Szybka pomoc potrzebna: DII td5, problem z automatem
Moderator: Jerry
- LR Tomaszek
-
jak ci pierdyknie oska, a nie masz difflocka zapietego, to cala para, dzieki dyferencjałom, idzie wlasnie w tę pierdyknieta ośkę.Moosehead pisze:Żadne koło nie ma napędu, musiałyby pierdyknąć cztery...
a ty difflocka zdaje sie nie masz w ogole.
ale cos by rzęziło pewnie, a na pewno slyszalbys jęczące dyfry...
Ostatnio zmieniony wt sie 05, 2008 9:21 pm przez Roch, łącznie zmieniany 2 razy.
Landrąver Discovęry 200tdi
- LR Tomaszek
-
Zrobiłem w ciągu roku 50 tkm . Ostatnio już nawet zacząłem narzekać, że od stycznia nic się nie dzieje.
Wykrakałem...

DiscoII td5
www.landklinika.pl
www.landklinika.pl
Nic nie rzęzi, silnik czysto wchodzi na obroty, ale nic z tego nie wynika.
Jakby to była jedna z osiek, to "coś byłoby zapięte", nie dałoby się go toczyć.
Pewnie naprawią rychło.. pytanie za hałmacz
Mi moja stodoła wycięła ten numer po miesiącu znajomości i 1200 km
Po 50kkm bym mu wybaczył...
Ale w sumie teraz należy to potraktować jako element pakietu startowego.
Jakby to była jedna z osiek, to "coś byłoby zapięte", nie dałoby się go toczyć.
Pewnie naprawią rychło.. pytanie za hałmacz

Mi moja stodoła wycięła ten numer po miesiącu znajomości i 1200 km

Po 50kkm bym mu wybaczył...
Ale w sumie teraz należy to potraktować jako element pakietu startowego.
Predylekcja do specyficznych pojazdów... LR Disco II td5, Alfa Romeo 145...
- LR Tomaszek
-
Jak się ma LR-a to słowa "cierpliwość" i "wybaczam" nabierają nowego znaczenia 

DiscoII td5
www.landklinika.pl
www.landklinika.pl
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
Dużo osób mówi o bezpieczniku, czy mają racje czy nie to się okaże. Ale czemu Ty jeszcze nie wyeliminowałeś tej możliwości? Przelecieć wszystkie możliwe bezpieczniki w samochodzie to 20min a jak się ma instrukcje która naprowadzi cię na te odpowiedzialne za skrzynię to 5min…
Range Rover V8 Outsourcing IT
prąd kopie !hpx4000 pisze:Dużo osób mówi o bezpieczniku, czy mają racje czy nie to się okaże. Ale czemu Ty jeszcze nie wyeliminowałeś tej możliwości? Przelecieć wszystkie możliwe bezpieczniki w samochodzie to 20min a jak się ma instrukcje która naprowadzi cię na te odpowiedzialne za skrzynię to 5min…
ino elektryka się nie tyka

LR Rendzi stajla 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- LR Tomaszek
-
Jeśli zdarzyło się to co napisał Czesław - czyli oleju brak to będzie Cię to nieco kosztowało jeśli długo się bawiłeś w zmienianie biegów i dodawanie gazu - fachowcy od automatów mówią, że jak przerywa wąż to jak najszybciej wogóle wyłączyć silnik. Jeśli wypiął się reduktor to chyba tragedii nie będzie. Jeszcze rada na przyszłość - jak piszesz, że wylądowałeś w "hasiokach" to się nie dziw, że kilka osób myśli że piszesz o Rendżu 

-------------
Disco II było, Disco III było, Terrano II było, teraz Freelander 2 2.2 automat
Disco II było, Disco III było, Terrano II było, teraz Freelander 2 2.2 automat
Jak to pisał klasyk miałeś chamie złoty róg..Moosehead pisze:oleum utraty żadnej nie stwierdzono.
ciąg dalszy jutro...

Następnym razem dzwoń to bym poholował twój kwietnik.
Trooper. Isuzu Trooper.
a se kupiłem dziś gazete z opisem DII i na finał napisali , ze jedną z wad jest " mało miejsca na nogi w drugim rzędzie foteli "
prawda li to ? ile niet ?
a tak a propos tey gazety i zawartego w nim zaproszenia, czy niejaki Gazfan ma cos nam do powiedzenia ?
prawda li to ? ile niet ?
a tak a propos tey gazety i zawartego w nim zaproszenia, czy niejaki Gazfan ma cos nam do powiedzenia ?

Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

Winien jestem zakończenie...
No więc to jednak skrzynia (automat) się posypała. Ciut. Podobno "miała prawo" przy 240 kkm. Mam wsadzoną całą nową jedynkę.
Znów mam pytanie.
Teraz dość wyraźnie czuć szarpnięcie przy zmianie biegu z jedynki na dwójkę, a przy wyhamowywaniu czuć redukcję. Choć mam wrażenie, że efekt ustępuje... Czyli to się musi dotrzeć teraz na powrót?
Czy też jest to powód do reklamowania u gościa od skrzyń? (zwłaszcza to odczuwanie redukcji mnie nieco martwi).
Na razie auto robi, nawet w weekend pomagało przy zwałce drzew.
Łoś
No więc to jednak skrzynia (automat) się posypała. Ciut. Podobno "miała prawo" przy 240 kkm. Mam wsadzoną całą nową jedynkę.
Znów mam pytanie.
Teraz dość wyraźnie czuć szarpnięcie przy zmianie biegu z jedynki na dwójkę, a przy wyhamowywaniu czuć redukcję. Choć mam wrażenie, że efekt ustępuje... Czyli to się musi dotrzeć teraz na powrót?
Czy też jest to powód do reklamowania u gościa od skrzyń? (zwłaszcza to odczuwanie redukcji mnie nieco martwi).
Na razie auto robi, nawet w weekend pomagało przy zwałce drzew.

Łoś
Predylekcja do specyficznych pojazdów... LR Disco II td5, Alfa Romeo 145...