"Efekt wagonowy" Disco II Td5

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
SzczesnyLR

Re: "Efekt wagonowy" Disco II Td5

Post autor: SzczesnyLR » sob paź 24, 2009 3:29 pm

a ja słyszałem że wystarczy go , tzn. ten pasek tylko naciagnąc :)21
najlepiej na szyje i gałąż :)21 :)21 :)21
alkohol , brawura , wypadek

D1,D3...

piotr borowiec

Post autor: piotr borowiec » sob paź 24, 2009 3:32 pm

mnie oprócz tego, że silnik mam jak w maluchu (znaczy z tyłu) to wszystko można wmówić jeżeli chodzi o tajemnice mechaniki :)21
Silnik kręci, przekazuje do skrzynki, skrzynka na wał, wał na koła i to jedzie :)21 :)21 :)21
Chamstwo należy zwalczać napalmem
http://www.free-clinic.org/

Awatar użytkownika
SzczesnyLR

Post autor: SzczesnyLR » sob paź 24, 2009 3:34 pm

piotr borowiec pisze:mnie oprócz tego, że silnik mam jak w maluchu (znaczy z tyłu) to wszystko można wmówić jeżeli chodzi o tajemnice mechaniki :)21
Silnik kręci, przekazuje do skrzynki, skrzynka na wał, wał na koła i to jedzie :)21 :)21 :)21
proste , logiczne , uczciwe :D
alkohol , brawura , wypadek

D1,D3...

Awatar użytkownika
Flytier

Post autor: Flytier » ndz paź 25, 2009 9:58 am

SzczesnyLR pisze:
Flytier pisze:Mam taki sam efekt tyle, że w części reduktora, w której znajduje się łańcuch. Też całkiem niedawno zadałem podobne pytanie, lecz żadnej konkretnej odpowiedzi nie otrzymałem.
W moim przypadku na pewno sama wymiana łożysk niewiele by dała. Wygląda na naciągnięty łańcuch, który pasowałoby wymienić na nowy. Kręcąc wałem w prawo-lewo mam luz tak około 10-15 stopni ( krzyżaki wymienione). Szukając w sieci podobne tematy znalazłem coś takiego:http://www.highgear.com.pl/index.php?op ... &Itemid=59 Widać konkretnie naciągnięty łańcuch w porównaniu z naciągniętym. Na razie jeżdżę tak, jak jest. Jak zacznie bardziej mnie wk…., to szarpnę się na wymianę łańcucha i łożysk.
tak , tak
wymień łańcuch :)21 :)21 :)21
Czyżby „pomysł” wymiany łańcucha był aż tak głupi, że zasługuje na potrójne :)21 :)21 :)21 ?
W moim przypadku oprócz efektu wagonowego występującego w samym reduktorze, słychać wyraźnie „telepotanie” się łańcucha.
Mógłbyś wyjaśnić, co sugeruje Twoja ironia?
Się nie znam, więc pytam.

Awatar użytkownika
flintstone

Post autor: flintstone » ndz paź 25, 2009 10:26 am

Miałem też coś podobnego do "efektu wagonowego". Każdy znawca :roll: miał inną koncepcję.
Kolega pożyczył autko na ostatnie przygotowania Orzysza i sprawa się wyjaśniła...
Rozp... się kosz w automacie, mały remoncik za 4 kawałki i hula dalej :)21
Wg gościa - speca od automatów, jak już zacznie walić pod spodem i nie jest to reduktor, krzyżaki i inne standardowe pierdoły, to warto się przyjrzeć skrzyni. Zaoszczędzi to trochę kasy i przykrych dośiadczeń, tak jak w naszym przypadku...
Cofanie 15 km do "cywilizacji" :)21 , bo tylko wsteczny działał :)2
Wystarczająco stary, by się nie znać na wszystkim...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”