disco
Moderator: Jerry
Kiedyż to Szanowny Kolega zaszczyci miasto Kopernika swoją osobą??LR_Olek pisze:a to ja juza nie wiem, wiec ponow pytanie a ja ponowie odpjpi pisze:nie dojszło Szanowny Kolego
i czy Szanowny Kolega posiadać będzie ciut miejsca w bagażniku swego pięknego pojazdu w celu zabrania czegoś od Pana R
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
kopernika to ja moge tylko podczas szybkiego przelotu w listopadowni,jpi pisze:Kiedyż to Szanowny Kolega zaszczyci miasto Kopernika swoją osobą??LR_Olek pisze:a to ja juza nie wiem, wiec ponow pytanie a ja ponowie odpjpi pisze:nie dojszło Szanowny Kolego
i czy Szanowny Kolega posiadać będzie ciut miejsca w bagażniku swego pięknego pojazdu w celu zabrania czegoś od Pana R
a to od pana r jak sie znajdzie u mnie w bagazniku? miejsce moze i by sie znalazlo
Re: re
nie grzeb sam dopóki działa:vip pisze:mam chłopaki pytanie: macie może instrukcję do disco? Interesuje mnie również coś w stylu "sam naprawiam"...
" lepsze jest wrogiem dobrego "

Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

re
słuchajcie mam problem... szukam dokładniejszych wymiarów zderzaka pod wyciągarkę pod disco... Akurat handluję stalą i mam oporowo materiałów... oraz znajomych rzemieślników etc zaprzyjaźnione firmy... ma ktoś jakieś zdjęcia z wymiarami ewentualnie rysunki techniczne? chodzi mi mniej więcej o taki zderzaczek tylko do disco II: ( ładny, prosty trapezik

Żeby coś wynaleźć, wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu./
no w sklepiku zakładowym:
http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/111/2654.html
albo tak wogóle to:
www.discoweb.org
http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/111/2654.html
albo tak wogóle to:
www.discoweb.org

a zanim zaczniesz strugać coś samemu, przeczytaj to :
http://www.wyprawa4x4.pl/plugins/_newsedit/news/36/

http://www.wyprawa4x4.pl/plugins/_newsedit/news/36/

re
fakt faktem... ale trzeba uwzględnić jedną rzecz... Nikt na zdrowy rozsądek nie bierze ceowników hutniczych na zderzaki chyba że kompletny i... Druga sprawa to to, iż "oryginalne" zderzaki tak na prawdę są produkowane ze zwykłej stali St0, St3 i St4. Nie zgodzę się z autorem powyższego artykułu zawartego w linku powyżej że tylko nowe "sklepowe" artykuły są najlepsze. Te zderzaki produkują normalne firmy (w tym polskie). Łatwo można sobie policzyć iż zderzak o masie ok 40kg powinien kosztować-------> 40x3zł+vat. Mówię to oczywiście o wartości materiałów... Do tego dochodzi oczywiście robota osoby wykonującej dany produkt i koszty zużycia materiałów do jego produkcji... Wiem że możecie mnie teraz zjechać za to co napisałem... A profesjonalnie zrobiony zderzak niczym nie odbiega od tego sprzedawanego przez sklepy internetowe... Dlatego pytam o dokładniejsze szkice i wymiary
Żeby coś wynaleźć, wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu./
- Maximus1313
-
- Kontaktowanie:
Allelujah!!
Ja uważam że sam sobie wystrugam zderzaczek wcale nie gorszy niż oryginał, pod warunkiem oczywiśćie, że zadysponuje jakimiś rysunkami ewentualnie dużą ilością zdjęć. Jeśli miał bym wymyślać od podstaw, to faktycznie coś mogło by się kiedyś tam urwać.
Dlatego dołączam się do prośby kolegi, jeśli dysponujecie rysunkami tech. lub zdjęciami przed montażem...
Ja uważam że sam sobie wystrugam zderzaczek wcale nie gorszy niż oryginał, pod warunkiem oczywiśćie, że zadysponuje jakimiś rysunkami ewentualnie dużą ilością zdjęć. Jeśli miał bym wymyślać od podstaw, to faktycznie coś mogło by się kiedyś tam urwać.
Dlatego dołączam się do prośby kolegi, jeśli dysponujecie rysunkami tech. lub zdjęciami przed montażem...
chłopaki w cuda wierzycie
niestety samemu trzeba, bo raczej rysunków nikt nie sprezentuje, no chyba bardzo dobry kumpel
Ci, którym się udało i zrobili dobrze to raczej już na tym kasę robią
a struganie samemu za pomocą kartonu itp, zwłaszcza jak się nie umie to trwać będzie a wynik końcowy czasami opłakany

niestety samemu trzeba, bo raczej rysunków nikt nie sprezentuje, no chyba bardzo dobry kumpel
Ci, którym się udało i zrobili dobrze to raczej już na tym kasę robią
a struganie samemu za pomocą kartonu itp, zwłaszcza jak się nie umie to trwać będzie a wynik końcowy czasami opłakany
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
Nie szukaj, tylko pojedz na jakiś zlot, spotkanie itp., zapytaj któregos z kolegów czy można i spędz mile kilka godzin na wymirowaniu, podglądaniu sposobu montażu i fotografowaniu tego który Ci się spodoba (zderzaka a nie kolegi oczywiście).Maximus1313 pisze:Allelujah!!
Dla mnie najszybszy i najpewniejszy sposób.
A jak Ci wyjdzie coś fajnego za konkretne pieniądze to i kilku chętnych sie tu pewnie znajdzie na Twój wyrób, więc zaczniesz doliczać marże, liczyć swój czas, ulepszać, modyfikować i ....... wyjdzie dla kazdego innego tyle co w sklepie

pozdrawiam
p.
Defender`98