Wieliczka nie jest autoryzowana i złe (bardzo) doświadczenia mam właśnie z tym serwisem

.
Jeżeli to wina alarmu to może sobie poradzą, jeżeli jednak silnik, to wątpię!
Jeżeli to czytają, to pewnie mi nie naprawią mojego RR i będę musiał faktycznie jechać do NT

.
Podobno gdzieś koło Balic jest dobry serwis, ale nie znam adresu.
Z kodem mogłem namieszać dopiero teraz.
Jak mogę sprawdzić ten siłownik?
Do tej pory sprawdzałem płytkę Door Outstation. Przekaźnik/iki , które są na niej słychać, że się załączają. Sprawdzałem napięcie wychodzące z Out na mechanizm zamka. Są to krótkotrwałe impulsy, których miernik w pełni nie zdąży pomierzyć. Zdąży pomierzyć zaledwie wartość chwilową około 0.7V. Chyba, że ma być stała wartość, a te impulsy są nieprawidłowe. Pomimo chwilowego podawania napięcia mechanizm zamka nie reagował. By to sprawdzić zamykałem i otwierałem ręcznie drzwi kierowcy.
Ciemno już było i nie mogłem sprawdzić jak się „zachowuje” napięcie w tylnych działających zamkach. Czy to ma być impuls, czy też stałe napięcie. Nie znając napięcia pracy, bałem się trochę podpinać napięcia prosto z aku na siłownik (na schemacie zaznaczony jak silnik).
Sam siłownik jest niezależny od styczników w zamku. Dziwi mnie więc zależność zepsutego siłownika/silnika od alarmu/immo. Przecież tak czy inaczej mogę ręcznie wymusić stan zamknięcia i otwarcia. Chyba, że komputer musi mieć prawidłowy sygnał w momencie otwierania auta, że wszystkie drzwi zostały otwarte (a wcześniej zamknięte), by odblokować immo. Tyle, że to strasznie głupie, że zepsuty siłownik, nawet nie stycznik położenia, powoduje unieruchomienie auta!
Może wiecie co i jak?
Ps. Pilot mi nie działa, ale zamknąłem się przez otwartą szybę. Wyło po przekręceniu kluczyka.
Może ktoś objaśni mi skróty przy stycznikach zamka: C.D.L Switch, Key Switch, Door Ajar Switch ?