Jakie opony do Disco2 - caloroczne?
Moderator: Jerry
Wg moich obliczeń to wychodzi tak:zaloguj pisze:245/75R16 -> 77,4 cmgossy pisze:Żeby dodać coś od siebie - ja wsadziłem do standard Disco II BFG AT 265/70R16
265/70R16 -> 77,7 cm
245/75R16 -> 30,47" ~ 30"
265/70R16 -> 30,61" ~ 31"
Więc chyba trochę źle zaokrągliłeś w podpisie

------------
Jarek po trupach do celu ...
Jarek po trupach do celu ...
http://www.forum4x4.pl/forum/regulamin.php (pkt. IV 2.e, f)suarez pisze:O co wam chodzi - nie chce pytac w dziale opony bo wole podyskutowac z uzytkownikami takiego samego samochodu [...]
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
KK to zacznij snieg na lawecie wozic bedziesz sobie podrzucal pod kola na mokrym jak Ci Disco bedzie szybowac w strone zachodzacego slonca...suarez pisze:A wlasnie gdzies wyczytalem (z watku przyklejonego) - gdzie jest odnosnik do discoweb - ze na snieg polecane sa te nieszczesne 215....
http://www.sklepopon.pl/opona/toyo_h09_6242.html
Te beda najlepsze dla Ciebie podobno najlepsze do Disco2
Do Dżek:
Mam DOSC.
Gdzie ja k***a mac zakladam kilka identycznych watkow???? W ktorym miejscu???? Wez sobie przeczytaj kazdy z tych watkow dokladnie (w tym moje pierwotne pytanie), potem postaraj sie nie pic 3 dni i potem troche pomyslec - i powiedz - czy te watki sa IDENTYCZNE?
No wiec pomoge troche: NIE SA. Sa PODOBNE. Podobne - ale nie takie same!!!
Dlatego zalozylem ten, w ktorym pytam - jakie opony caloroczne sa polecane do Disco 2 - w ktorym to watku chcialbym rozpoczac dyskusje na ten wlasnie temat.
A co do poprzedniego punktu w regulaminie - GDZIE ja sie skarze ze nie uzyskuje odpowiedzi????????
Z mojej strony - KONIEC tematu, mam nadzieje ze paniał.
Pozdr.P.
Mam DOSC.
Gdzie ja k***a mac zakladam kilka identycznych watkow???? W ktorym miejscu???? Wez sobie przeczytaj kazdy z tych watkow dokladnie (w tym moje pierwotne pytanie), potem postaraj sie nie pic 3 dni i potem troche pomyslec - i powiedz - czy te watki sa IDENTYCZNE?
No wiec pomoge troche: NIE SA. Sa PODOBNE. Podobne - ale nie takie same!!!
Dlatego zalozylem ten, w ktorym pytam - jakie opony caloroczne sa polecane do Disco 2 - w ktorym to watku chcialbym rozpoczac dyskusje na ten wlasnie temat.
A co do poprzedniego punktu w regulaminie - GDZIE ja sie skarze ze nie uzyskuje odpowiedzi????????
Z mojej strony - KONIEC tematu, mam nadzieje ze paniał.
Pozdr.P.
Grzmocik:
Strace te 2 minuty i odpowiem, chociaz naprawde szkoda czasu na kolejnego kolezke ktory jak nie moze sie dolozyc merytorycznie do tematu to chociaz napsuje.....
- nie podoba sie watek? malo interesujacy? NIE CZYTAJ
- nie masz nic do dodania sensownego ale czujesz potrzebe pisania - pisz do kochanki
- twoje porownanie jest bez sensu, jest pozbawione elementarnej logiki - to jest rozumowanie na zenujacym poziomie, to porownanie jest tak glupie ze az szkoda mi tych sekund jakie poswiecam na napisanie tych paru slow...moje pytania byly konkretne.
Oto zestawienie:
- na forum LR zapytalem o: opony CALOROCZNE polecane do tego auta
- na forum opony zapytalem o: konkretny model opon, konkretny rozmiar zimowek lub proponowane zamienniki
- na forum opony zapytalem o: polecane opony zimowe do Disco2
Mam nadzieje, ze czujesz ze twoje porownanie do jakichs bud (cokolwiek to znaczy) od roznych samochodow i caly ten twoj zasrany wywod jest o dupe rozbic, tzn. jest po prostu debilny. Jesli nie czujesz - to ponizej cytuje kaze z pytan.
Z mojej strony (jak w przypadku poprzednika - tez lokalnego geniusza) koniec tematu!
1. na forum LR: Jakie opony do Disco2 - caloroczne?
"Mam niestety 2 komplety - zimowki i letnie (niby caloroczne) opony w moim LR
Discovery 2.
Zimowki sa zdekompletowane - mam tylko 3. Letnie - juz mocno zuzyte.
A wiec stoje przed wyzwaniem - czy kupic jakis nowy komplet calorocznych
czy tez znow zimowe/letnie.
Nie jezdze duzo w terenie, raczej jesli juz to lekki teren i to
sporadycznie. Chodzi wiec o opony ktore dobrze sie spisza raczej na
asfalcie/szutrach itd. - ale tez i takie ktore sobie od biedy poradza w
terenie.
Czy polecicie jakies caloroczne? Czy odpuscic sobie pomysl i skupic sie
jednak na dwoch kompletach, tak jak do auta osobowego?"
2. Na forum opony: Nokian HAKKAPELIITTA CS 215/75 R16 C M+S
Poszukuje 1 szt. opony Nokian HAKKAPELIITTA CS 215/75 R16 C M+S - czy ktos pomoze znalezc?
A moze zamiast tej opony moge jakas inna kupic (czy lepiej 2)?
Dzieki za porady!
3. Na forum opony: Jakie zimowki LR Disco 2 - mam 3 szt. nowe - 215/75 R16
Mam 3 sztuki nowych Nokian HAKKAPELIITTA CS 215/75 R16 C M+S - poszukuje:
- albo 1 takiej sztuki
- albo jakichs innych dwoch opon - coby zalozyc na tyl.
Co polecicie? Znalazlem cos takiego: http://www.sklepopon.pl/opona/cooper_di ... 13222.html - czy to ma sens?
Strace te 2 minuty i odpowiem, chociaz naprawde szkoda czasu na kolejnego kolezke ktory jak nie moze sie dolozyc merytorycznie do tematu to chociaz napsuje.....
- nie podoba sie watek? malo interesujacy? NIE CZYTAJ
- nie masz nic do dodania sensownego ale czujesz potrzebe pisania - pisz do kochanki
- twoje porownanie jest bez sensu, jest pozbawione elementarnej logiki - to jest rozumowanie na zenujacym poziomie, to porownanie jest tak glupie ze az szkoda mi tych sekund jakie poswiecam na napisanie tych paru slow...moje pytania byly konkretne.
Oto zestawienie:
- na forum LR zapytalem o: opony CALOROCZNE polecane do tego auta
- na forum opony zapytalem o: konkretny model opon, konkretny rozmiar zimowek lub proponowane zamienniki
- na forum opony zapytalem o: polecane opony zimowe do Disco2
Mam nadzieje, ze czujesz ze twoje porownanie do jakichs bud (cokolwiek to znaczy) od roznych samochodow i caly ten twoj zasrany wywod jest o dupe rozbic, tzn. jest po prostu debilny. Jesli nie czujesz - to ponizej cytuje kaze z pytan.
Z mojej strony (jak w przypadku poprzednika - tez lokalnego geniusza) koniec tematu!
Discovery 2.
terenie.
2. Na forum opony: Nokian HAKKAPELIITTA CS 215/75 R16 C M+S
Poszukuje 1 szt. opony Nokian HAKKAPELIITTA CS 215/75 R16 C M+S - czy ktos pomoze znalezc?
A moze zamiast tej opony moge jakas inna kupic (czy lepiej 2)?
Dzieki za porady!
3. Na forum opony: Jakie zimowki LR Disco 2 - mam 3 szt. nowe - 215/75 R16
Mam 3 sztuki nowych Nokian HAKKAPELIITTA CS 215/75 R16 C M+S - poszukuje:
- albo 1 takiej sztuki
- albo jakichs innych dwoch opon - coby zalozyc na tyl.
Co polecicie? Znalazlem cos takiego: http://www.sklepopon.pl/opona/cooper_di ... 13222.html - czy to ma sens?
Ile Ty masz dziewczynko lat?
Lalkę Ci zabrali, czy wdeptali foremkę w piasek?
Weź się człowieku opanuj i zastanów. To wszystko co napisałeś sprowadza się do jednej i tej samej kwestii... Jak byś chciał kogoś zapytać przez telefon, dzwoniłbyś 3 razy?
A foch już wklejony po pierwszym błysku naszej "gwiazdy"

Lalkę Ci zabrali, czy wdeptali foremkę w piasek?

Weź się człowieku opanuj i zastanów. To wszystko co napisałeś sprowadza się do jednej i tej samej kwestii... Jak byś chciał kogoś zapytać przez telefon, dzwoniłbyś 3 razy?
A foch już wklejony po pierwszym błysku naszej "gwiazdy"

A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

No i kolejny geniusz ktory nie widzi roznicy miedzy pytaniami o:
- konkretny model opony (lub zamiennik)
- polecane opony zimowe do danego auta
- polecane opony caloroczne do danego auta
Czy to tak trudno zrozumiec?
A tak poza tym wszystkim (bo rozumiem, ze niektorym moze byc trudno to zrozumiec) - to sluchaj, na tym forum pojawiaja sie moze ze 3 posty dziennie, moze mniej - czy to taki problem nawet jesli bedzie 10 bezsensownych pytan (nie znaczy ze moje sa bezsensowne, tylko teoretyzuje) - to pomysl - co lepsze - czy jakolowiek dyskusja, nawet wyjasnianie 'oczywistosci' po raz n-ty (ale przeciez za kazdym razem sie cos nowego do wiedzy doklada, bo sie wiedza zmienia w czasie) - czy jak nie ma nic po prostu?
Wiec kolejna rada - nie podoba sie watek, nie chce sie odpowiadac, uwazasz ze glupi itd. - NIE CZYTAJ!
I po raz kolejny - z mojej strony koniec rozmowy na ten temat z toba.
- konkretny model opony (lub zamiennik)
- polecane opony zimowe do danego auta
- polecane opony caloroczne do danego auta
Czy to tak trudno zrozumiec?
A tak poza tym wszystkim (bo rozumiem, ze niektorym moze byc trudno to zrozumiec) - to sluchaj, na tym forum pojawiaja sie moze ze 3 posty dziennie, moze mniej - czy to taki problem nawet jesli bedzie 10 bezsensownych pytan (nie znaczy ze moje sa bezsensowne, tylko teoretyzuje) - to pomysl - co lepsze - czy jakolowiek dyskusja, nawet wyjasnianie 'oczywistosci' po raz n-ty (ale przeciez za kazdym razem sie cos nowego do wiedzy doklada, bo sie wiedza zmienia w czasie) - czy jak nie ma nic po prostu?
Wiec kolejna rada - nie podoba sie watek, nie chce sie odpowiadac, uwazasz ze glupi itd. - NIE CZYTAJ!
I po raz kolejny - z mojej strony koniec rozmowy na ten temat z toba.
suarez pisze:
Discovery 2.
terenie.
Piszesz głupoty i zapominasz o własnych postach. Ten powyższy i ten poniższy są według Ciebie tylko podobne?
http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=61698
Forum opony: Jakie opony caloroczne do LR Disco2?
"Czesc,
Mam niestety 2 komplety - zimowki i letnie (niby caloroczne) opony w moim LR Discovery 2.
A wiec stoje przed wyzwaniem - czy kupic jakis nowy komplet calorocznych czy tez znow zimowe/letnie.
Nie jezdze duzo w terenie, raczej jesli juz to lekki teren i to sporadycznie. Chodzi wiec o opony ktore dobrze sie spisza raczej na asfalcie/szutrach itd. - ale tez i takie ktore sobie od biedy poradza w terenie.
Czy polecicie jakies caloroczne? Czy odpuscic sobie pomysl i skupic sie jednak na dwoch kompletach, tak jak do auta osobowego?"
Boki zrywać

Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi