odpala odpala, tylko "antynapad" się włącza po paru km i wtłacza powietrze w przewody paliwoweLR_Olek pisze: przeciez jak ty nie mozesz odpalic i jechac druciakiem,to kto tego dokona?

Moderator: Jerry
odpala odpala, tylko "antynapad" się włącza po paru km i wtłacza powietrze w przewody paliwoweLR_Olek pisze: przeciez jak ty nie mozesz odpalic i jechac druciakiem,to kto tego dokona?
po paru kilometrach ?Wąż pisze:odpala odpala, tylko "antynapad" się włącza po paru km i wtłacza powietrze w przewody paliwoweLR_Olek pisze: przeciez jak ty nie mozesz odpalic i jechac druciakiem,to kto tego dokona?
i wystarczyWąż pisze:czasami to trochę trwa, ale dojeżdżam, zawsze
powodzeniaWąż pisze:po drodze mam robotę więc nie narzekam![]()
dziś zamontowałem zaworek jednokierunkowy zaraz za bakiem i po potraktowaniu wszystkich gwintowanych złączek oraz baryłek taśmą teflonową liczę na to ,że może dojadę gdzieś dalej
A zrobił ty choć jedną rzecz porządnie w tym syfie tak od A do Z jak w kiążkach pisząWąż pisze:po drodze mam robotę więc nie narzekam![]()
dziś zamontowałem zaworek jednokierunkowy zaraz za bakiem i po potraktowaniu wszystkich gwintowanych złączek oraz baryłek taśmą teflonową liczę na to ,że może dojadę gdzieś dalej
Wąż pisze:
na tylnym napędzie fajnie zrywa przyczepność na zakrętach
pezet pisze:Już Sobiesław Z. pisał, że dysponując odpowiednio mocnym silnikiem (i oczywiście tylnym napędem), na zakręcie można "skręcać" pedałem gazu.
A skoro u Węża nie działa skręcanie kierownicą, to musi mieć coś zamiast.
Trudno jest jeździć wyłącznie prosto
kapec pisze:No wiec rozebralem dzis przedni panel i okazalo sie ze immo tam nie ma. Znaczy nie ma puszki bo zamo immo gdzies jest. Na stacyjce jest pierscien, jak go odepne i zdejme to rozrusznik nie kreci. Ma ktos jakis pomysl jak sie pozbyc immo ale tak, zeby alarm i central dzialaly?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości