A zawsze...gosc pisze:nie zawsze
Ogrzewanie w disco 300 a właściwie jego brak.
Moderator: Jerry
Re: Ogrzewanie w disco 300 a właściwie jego brak.
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
malo wieszAdamek pisze:A zawsze...gosc pisze:nie zawsze
Życie trzeba przeżyć tak, by wstyd było opowiadać, a przyjemnie wspominać..
Ty za to wiesz wszystko, a jeszcze wiecej zmysliszgosc pisze:malo wieszAdamek pisze:A zawsze...gosc pisze:nie zawsze

-
-
jak kiedyś układ był nieszczelny i jakiś baran zastosował super madafaka szuwax do uszczelniania układu to właśnie sie takie zeczy dziejo. Po wymontowaniu nagrzewnicy... zważyć , jak przekracza 1kg to znaczy , ze szuwax robi i wymiennik jest zakamieniony czy też za coś tam.
ale najpierw odpowietrzyć i wymienić tetmostata, aczkolwiek walczylem z termostatami, wkladalem nowe i tak na prawde kazdy mial inne parametry
ale najpierw odpowietrzyć i wymienić tetmostata, aczkolwiek walczylem z termostatami, wkladalem nowe i tak na prawde kazdy mial inne parametry

skoro ciepłe jest na wejściu a zimne na wyjściu to rozebrać nagrzewnicę i zobaczyć co w niej piszczy ...
będzie wymiennik w ręcach to obadać najprostszym sposobem - dmuchaj albo wlej wodę z jednej i patrz czy leci z drugiej
kiedyś w jednym starym wynalazku miałem calą nagrzewnicę podziurawioną przez piasek
powietrze było zasysane z nad koła i ni uja filtra po drodze , ale jeszcze troszkę ciepełka oddawała
będzie wymiennik w ręcach to obadać najprostszym sposobem - dmuchaj albo wlej wodę z jednej i patrz czy leci z drugiej

kiedyś w jednym starym wynalazku miałem calą nagrzewnicę podziurawioną przez piasek

powietrze było zasysane z nad koła i ni uja filtra po drodze , ale jeszcze troszkę ciepełka oddawała
SALLDVAF8VA98:)
a dupa tam ....
a dupa tam ....
Wreszcie ciepło . Po trzecim odpowietrzaniu, wszystko wróciło do normalnego stanu . Dzięki wszystkim za pomoc . Pozdrawiam cipło Cupek6 . 

LR disco 300
bylo od razu tak robic , napisalem o odpowietrzaniu w pierwszym mym poscie...cupek6 pisze:Wreszcie ciepło . Po trzecim odpowietrzaniu, wszystko wróciło do normalnego stanu . Dzięki wszystkim za pomoc . Pozdrawiam cipło Cupek6 .

LR_Olek pisze:odpowietrz uklad
bedzie grzac

Zgadza się , tylko musiałem to zrobić trzy razy
. Ale efekt końcowy się liczy 

LR disco 300
cupek6 pisze:Zgadza się , tylko musiałem to zrobić trzy razy. Ale efekt końcowy się liczy
no to chyba jasne,ze jak napisalem odpowietrz uklad,to trzeba odpowietrzyc uklad a nie probowac odpowietrzyc uklad

moze nie wszystko ale sporo wiecej od CiebieAdamek pisze:
Ty za to wiesz wszystko, a jeszcze wiecej zmyslisz

Życie trzeba przeżyć tak, by wstyd było opowiadać, a przyjemnie wspominać..
Taaa. Znow snisz na jawie, ale niech tak zostanie.gosc pisze:moze nie wszystko ale sporo wiecej od CiebieAdamek pisze:
Ty za to wiesz wszystko, a jeszcze wiecej zmyslisz

podłącze się pod temat
mam taka przypadłośc nadmuch działa tylko na 4 biegu (suwak sprawdziłem jest ok)
Czy to oznacza że to koniec silniczka
mam taka przypadłośc nadmuch działa tylko na 4 biegu (suwak sprawdziłem jest ok)
Czy to oznacza że to koniec silniczka

LR Disko 1, 3,9 V8 / LR Disco Sport 2.0
rezystor umarł 

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )