Mosty

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
Wiechu

Re: Mosty

Post autor: Wiechu » wt mar 17, 2009 4:17 pm

to jest prawda oczywista

:wink:
łoś też człowiek

Awatar użytkownika
TRAWOLT

Post autor: TRAWOLT » wt mar 17, 2009 4:24 pm

Wiechu pisze:40% zniżki
ale tą zniżkę to chyba w monopolowym masz? :roll: :D
LR Rendzi stajla :)

Awatar użytkownika
Wiechu

Post autor: Wiechu » wt mar 17, 2009 4:27 pm

Ja nie, tamten Pan ma.

:)21

Ja mam 40% na kaloryfery i instalacje wodne.
Reflektujesz ?

łoś też człowiek

Awatar użytkownika
TRAWOLT

Post autor: TRAWOLT » wt mar 17, 2009 4:30 pm

Wiechu pisze: Reflektujesz ?

eeetam mam swoje, po 40% z monopolowego mam zniżkę ... formy :roll: :D

Awatar użytkownika
Pepek

Post autor: Pepek » wt mar 17, 2009 7:45 pm

proboszcz pisze:
gosc pisze:Olek przestan juz pierd..ic o fachowcach :)3

Bo widzisz, to takie polskie... Wiem nie powiem. Najlepiej zajmij sie tym, do czego zostales przyuczony. Ksiegowy? Ukladaj cyferki w arkuszu kalkulacyjnym. Pracownik marketu? Wykladaj chemie na polki w supermarkecie i milcz. Jednemu to chcialoby sie powiedziec "stymuluj chomiki do aktu plciowego i nic wiecej juz nie pisz"

Akumulator pada - jedz do fachowca, disco nie pali? Zamow lawete, zaplac i zawiez do fachowca. Cos mi stuka w zawieszeniu? Zawiez do fachowca. Wycieraczki nie zgarniaja? Zawiez do warsztatu na wymiane pior, bo zdupcysz i bedziesz zagrozeniem na drodze. Czym sie rozni most z DII od DI? Wiem, nie powiem, bo jestem guru pracujacym w warsztacie LR i na tym forum sie musze dowartosciowac jakims glupim tekstem, coby wyleczyc kompleksy.
Jesli ktos zna angielski i niemiecki, poczyta fora tematyczne, to bez problemu znajdzie odpowiedzi. W polskojezycznych nie. Przykladem jest to forum, fora dot. OBD oraz wszelkie, tematyczne motoryzacyjne (chip tunning). Hobbista w Polsce, to sobie conajwyzej moze..., jesli nie zna jezykow.
Mozna tez, przez kilka miesiecy powlazic w dupe tak zwanym "guru " i laskawie otrzymywac odpowiedzi na pytania. Jednak zdecydowanie latwiej jest nauczyc sie jezyka i samemu wyczytac (zdecydowanie wiecej informacji).

Najlepsze jest, jak pojawi sie glupi filmik gdzie jakis Amerykanin, Angol, czy inny Dunczyk, nie wie gdzie lezy Madagaskar, a wszyscy maja straszna beke z tego powodu i moga sobie napisac/dowartosciowac sie, jacy ci nie Polacysa glupi. Tylko dlaczego ci glupi Amerykanie, Anglicy czy inni Szwedzi, nie bedac mechanikami, a tylko hobbistami potrafia budowac fajne auta (nie tylko 4x4) bez pomocy profesionalnych warsztatow, ktore i tak bez nich doskonale sobie radza?

Az strach wspomniec o cenach za uslugi, bo jak napiszesz, ze drogo, to zostaniesz zwyzywany (jak ja bede za tego posta). Prosty przyklad: Znajomemu padla dwumasa w Niemczech, w pewnym aucie po gwarancji. Pierwsze co, to dzwonil do swojego ASO, przerazony kosztami szukal lawety do Polski, ale tez od niechcenia zadzwonil do niemieckiego ASO, gdzie po przedyktowaniu VIN'u, uprzejmy pan go poinformowal, ze za regularny serwis dostaje znizki i lacznie z laweta, auto zostalo naprawione za 40% ceny z polskiego ASO.

Mentalnosc zakompleksionych Polakow, poki co, sie nie zmienia, ale nowe pokolenie rosnie, znaja jezyki a dzieki netowi nie ma ograniczen.
Troszeczkę pozwolę się z Tobą nie zgodzić. Mnie nauczono "masz łep i ch.j to kombinuj". Tzw.hobbysta zanim zada kolejne głupowate pytanie pokombinuje najpierw sam jak rozwiązać problem i zada dopiero konkretne pytanie o konkretną rzecz a wtedy na bank dostanie odpowiedź. A niestety duże grono ludzi siedzących przy kompach została nauczona że w internecie znajdą lekarstwo na każdą bolączkę. A wg Mnie to jest zwykłe lenistwo. Tak jak się nie czyta książek bo w internecie można znaleźć streszczenie :)3
Def 110 SW 300tka i to nie jest ostatnie moje słowo

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » wt mar 17, 2009 8:17 pm

gosc pisze:Olek przestan juz pierd..ic o fachowcach :)3
jak laik pisze ze nie wie nic,i chce zabrac sie za wymiane mostu,to chyba lepiej by oddal do fachowcow ,bo moze sobie krzywde zrobic i/lub komus postronnemu

Awatar użytkownika
nowicjusz127

Post autor: nowicjusz127 » wt mar 17, 2009 8:45 pm

proboszcz pisze:

Wiem, nie powiem, bo jestem guru pracujacym w warsztacie LR i na tym forum sie musze dowartosciowac jakims glupim tekstem, coby wyleczyc kompleksy.

chcesz mi coś powiedzieć?
W walce z głupotą nie ma wygranych,są tylko cudem ocaleni

już Polska

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » wt mar 17, 2009 8:54 pm

proboszcz pisze:Prosty przyklad: Znajomemu padla dwumasa w Niemczech, w pewnym aucie po gwarancji. Pierwsze co, to dzwonil do swojego ASO, przerazony kosztami szukal lawety do Polski, ale tez od niechcenia zadzwonil do niemieckiego ASO, gdzie po przedyktowaniu VIN'u, uprzejmy pan go poinformowal, ze za regularny serwis dostaje znizki i lacznie z laweta, auto zostalo naprawione za 40% ceny z polskiego ASO.

Mentalnosc zakompleksionych Polakow, poki co, sie nie zmienia, ale nowe pokolenie rosnie, znaja jezyki a dzieki netowi nie ma ograniczen.
ale pojechal do fachowca... :)21 a nie naprawial na ulicy :)21

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » wt mar 17, 2009 8:55 pm

nowicjusz127 pisze:
proboszcz pisze:

Wiem, nie powiem, bo jestem guru pracujacym w warsztacie LR i na tym forum sie musze dowartosciowac jakims glupim tekstem, coby wyleczyc kompleksy.

nowicjusz...cicho,to wariat :)21

Awatar użytkownika
nowicjusz127

Post autor: nowicjusz127 » wt mar 17, 2009 8:57 pm

Oluś masz rację.... :)11 :)21

już Polska

Awatar użytkownika
sbb

Post autor: sbb » wt mar 17, 2009 8:59 pm

ja gdybym był mechanikiem to bym się bał takich domorosłych fachowców
dzisiaj zadałem pewnej pani pytanie: - kto wstawiał te futrynę
- Rysiek
- czyli mąż tak ?
- tak
- no dobra, to następnym razem odżałujcie te 200 złotych

tak se pogadaliśmy
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony :)

Awatar użytkownika
Wiechu

Post autor: Wiechu » wt mar 17, 2009 9:03 pm

nowicjusz127 pisze:
proboszcz pisze:

Odebrałeś to osobiście ?
Czyżbyś czuł się guru ?

:lol:
łoś też człowiek

Awatar użytkownika
nowicjusz127

Post autor: nowicjusz127 » wt mar 17, 2009 9:17 pm

a znasz tu jeszcze kogos kto pracuje w serwisie LR?

już Polska

Awatar użytkownika
sbb

Post autor: sbb » wt mar 17, 2009 9:19 pm

nowicjusz127 pisze:a znasz tu jeszcze kogos kto pracuje w serwisie LR?
a mnie mówili , ze w serwisach to same gamonie
nie jedź pan tam , nie jedź
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony :)

Awatar użytkownika
selim

Post autor: selim » wt mar 17, 2009 9:33 pm

proboszcz pisze:
przeważnie tak gadają frustraty ,co się ze zmywaka nie umieją wybić
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania

Awatar użytkownika
VFRED

Post autor: VFRED » wt mar 17, 2009 9:46 pm

proboszcz pisze: Jesli ktos jest hobbista, to bedzie szukal informacji i sam sobie naprawi, jesli dla kogos auto to tylko narzedzie, to pojedzie do warsztatu i tam mu naprawia.
Ja tam jeżdżę do warsztatów, a samochód to dla mnie środek do transportu zarówno po czarnym jak i w terenie. Wstawiam do fachowców, bo w tym czasie mogę spokojnie pracować w moim fachu i zarabiać pieniądze. Fachowcy od samochodów też sami raczej nie przewożą części od producentów tylko zlecają transport wyspecjalizowanym firmom. Rachunkowość prowadzą ludzie, którzy się na tym znają itd. Świat tak jest zbudowany. Zarabiaj i daj zarabiać innnym.
LR Discovery TD5 - ma już nowego właściciela :)

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » wt mar 17, 2009 10:10 pm

a zdziwiłbys się :lol:

ps. nie ja
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
Wiechu

Post autor: Wiechu » wt mar 17, 2009 10:27 pm

znam
łoś też człowiek

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » wt mar 17, 2009 10:33 pm

i więcej niż 4 :lol:
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
nowicjusz127

Post autor: nowicjusz127 » wt mar 17, 2009 10:36 pm

to dobrze.już mi lepiej :D

już Polska

Awatar użytkownika
Dżek

Post autor: Dżek » wt mar 17, 2009 11:48 pm

Pepek pisze: Tzw.hobbysta zanim zada kolejne głupowate pytanie pokombinuje najpierw sam jak rozwiązać problem i zada dopiero konkretne pytanie o konkretną rzecz a wtedy na bank dostanie odpowiedź. A niestety duże grono ludzi siedzących przy kompach została nauczona że w internecie znajdą lekarstwo na każdą bolączkę. A wg Mnie to jest zwykłe lenistwo. Tak jak się nie czyta książek bo w internecie można znaleźć streszczenie :)3
Pepek :)2 Święte słowa. Przybij żółwika.
Tylko z tym Mnie z dużej litery to trochę przesadziłeś :)21
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi

Awatar użytkownika
TRAWOLT

Post autor: TRAWOLT » wt mar 17, 2009 11:50 pm

Dżek pisze: Tylko z tym Mnie z dużej litery to trochę przesadziłeś :)21
ceni się, a co! nie stać go!? :roll: :D

Awatar użytkownika
Dżek

Post autor: Dżek » wt mar 17, 2009 11:53 pm

chyba Go :)21
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi

Awatar użytkownika
TRAWOLT

Post autor: TRAWOLT » śr mar 18, 2009 12:09 am

Dżek pisze:chyba Go :)21
a coś Ty taki upierdliwy? czepiasz się jak baba? :roll: :D

proboszcz

Post autor: proboszcz » śr mar 18, 2009 5:19 pm

LR_Olek pisze:

nowicjusz...cicho,to wariat :)21
Zapewne, skoro nie mysle tak jak ty, to musze miec cos nieteges z glowa.
LR_Olek pisze: jak laik pisze ze nie wie nic,i chce zabrac sie za wymiane mostu,to chyba lepiej by oddal do fachowcow ,bo moze sobie krzywde zrobic i/lub komus postronnemu

Jak na proboszcza przystalo, zaczne od: "DZIEKI BOGU", ze nie sluchalem podobnych porad w przeszlosci, dzieki temu pojezdzilem sobie fajnymi autkami po ciekawych przekladkach silnikow i mam co wspominac.
LR_Olek pisze: ale pojechal do fachowca... :)21 a nie naprawial na ulicy :)21

W tamtych warunkach to mogl sobie conajwyzej filtry powietrza i paliwa powymieniac. Wystarczy pomyslec, serwis, ktoremu nigdy ani jednego eurocenta nie zostawil, w kraju w ktorym roboczo-godzina kosztuje miliony ełro, zrobil taniej niz serwis w ktorym zostawial gruba kase przez 3 lata. Myslaco-liczacy wyciagnie wnioski.
sbb pisze:ja gdybym był mechanikiem to bym się bał takich domorosłych fachowców

Ja, gdybym byl mechanikiem, cieszylbym sie z takich domoroslych mechanikow, ktorzy przywoza mi zdupcone auto. Moglbym ich kasowac podwojnie, skoro nie maja pojecia i zaciecia ? Bedzie moim stalym klientem i nastepnym razem przyjedzie na wymiane klockow. Z hobbisty w warsztacie tez bym sie cieszyl, tym bardziej, ze auta swojego mi nie przywiezie. Swieza krew i swieze spojrzenie na tematy, na ktore nie mam czasu, bo przeciez dzis musze alternator, rozrzad, krzyzaki powymieniac w autach klienta... nie mam czasu... wieczorem czas spac, bo przeciez jutro musze alternator, rozrzad, krzyzaki powymieniac....

selim pisze:
proboszcz pisze:
przeważnie tak gadają frustraty ,co się ze zmywaka nie umieją wybić
Skoro jestes psychologiem i w dodatku jestes mocno zaglebiony w statystykach, to musze to przemyslec, moze masz racje. Poki co biegne pozmywac naczynia, zlew pelen.
VFRED pisze:
proboszcz pisze: Jesli ktos jest hobbista, to bedzie szukal informacji i sam sobie naprawi, jesli dla kogos auto to tylko narzedzie, to pojedzie do warsztatu i tam mu naprawia.
Ja tam jeżdżę do warsztatów, a samochód to dla mnie środek do transportu zarówno po czarnym jak i w terenie. Wstawiam do fachowców, bo w tym czasie mogę spokojnie pracować w moim fachu i zarabiać pieniądze. Fachowcy od samochodów też sami raczej nie przewożą części od producentów tylko zlecają transport wyspecjalizowanym firmom. Rachunkowość prowadzą ludzie, którzy się na tym znają itd. Świat tak jest zbudowany. Zarabiaj i daj zarabiać innnym.

No i o to chodzi, nie kreci ciebie krecenie srubek, to ich nie ruszaj, podjedz do zaprzyjaznionego warsztatu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”