Na zdrowieTRAWOLT pisze: piję dziś do nieprzytomności - pożytek taki, że już nie zamule dzisiaj forum roll:

Też dziś się upadlam.
ale pamiętaj:
" Dzisiaj jest pierwszym dniem reszty twojego życia... "
Moderator: Jerry
apropos panharda, wiesz, ze jak masz podniesione auto na sprezynach to panhard jest na skrajnej i dlatego wykancza tak szybko "gumy", generalnie powinien byc taki co "go to mozna podrgegulowac".kondziu pisze:Bert masz racje wyrwało bo dostało po dupie i wahacze były standard więc pracowały pod złym kontem, teraz też zmieniłem wahacze o innym koncie i jest ok. Z tym, że jak pisałem na panhardzie też się rozleciały luźne się zrobiły nawet metalowe tulejeogólnie wielkie g
Norbercie co oznacza szybsze zużycie gum bo ja na polibuszach krajowych, przy aucie podwyższonym i nie oszczędzanym (oesy na czas) mam już ponad 30 tysi i luzu niet...bert pisze:apropos panharda, wiesz, ze jak masz podniesione auto na sprezynach to panhard jest na skrajnej i dlatego wykancza tak szybko "gumy", generalnie powinien byc taki co "go to mozna podrgegulowac".kondziu pisze:Bert masz racje wyrwało bo dostało po dupie i wahacze były standard więc pracowały pod złym kontem, teraz też zmieniłem wahacze o innym koncie i jest ok. Z tym, że jak pisałem na panhardzie też się rozleciały luźne się zrobiły nawet metalowe tulejeogólnie wielkie g
Zauwaz, ze nawet pomarancze wydalaja tam gdzie oddzialywanie "podniesienia" jest zadne, lub bardzo male / radiusy-most, wachacze przy moscie, sierznol itd/
Zatem podnoszac auto a nie robiac poprawek w elementach /wachacze, panhard/ musi liczyc sie z szybszym /co nie oznacza blyskawicznym/ zuzyciem "gum"
PZDR
Norbert J. Zbróg
[/quote]Norbercie co oznacza szybsze zużycie gum bo ja na polibuszach krajowych, przy aucie podwyższonym i nie oszczędzanym (oesy na czas) mam już ponad 30 tysi i luzu niet...
Taaa....tedi73 pisze:EDIT; Wracając do elementów poliuretanowych, maja one jeszcze jeden moim zdaniem duży plus, przy ich wymianie, do wybijania nie trzeba używać (chyba) palnika, młotka itp.
1. wywal te gumy z bagażnikatedi73 pisze:...
Trzeba dużej cierpliwości żeby dobrze auto zakonserwować zima idzie i trzeba się przygotowaćjpi pisze:1. wywal te gumy z bagażnikatedi73 pisze:...
2. zdejmij plastikowe progi (jeżeli je masz) postukaj mloteczkiem - im bliżej kół tym może być gorzej
3. sprawdź mocowania foteli i tylnej kanapy
4. pomacaj ramę "od góry" tam gdzie jest blisko do podłogi
5. no i nadkola możesz sobie zdjąć (czyli zewnętrzne poszycie alu błotnika)
a przed tym zmów paciorek, walnij setę z walerianą i miłego poszukiwania rudej pindy
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości