nawigacja i mapa polski

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
paradox

Re: nawigacja i mapa polski

Post autor: paradox » śr sie 20, 2008 12:04 pm

Chester pisze:

dlatego też zmieniam pytanie:
co zrobić żeby nawigacja w DiscoIII (i dowolnym innym LR który posiada nawigację tego typu) działała poprawnie - żeby wyznaczała np. drogi "krótkie" wykorzystując najkrótsze połączenie pomiędzy punktem A i B.

proszę o pominięcie rozwiązań typu "włączenie rozumu" bo urządzenie jako takie posiada ograniczone możliwości w tym zakresie ;)
Wlaczenie myslenia ma kapitalne znacze w tym wypadku....w sensie operatora nawigacji...:)21

Mozesz:
1) sprobowac wyznaczyc trase uzywajac opcji "przez" (jesli taka wystepuje)
Przydala by sie do tego papierowa mapa albo sprawny podglad na ekranie.
2) jesli nie zadziala mozesz na Polskie kupic sobie jakas nawigacje (znaczy urzadzenie z mapami) Automapy, Navigona lub Garmina...a na zachodzie uzywac fabrycznej. Opcja drozsza ale mniemam ze na biednego nie trafilo :).
3) Mozesz uzywac papierowej mapy, w sensie gdzie i ktoredy chcesz jechac, a samochodowa nawigacja sprawdzac czy jestes na WLASCIWEJ drodze i kierunku...wiem, wymaga zaawansowanych procesow myslowych i czasem wspolpracy "prawego".

P.S. Kupilem sobie niedawno nawigacje...ale mape papierowa mam nadal, i czasem z niej korzystram...:)21
RR Vogue 300tdi...bylo
smetna cyseta...jest

Chester
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Chester » śr sie 20, 2008 12:21 pm

paradox pisze: Wlaczenie myslenia ma kapitalne znacze w tym wypadku....w sensie operatora nawigacji...:)21
no właśnie - generalnie myślenie ma kapitalne znaczenie - pytałem co zrobić z konkretnym urządzeniem do nawigacji, a nie co zrobić żeby mieć nawigację ;)

proponuję zakończyć temat - do momentu jakieś aktualizacji bo na bank nic tu poradzić się nie da...

Awatar użytkownika
paradox

Post autor: paradox » śr sie 20, 2008 12:26 pm

Chester pisze:
paradox pisze: Wlaczenie myslenia ma kapitalne znacze w tym wypadku....w sensie operatora nawigacji...:)21
no właśnie - generalnie myślenie ma kapitalne znaczenie - pytałem co zrobić z konkretnym urządzeniem do nawigacji, a nie co zrobić żeby mieć nawigację ;)

proponuję zakończyć temat - do momentu jakieś aktualizacji bo na bank nic tu poradzić się nie da...
Widac czytac tez trza umic...wszak odpowiedzi dostales co zrobic...
Bo naprawic to co spier...to chyba tylko w Erze...lub fabryce :)21
RR Vogue 300tdi...bylo
smetna cyseta...jest

Chester
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Chester » śr sie 20, 2008 12:33 pm

paradox pisze: Bo naprawic to co spier...to chyba tylko w Erze...lub fabryce :)21
dobre :) fabryka pewnie aktualizację zrobi za 4 lata - tak żeby na Euro można było się już w miarę sprawnie poruszać po nowych drogach ;)

Awatar użytkownika
paradox

Post autor: paradox » śr sie 20, 2008 12:36 pm

Chester pisze:
paradox pisze: Bo naprawic to co spier...to chyba tylko w Erze...lub fabryce :)21
dobre :) fabryka pewnie aktualizację zrobi za 4 lata - tak żeby na Euro można było się już w miarę sprawnie poruszać po nowych drogach ;)
aaa...wielce prawdopodobnym to jest...:)21
RR Vogue 300tdi...bylo
smetna cyseta...jest

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”