zapewniam ciebie i twojego niedouczonego mechanika ze to nie rzezi ani lozysko oporowe ani nie masz problemu ze skrzynia.nie widzialem jeszcze R380 bez opilkow na magnesie.przyczyna jesty inna i obawiam sie ze twojego fachmana temat przerastasweeps pisze:Poza tym może ktoś się wypowie na temat skrzyni manualnej - sporadycznie zdarza się, że bardzo głośno rzęzi na jedynce i wstecznym, przestaje po puszczeniu lub wciśnięciu sprzęgła. Na innych biegach nie miałem jeszcze problemu. Facet z tego samego warsztatu stwierdził, że to może być łożysko oporowe i należałoby przy wymianie płynu do skrzyni zobaczyć czy nie ma w środku opiłków żelaza. Jeżeli będą, to skrzynia do rozbiórki.
.
Land Rover Discovery - serwis
Moderator: Jerry
- nowicjusz127
W walce z głupotą nie ma wygranych,są tylko cudem ocaleni
już Polska
już Polska
- Ryszard Giedrojć
-
Mam nadzieję, że starcza ci dowcipu, by klientom pisać na rachunku: "wymiana świecy żarowej 5 cylindra".nowicjusz127 pisze:nie no to ze auto nie pali to na pewno wina swiecy zarowej piatego cylindra.padaja najczesciej.zacznij od niej od razu zobaczysz roznice![]()
.co do leju 20W50 to raczej nie wroze temu silnikowi swietlanej przyszlosci...

Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70
- nowicjusz127
od rachunkow jest kto inny ale dowcipu by mi starczylo na pewnoRyszard Giedrojć pisze:Mam nadzieję, że starcza ci dowcipu, by klientom pisać na rachunku: "wymiana świecy żarowej 5 cylindra".nowicjusz127 pisze:nie no to ze auto nie pali to na pewno wina swiecy zarowej piatego cylindra.padaja najczesciej.zacznij od niej od razu zobaczysz roznice![]()
.co do leju 20W50 to raczej nie wroze temu silnikowi swietlanej przyszlosci...

już Polska
już Polska
-
-
Zapewne to pstrykanie jest przy włączonym kierunkowskaziesweeps pisze: I już ostatnie pytankoPstrykanie kierownicy
przy kręceniu. Chodzi o to, że kierownica chodzi leciutko, ale przy okazji kręcenia słychać w miarę ciche pstrykanie - taki plastikowy odgłos. Jest potrzeba aby coś z tym robić?
.

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
- marek_z_gor
- Kontaktowanie:
olej jaki zalać, napisał ci czesław&jarząbek :10w40 po wymianie jak coś ma się stać z silnikiem złego to się stanie niebawem, a zebys kolego wiedział na przyszłość to 10w40 -liczba przed "w" oznacza gęstość oleju przy 0st celsjusza a liczba za "w" oznacza gęstosc oliwy przy 100st. cels.
im liczby większe tym olej gęstszy w danych warunkach.
im liczby większe tym olej gęstszy w danych warunkach.
ass, grass, or gas... nobody rides for free
Niech guru uchyli rąbka tajemnicy....w jaki to magiczny sposób w skrzyni R380 na magnesie mamy zawsze opiłki....nowicjusz127 pisze:zapewniam ciebie i twojego niedouczonego mechanika ze to nie rzezi ani lozysko oporowe ani nie masz problemu ze skrzynia.nie widzialem jeszcze R380 bez opilkow na magnesie.przyczyna jesty inna i obawiam sie ze twojego fachmana temat przerastasweeps pisze:Poza tym może ktoś się wypowie na temat skrzyni manualnej - sporadycznie zdarza się, że bardzo głośno rzęzi na jedynce i wstecznym, przestaje po puszczeniu lub wciśnięciu sprzęgła. Na innych biegach nie miałem jeszcze problemu. Facet z tego samego warsztatu stwierdził, że to może być łożysko oporowe i należałoby przy wymianie płynu do skrzyni zobaczyć czy nie ma w środku opiłków żelaza. Jeżeli będą, to skrzynia do rozbiórki.
.

Seria IIA '62, Seria III 109 FFR ,Disco , def 110 SW
M-72 MW-750
M-72 MW-750
- nowicjusz127
jesli napisze "odrobiny metalu zbierajace sie na magnesie powstale w wyniku wzajemnego tarcia elementow skrzyni takich jak kola zebate" poczujesz sie lepiej?moto pisze:Niech guru uchyli rąbka tajemnicy....w jaki to magiczny sposób w skrzyni R380 na magnesie mamy zawsze opiłki....nowicjusz127 pisze:zapewniam ciebie i twojego niedouczonego mechanika ze to nie rzezi ani lozysko oporowe ani nie masz problemu ze skrzynia.nie widzialem jeszcze R380 bez opilkow na magnesie.przyczyna jesty inna i obawiam sie ze twojego fachmana temat przerastasweeps pisze:Poza tym może ktoś się wypowie na temat skrzyni manualnej - sporadycznie zdarza się, że bardzo głośno rzęzi na jedynce i wstecznym, przestaje po puszczeniu lub wciśnięciu sprzęgła. Na innych biegach nie miałem jeszcze problemu. Facet z tego samego warsztatu stwierdził, że to może być łożysko oporowe i należałoby przy wymianie płynu do skrzyni zobaczyć czy nie ma w środku opiłków żelaza. Jeżeli będą, to skrzynia do rozbiórki.
.
już Polska
już Polska
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- nowicjusz127
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- nowicjusz127
Rozmawiałem z gościem z innego warsztatu i poza zmianą cyferek z 20w50 na 10w40 zalecił również zmianę z mineralnego na syntetyk. Do tej pory byłem przekonany, ze taka zmiana może być dla silnika zabójcza o czym mu wspomniałem - stwierdził jedynie, że to mit. Może ktoś wypowie się na ten temat zanim będzie za późno 

Co najmniej nie powinno się takich rzeczy robić. A weź zmień sobie źródło informacji i poszukaj innego "swojego" mechanika.
Discovery 300 Tdi
http://www.walbrzych4x4.pl/
http://www.walbrzych4x4.pl/
-
-
bracie nie eksperymentuj, jedź do ludzi co landki znają i kochają i wszystko będziesz miał cacy. Tam pod Łodzią masz prawdopodobnie gościa co mu tylko 3 zęby zostały bo reszte na LR pokruszył
Dowiedz się gdzie on bytuje i napieraj do niego 

Chamstwo należy zwalczać napalmem
http://www.free-clinic.org/
http://www.free-clinic.org/