DISCO 300 EDC kręci i kręci
Moderator: Jerry
Re: DISCO 300 EDC kręci i kręci
Założyłem inny temat - bo dowiedziałem się co padło. Do regeneracji poszła pompa wtryskowa. Teraz odpala idealnie i śmiga....
jeden błąd popełniłem - nie wymieniłem pompy paliwa - autko rozpędziło się w trasie, check engine, holowanie, stres:)
ale jestem zadowolony:) disco na AT standard rozmiar oponach po 'chwili' nieuwagi rozpędza się do 150/160.
jeden błąd popełniłem - nie wymieniłem pompy paliwa - autko rozpędziło się w trasie, check engine, holowanie, stres:)
ale jestem zadowolony:) disco na AT standard rozmiar oponach po 'chwili' nieuwagi rozpędza się do 150/160.
jest LR DISCO 1996 byl Swift 1.3 powered by 500W RMS - dorastam? 

300 pod komputer? Ot ciekawe! ABS i air bagi sprawdziszPIENIO pisze:kolego a te autko było pod komputerkiem podłaczone

BOCIAN
Ps. śmierć plastikom!
Ps. śmierć plastikom!
rozpędzasz Disco do 150/160? Fajo!juur pisze:Założyłem inny temat - bo dowiedziałem się co padło. Do regeneracji poszła pompa wtryskowa. Teraz odpala idealnie i śmiga....

Zamów na zaś dach, niech leży w garażu i czeka

BOCIAN
Ps. śmierć plastikom!
Ps. śmierć plastikom!
A EDC to co ? Czytał temat wątku ?BocianWaw pisze:300 pod komputer? Ot ciekawe! ABS i air bagi sprawdziszPIENIO pisze:kolego a te autko było pod komputerkiem podłaczone
Disco Romulus 

Rozpędziłem. Nie rozpędzam. Staram się nie jeździć szybciej niż 130 km/h.BocianWaw pisze:rozpędzasz Disco do 150/160? Fajo!juur pisze:Założyłem inny temat - bo dowiedziałem się co padło. Do regeneracji poszła pompa wtryskowa. Teraz odpala idealnie i śmiga....
Zamów na zaś dach, niech leży w garażu i czekaDługo czekac nie będzie
mam 40 km do pracy, z czego 20 drogą o dwóch paskach.

Znaczy jesteś w stanie komputerem serwisowym sprawdzić EDC w 300tdi? A to nie wiedzialem, mnie się nigdy nie udało, ale może, albo nie umim, albo mam zlewczy stosunek do tego:-)yuni pisze:A EDC to co ? Czytał temat wątku ?BocianWaw pisze:300 pod komputer? Ot ciekawe! ABS i air bagi sprawdziszPIENIO pisze:kolego a te autko było pod komputerkiem podłaczone
BOCIAN
Ps. śmierć plastikom!
Ps. śmierć plastikom!
dodałem koślawy opis zdarzeń na landklinice.

Swoją drogą fajnie pomarzyć o takich predkościach, o jakich szanowny kolega wspomina .... mój czasami osiąga 100km/h
Czasami .....

BOCIAN
Ps. śmierć plastikom!
Ps. śmierć plastikom!
[quote="Bocian[/quote]
A EDC to co ? Czytał temat wątku ?[/quote]
Znaczy jesteś w stanie komputerem serwisowym sprawdzić EDC w 300tdi? A to nie wiedzialem, mnie się nigdy nie udało, ale może, albo nie umim, albo mam zlewczy stosunek do tego:-)[/quote]
chyba zlew-czy stosunek:) diagnozy się nie postawi - ale może coś nie coś podpowiedzieć - na przykład czy odczyty są prawidłowe z czujników różnych - możesz sobie namalować i wyciąć jakąś tablice poglądową. Electronic Diesel Control zbiera więcej niż tylko informacje o położeniu prawej nogi kierownika.
A EDC to co ? Czytał temat wątku ?[/quote]
Znaczy jesteś w stanie komputerem serwisowym sprawdzić EDC w 300tdi? A to nie wiedzialem, mnie się nigdy nie udało, ale może, albo nie umim, albo mam zlewczy stosunek do tego:-)[/quote]
chyba zlew-czy stosunek:) diagnozy się nie postawi - ale może coś nie coś podpowiedzieć - na przykład czy odczyty są prawidłowe z czujników różnych - możesz sobie namalować i wyciąć jakąś tablice poglądową. Electronic Diesel Control zbiera więcej niż tylko informacje o położeniu prawej nogi kierownika.

Bo ten Twój "kurnik" to raczej mocniej dociążony i taki jakiś obczepiony różnym szpejemBocianWaw pisze:Swoją drogą fajnie pomarzyć o takich predkościach, o jakich szanowny kolega wspomina .... mój czasami osiąga 100km/hCzasami .....

Disco TD5 '01 +lift [jego]
SALLAAA [jej]
SALLAAA [jej]
borkows pisze:Bo ten Twój "kurnik" to raczej mocniej dociążony i taki jakiś obczepiony różnym szpejemBocianWaw pisze:Swoją drogą fajnie pomarzyć o takich predkościach, o jakich szanowny kolega wspomina .... mój czasami osiąga 100km/hCzasami .....
Ale z górki to nawet on ze 120 poleci, tylko jak go zatrzymać i do tego przy tej prędkości w czarne trafić i żeby się szpej nie poodczepiał
Jeszcze odszczekasz, jak Ci po plastiku przejade

BOCIAN
Ps. śmierć plastikom!
Ps. śmierć plastikom!
...juur pisze:Założyłem inny temat - bo dowiedziałem się co padło. Do regeneracji poszła pompa wtryskowa. Teraz odpala idealnie i śmiga....

a to taki jesteś... nie chciałeś się przyznać w tym wątku i dla niepoznaki nowy zacząłeś... pięknie, k...a, pięknie...

Sip - Dop
...jajco holenderskie blues...
"Jestem krnąbrny oraz zły"
chciałem się dowiedzieć o regeneracji, to napisałem, a co, wszyscy smiecą tematami, to dlaczego ja mam być bardziej 'zielony';-)
chciałem się dowiedzieć o regeneracji, to napisałem, a co, wszyscy smiecą tematami, to dlaczego ja mam być bardziej 'zielony';-)

nie, no zasadniczo jestem za... dodatkowo i dla urozmaicenia żywota, to wprowadziłbym zasadę, że dla każdej wypowiedzi powinien być zakładany nowy, osobny, wątek... taka nowa forma foruma...

Sip - Dop
- SzczesnyLR
raczej nie umim

raczej nie umim

alkohol , brawura , wypadek
D1,D3...
D1,D3...
- nowicjusz127
Bo Ty sie lubisz bawić innymi zabawkami....nie jesteś sam..... 

W walce z głupotą nie ma wygranych,są tylko cudem ocaleni
już Polska
już Polska
- SzczesnyLR
bo jak sie nie wie , to wszystko wyciąć i przerobic na 200

D1,D3...
D1,D3...
SzczesnyLR pisze:bo jak sie nie wie , to wszystko wyciąć i przerobic na 200![]()

dobrze prawi, polać mu

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

- SzczesnyLR
a nie zadrutować ?Wąż pisze:SzczesnyLR pisze:bo jak sie nie wie , to wszystko wyciąć i przerobic na 200![]()
![]()
dobrze prawi, polać mu

D1,D3...
D1,D3...
- nowicjusz127
słyszałeś takie trudne słowo "ironia'??Wąż pisze:SzczesnyLR pisze:bo jak sie nie wie , to wszystko wyciąć i przerobic na 200![]()
![]()
dobrze prawi, polać mu

W walce z głupotą nie ma wygranych,są tylko cudem ocaleni
już Polska
już Polska
zdrutuję to ci łapę jak sobie połamiesz tak jak Pawlik ostatnio na baniSzczesnyLR pisze:a nie zadrutować ?Wąż pisze:SzczesnyLR pisze:bo jak sie nie wie , to wszystko wyciąć i przerobic na 200![]()
![]()
dobrze prawi, polać mu![]()

jak wtedy go o 5 zostawiliśmy to się ocknął w niedziele po południu i dalej łoił, by się znieczulić

Sławku to co dla ciebie jest ironią dla mnie jedynym słusznym rozwiązaniem

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 

Eee, to znaczy, że prucie auta, które kosztowało 2,8 było po to by zaoszczędzić na naprawie, która miała kosztować 2,5seniorsiara pisze:Nie wysiada gad całkowicie ino robi jakieś dziwne rzeczy z elektroniką. Koszt nowego prawie 2,5 kpln. W związku z tym wywalono całą elektronikę EDC, wymiana pompy wtryskowej na sterowaną mechanicznie (ale bez wtrysków - zostały i robią), wywalony cały układ tempomatu oraz EGR. Koszt 2,8 kpln z zakupem używanej pompy.

- SzczesnyLR
teraz odpowiedzi pewnie już nie poznamyandrzej:) pisze:Eee, to znaczy, że prucie auta, które kosztowało 2,8 było po to by zaoszczędzić na naprawie, która miała kosztować 2,5seniorsiara pisze:Nie wysiada gad całkowicie ino robi jakieś dziwne rzeczy z elektroniką. Koszt nowego prawie 2,5 kpln. W związku z tym wywalono całą elektronikę EDC, wymiana pompy wtryskowej na sterowaną mechanicznie (ale bez wtrysków - zostały i robią), wywalony cały układ tempomatu oraz EGR. Koszt 2,8 kpln z zakupem używanej pompy.![]()
![]()

D1,D3...
D1,D3...
- SzczesnyLR
dobrze prawi, polać mu
[/quote]
a nie zadrutować ?
[/quote]
zdrutuję to ci łapę jak sobie połamiesz tak jak Pawlik ostatnio na bani
jak wtedy go o 5 zostawiliśmy to się ocknął w niedziele po południu i dalej łoił, by się znieczulić
[/quote]
wężu tu już śpij
rano do roboty

a nie zadrutować ?

wężu tu już śpij

rano do roboty

D1,D3...
D1,D3...
a nie zadrutować ?SzczesnyLR pisze:dobrze prawi, polać mu

wężu tu już śpij

rano do roboty

"zadrutowac"? Podobno "kastracja" zwierzętom pomaga ...
BOCIAN
Ps. śmierć plastikom!
Ps. śmierć plastikom!