najlepiej na szyje i gałąż

Moderator: Jerry
proste , logiczne , uczciwepiotr borowiec pisze:mnie oprócz tego, że silnik mam jak w maluchu (znaczy z tyłu) to wszystko można wmówić jeżeli chodzi o tajemnice mechaniki![]()
Silnik kręci, przekazuje do skrzynki, skrzynka na wał, wał na koła i to jedzie![]()
![]()
Czyżby „pomysł” wymiany łańcucha był aż tak głupi, że zasługuje na potrójneSzczesnyLR pisze:tak , takFlytier pisze:Mam taki sam efekt tyle, że w części reduktora, w której znajduje się łańcuch. Też całkiem niedawno zadałem podobne pytanie, lecz żadnej konkretnej odpowiedzi nie otrzymałem.
W moim przypadku na pewno sama wymiana łożysk niewiele by dała. Wygląda na naciągnięty łańcuch, który pasowałoby wymienić na nowy. Kręcąc wałem w prawo-lewo mam luz tak około 10-15 stopni ( krzyżaki wymienione). Szukając w sieci podobne tematy znalazłem coś takiego:http://www.highgear.com.pl/index.php?op ... &Itemid=59 Widać konkretnie naciągnięty łańcuch w porównaniu z naciągniętym. Na razie jeżdżę tak, jak jest. Jak zacznie bardziej mnie wk…., to szarpnę się na wymianę łańcucha i łożysk.
wymień łańcuch![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości