo cenią (nawiew i łóżko wyprawowe poprostu cudo i dobrze robi). Jego doktoraty o skrzyniach są już więcej niż ogólnie znane.
Lepiej podpowiedzmy Bocianowi nad czym może pomyśleć w wolnej chwili.
Z mojej strony wszelkie "pomoce" wyprawowe.
Pomysły Bociana w dziedzinie cywilizowania landka wszyscy bardzo cenią (nawiew i łóżko wyprawowe poprostu cudo i dobrze robi). Jego doktoraty o skrzyniach są już więcej niż ogólnie znane.
Lepiej podpowiedzmy Bocianowi nad czym może pomyśleć w wolnej chwili.
Z mojej strony wszelkie "pomoce" wyprawowe.
właśnie, nawet chciałem sobie koszulkę zrobić z reklamą lr'a ze słoniem tylko nie mogę znależć tego tematu z reklamami o lr'achTRAWOLT pisze:i tu możesz mieć racjęjpi pisze:przynajmniej nie jestem anonimowy w swoim pojeździe![]()
![]()
trudno znaleźć inne disco
z wodogłowiem i słoniową trąbą
ino uszu do kompletu brakuje![]()

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
- Discotheque
-
Aktualnie na warsztacie jest malutka replika Land Rovera 109, z hamulcami tarczowymi, rozrusznikiem, z silnikiem spalinowym z mini quada, awaryjnie ze zdalnym radiowym gaszeniem silnika i zatrzymaniem autka.
Termin ukonczenia - urodziny mojego dzieciaka w kwietniu.
Termin ukonczenia - urodziny mojego dzieciaka w kwietniu.
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
- Namdan
-
Mnie to się te patenty Bociana strasznie podobają! Pozazdrościłem i zgłaszam własny:
Od dawna nurtuje mnie problem korozji na styku żelaza i aluminium. Wszyscy pewnie znamy to z naszych syfów. Oglądając wczoraj w telewizji Sondę wpadł mi do głowy rewelacyjny pomysł! Koniec naszych kłopotów!
Wystarczy zakupić zwykły lep na muchy (taki dwustronny) sklep geesu 2.15 pln za sztukę (1 sztuka wystarczy) oraz dwa ogórki. Ogórki kroimy na plastry (ale nie obieramy ze skórki) i wciskamy pomiędzy blachę stalową i aluminiową. Ogórek to oczywiście półprzewodnik i jakotaki wyrówna różnicę w elektroujemności tych dwóch materiałów. To spowoduje, że nie będzie się tworzyć ogniwo galwaniczne i nie będzie korozji!!! Wypróbowałem na swoim syfie i po miesiącu rdza zaczeła się cofać! Teraz tylko trzeba wymienić ogórkowe plastry (stare nie nadają się jednak do jedzenia) i ŻEGNAJ RUDA!
Polecam i pozdrawiam z trójmiasta!
W następnym odcinku zmniejszymy opory powietrza w discotece do poziomu cx=0.002 za pomocą smalcu, wiertarki stołowej (416,50 pln w Castoramie), streczfolii i jamnika.
Od dawna nurtuje mnie problem korozji na styku żelaza i aluminium. Wszyscy pewnie znamy to z naszych syfów. Oglądając wczoraj w telewizji Sondę wpadł mi do głowy rewelacyjny pomysł! Koniec naszych kłopotów!
Wystarczy zakupić zwykły lep na muchy (taki dwustronny) sklep geesu 2.15 pln za sztukę (1 sztuka wystarczy) oraz dwa ogórki. Ogórki kroimy na plastry (ale nie obieramy ze skórki) i wciskamy pomiędzy blachę stalową i aluminiową. Ogórek to oczywiście półprzewodnik i jakotaki wyrówna różnicę w elektroujemności tych dwóch materiałów. To spowoduje, że nie będzie się tworzyć ogniwo galwaniczne i nie będzie korozji!!! Wypróbowałem na swoim syfie i po miesiącu rdza zaczeła się cofać! Teraz tylko trzeba wymienić ogórkowe plastry (stare nie nadają się jednak do jedzenia) i ŻEGNAJ RUDA!
Polecam i pozdrawiam z trójmiasta!
W następnym odcinku zmniejszymy opory powietrza w discotece do poziomu cx=0.002 za pomocą smalcu, wiertarki stołowej (416,50 pln w Castoramie), streczfolii i jamnika.
Nazywam się Gordon, Gordon Shumway