Nie do końca - to się ma włączyć przy porządnym uderzeniu, a nie przy tym jak samochód przejedzie po wybojach. Tak własnie miała Smoczyca, że przy byle podskoku włączały im sie w Disco awaryjne. Jak już ktoś napisał - tą samą trasą jechało prawie 40 Landków i tylko Disco @Saphiry miało taki problem. Wiec czujnik źle działa.Teodrynn pisze:Tak ma być, to jest dla twego bezpieczeństwa, w razie dzwonu lub innego niegroźnego dupnięcia automatycznie ostrzega innych kierowców, że coś z Twoim autem jest nie tak, i chroni Cię np przed wjazdem tobie w kuper przez jadących za Tobą!yuni pisze:Zapytaj @Saphiry, miała to samo - może czujnik inercji jest do wymiany ?Michał...G pisze:Takie pytanie odnośnie świateł awaryjnych mam. Otóż po wjechaniu z większa prędkością w sporawą dziure gdzie jest nagłe uderzenie włączają się samoczynnie światła awaryjne. Po zatrzymaniu się zgaszeniu silnika wyjęcia kluczyka ze stacyjki, a następnie po ponownym uruchomieniu światła awaryjne się wyłączają. Czy może ktoś wie co jest przyczyną takiego stanu? LR Disco 300.
Też tak miałem jak jadąc dosyć szybko w lesie i nie wychamowałem przed dziurą.
Także wszystko z Twoim autem jest w należytym porządku...
Pozdrawiam
Teodrynn
Awaryjki
Moderator: Jerry
Re: Awaryjki
Disco Romulus 

- Teodrynn
- jestem tu nowy...
Nie do końca - to się ma włączyć przy porządnym uderzeniu, a nie przy tym jak samochód przejedzie po wybojach. Tak własnie miała Smoczyca, że przy byle podskoku włączały im sie w Disco awaryjne. Jak już ktoś napisał - tą samą trasą jechało prawie 40 Landków i tylko Disco @Saphiry miało taki problem. Wiec czujnik źle działa.

Disco300 Tdi Automat
dobra jak dobraTeodrynn pisze:Ale trzeba przyznać, że to jest dobra rzecz..
na pewno zabawna dla posiadaczy innych marek:
"a dlaczego on jedzie na awaryjnych? ... już się zepsuł? toć dopiero zaczęliśmy"

LR Rendzi stajla 

Problem nie problem, foch i tyleyuni pisze: Nie do końca - to się ma włączyć przy porządnym uderzeniu, a nie przy tym jak samochód przejedzie po wybojach. Tak własnie miała Smoczyca, że przy byle podskoku włączały im sie w Disco awaryjne. Jak już ktoś napisał - tą samą trasą jechało prawie 40 Landków i tylko Disco @Saphiry miało taki problem. Wiec czujnik źle działa.

adhd.. LR.. teraz 110 300Tdi
..trucizna moja i wiara..
..trucizna moja i wiara..
witaj Szafciu po przerwie i dzięki za picturasSaphira pisze:
...

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
Ja nie wiem, co Wy macie za problem z tym nadmiarem kierunków, czy awaryjnych.
Mnie tam wczoraj całkiem się skończyły. Ani jednych, ani drugich.
Wracałem do domu, jak ta ostatnia świnia i burak, co pasy zmienia bez sygnalizacji.
Dzisiaj, nastąpiło cudowne samo-uzdrowienie. Obyło się bez gróźb i obelg.
Miał ktoś tak ? Podejrzewam, że to przycisk awaryjnych wziął jednodniowy urlop.

Mnie tam wczoraj całkiem się skończyły. Ani jednych, ani drugich.
Wracałem do domu, jak ta ostatnia świnia i burak, co pasy zmienia bez sygnalizacji.
Dzisiaj, nastąpiło cudowne samo-uzdrowienie. Obyło się bez gróźb i obelg.

Miał ktoś tak ? Podejrzewam, że to przycisk awaryjnych wziął jednodniowy urlop.

łoś też człowiek