rozrząd w disco
Moderator: Jerry
Re: rozrząd w disco
A mój jest z 1998r i ma 166 tyś na budziku i już drugi silnik bo pierwszy mial ponad 400 tyś
gosc pisze:tak tak , i wszyscy sa lekarzami i tylko do pacjetow dojezdzali , a ze ludzie w tym pieknym kraju niechoruja wiec wozki maja bardzo zadbane i niejezdzoneMa-Rysia pisze:Zmartwię Cię
sam go zakupiłem w szajcuryjize wszestkiemy papiurami ,fakturami za przeglundy
i nie tuningowałem szafki na granicy
![]()
a co do aut ze szwajcu to sa to najbardziej zadbane samochody ,bo to bogaty kraj , i ludziska maja po kilka aut , dlatego mają takie małe przeloty![]()
![]()
tego że wszyscy sa lekarzami nie powiedziałem , a jak chcesz sie przekonac o swej slepocie to ogladnij sobie kilka aut powiedzmy 15 letnich sprowadzonych z innych krajów
Holandia - śmieć , diesel z przelotem 700.000km lub benzyna - zagazowana z 500.000km
i wieczny problem że coś się ciagle jebie , w gratisie grzyb i wszędobylska rdza
brudasy
Angole - szkoda pisać , bo robię elektryke w samochodach i jak patrze na to jak jest
przerobiony to zastanawiam sie tylko kiedy spłonie , dodatkowo wilgoć taka
że aż śmierdzi ( ostatnio miałem disco z 2001 roku i miał juz lekkie braki w ramie )
zapominaja o czymś takim jak śmietniczka
Niemcy - jak sie trafi to mozna wyrawać naprawdę ładne auto , z małym przelotem
tak na 100 aut to 15 ma oryginalnie mały przelot a reszta na granicy
sie odmładza , nie polecam aut z komisów bo duża część jest w posiadaniu
turków i jugoli = przekręt
Francja - no poza tym że auta są brudne , i słabo wyposażone to nic do nich nie mam
Szwajcaria - auta na dobrym wypasie , nie naprawiane i pana miecia młotkiem tylko
w serwisach , jak kupisz od właściciela to masz 99% pewnosci co do przelotu
i stanu , niestety spora ilośc turasów ma komisy i tych aut nie polecam
polepione , auta po wypadku sa naciągane na ramach co by lepiej wygladały
robie przy tych autach , zresztą obok mam 2 warsztaty blacharskie , mechanike i diagnostyke ,więc nie mów mi że te pochodzenia szwajcarskiego sa takie same jak pozostałe

TEAM FX -a tera to ja pier......jade na ryby 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
są tak samo ujowe jak z każdego niemieckojęzycznego, pasterskiego kraju
do tego mają dziwaczną specyfikację
trup to trup.
do tego mają dziwaczną specyfikację
trup to trup.
#noichuj
"kazda pliszka swoj ogonek chwali " , no bo co masz powiedziec ze trupa kupiles ? Przeciez zawsze tak jest ze moje jest super a wszyscy inni to szroty maja . Zauwazylem ze mocno przesadzasz w dwie strony , na + szwajcarie a na - wszystkie pozostale a prawda lezy gdzies posrodkuMa-Rysia pisze:...
Życie trzeba przeżyć tak, by wstyd było opowiadać, a przyjemnie wspominać..
nie przesadzam tylko 6 dni w tygodniu siedzę w naprawach aut importowanych z europy
i widzę jak wyglądają i w jakim sa stanie , wcześniej troszkę sam sprowadzałem na handel
dlatego wypowiadam się na temat bo pamiętam czego potencjalny kupujący nie powinien widzieć
a co może widzieć.
"kazda pliszka swoj ogonek chwali " tylko trzeba mieć czym
ja mam czym 94tyś km w 11 letnim aucie z rama bez śladów karozji ,a kolega ?
i widzę jak wyglądają i w jakim sa stanie , wcześniej troszkę sam sprowadzałem na handel
dlatego wypowiadam się na temat bo pamiętam czego potencjalny kupujący nie powinien widzieć
a co może widzieć.
"kazda pliszka swoj ogonek chwali " tylko trzeba mieć czym
ja mam czym 94tyś km w 11 letnim aucie z rama bez śladów karozji ,a kolega ?

a ja mam 110kmil w 17 letnim i tez zadnego sladu rdzy a ponadto mam silnik suchy jak pieprz 

to może wreszcie wlej olej do niegogosc pisze:a ponadto mam silnik suchy jak pieprz

LR Rendzi stajla 

norma europejska przewiduje, że samochody sprowadzane do Polski powinny mieć nie więcej niż 160-180 kkm bez względu na metryczkę urodzenia 

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
co dziwne to wlasnie to ze olej jest a silnik i tak suchyTRAWOLT pisze:to może wreszcie wlej olej do niegogosc pisze:a ponadto mam silnik suchy jak pieprz![]()

uffff , dobrze ze moj jest w UKjpi pisze:norma europejska przewiduje, że samochody sprowadzane do Polski powinny mieć nie więcej niż 160-180 kkm bez względu na metryczkę urodzenia

gosc pisze:uffff , dobrze ze moj jest w UKjpi pisze:norma europejska przewiduje, że samochody sprowadzane do Polski powinny mieć nie więcej niż 160-180 kkm bez względu na metryczkę urodzenia
tam takiego przebiegu nie mozna osiagnac,bo ile razy w kolko po wyspie mozna jezdzic

ale w sumie 112 kmil x 1,6 = 179,2kkm , czyli miescil by sie w normieLR_Olek pisze:gosc pisze:uffff , dobrze ze moj jest w UKjpi pisze:norma europejska przewiduje, że samochody sprowadzane do Polski powinny mieć nie więcej niż 160-180 kkm bez względu na metryczkę urodzenia
tam takiego przebiegu nie mozna osiagnac,bo ile razy w kolko po wyspie mozna jezdzic
Olo minelo juz 11 minut a Ty nieodpisales jeszcze , widac ze tracisz forme 

Bo co zgnite wymieniles, to nie ma. Ale i tak nie wierze, bo widze jak wygladaja tutaj auta, blachy w tym klimacie czerwienieja az milo w mlodych autach.gosc pisze:a ja mam 110kmil w 17 letnim i tez zadnego sladu rdzy
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
jedyne co bylo zgnite a w zasadzie podgnite to tylne mocowanie budy do ramy i to tylko z jednej strony , zostalo wymienione na nowe i teraz rdzy brakAdamek pisze:Bo co zgnite wymieniles, to nie ma. Ale i tak nie wierze, bo widze jak wygladaja tutaj auta, blachy w tym klimacie czerwienieja az milo w mlodych autach.gosc pisze:a ja mam 110kmil w 17 letnim i tez zadnego sladu rdzy

Wilgotnosc jest duza na calej wyspie, wiec to znikome znaczenie.
Znikome, albo i nie...
Mam teraz taką od Was z 1994r. Poza podłogą w bagażniku, jest w doskonałym stanie. Nigdzie alu nie poutleniane, rama zdrowa, nadkola, podłoga pod nogami nie powyżerana. Moja jest młodsza, ze środkowych niemiec i była już ponad rok temu w nieco gorszym stanie.
Nie ma reguły...
Mam teraz taką od Was z 1994r. Poza podłogą w bagażniku, jest w doskonałym stanie. Nigdzie alu nie poutleniane, rama zdrowa, nadkola, podłoga pod nogami nie powyżerana. Moja jest młodsza, ze środkowych niemiec i była już ponad rok temu w nieco gorszym stanie.
Nie ma reguły...
łoś też człowiek
chłopaki wracajcie ... bo się ino reumatyzmu nabawicieAdamek pisze:Wilgotnosc jest duza na calej wyspie

LR Rendzi stajla 

Olac reumatyzm, a co do aut to mysle ze jak wszedzie znajdzie sie stan wyjatkowy jak na rocznik. Niemniej tutaj z oczywistych wzgledow o auta trzeba dbac mocniej jak sie nie chce zeby ruda szybko zjadla.TRAWOLT pisze:chłopaki wracajcie ... bo się ino reumatyzmu nabawicieAdamek pisze:Wilgotnosc jest duza na calej wyspie![]()

gosc pisze:Olo minelo juz 11 minut a Ty nieodpisales jeszcze , widac ze tracisz forme
zajety bylem...
odpisywaniem na temat jaki akumulator do disco 300

to Twój ulubiony....poza tym wiesz, rola eksperta zobowiązujeLR_Olek pisze:gosc pisze:Olo minelo juz 11 minut a Ty nieodpisales jeszcze , widac ze tracisz forme
zajety bylem...
odpisywaniem na temat jaki akumulator do disco 300

Nie pal tego świństwa więcejMa-Rysia pisze:Zmartwię Cię
![]()
a co do aut ze szwajcu to sa to najbardziej zadbane samochody ,bo to bogaty kraj , i ludziska maja po kilka aut , dlatego mają takie małe przeloty![]()
![]()

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
jaktakedobrejetopaleklucz13 pisze:Nie pal tego świństwa więcejMa-Rysia pisze:Zmartwię Cię
![]()
![]()
Żaden świstakojebca nie dołoży franka ponad to co straszny mus