dwa to tak z ciekawości zapodaj vin to będziemy wiedzieć trochę więcej
jak na mój gust to ktoś robi cię w ciula

Moderator: Jerry
czesław&jarząbek pisze:halo...pobudka...
nic tu nie pasuje.
rocznik, przebieg, model.
nic.
dowiedz się najpierw czy to wogóle jest land rover, a nie na przykład freelander.
jeśli wesz lepiej to po jaki penis się pytaszcij pisze:Czytałem Czesława dokładnie i wiem ze 300tdi teoretycznie w masowej produkcji wychodziła do roku 98 w defie. Ale znalazłem również 300 z 2009 a takze zarejestrowane z 2003, 2005. To znaczy ze 300tdi było montowane fabrycznie w budach defów po 98. Ponizej link do ogłoszenia akurat na defa 2003 i 2009 obydwa wygladaja na montowane fabrycznie
http://www.neneoverland.co.uk/4x4leftha ... 3duein.htm
a takze na 2009
http://www.neneoverland.co.uk/4x4leftha ... O09TDI.htm
cij-u,cij pisze: czeslaw..........
to cyseta pojeździłem.czesław&jarząbek pisze:w sumie możemy sobie poteoretyzować ze specyfikacją ROW w tle...
przyjmijmy, że jakiś holenderski plantator tulipanów miał fantazję i chęć by przedzierać się przez procedrę rejestracji 300tdi ROW w UE
przyjmijmy, że nie ciągał potem tym wozem czterotonowej przyczepy z sadzonkami i torfem
przyjmijmy, że był tak oszczędny że prawie tym wozem nie jezdził
przyjmijmy, że z tej oszczędności nie jezdził do miasta tankować tylko upuszczał opału ze zbiornika ogrzewania szklarni
przyjmijmy, że nawet żonie i dzieciom nie pozwalał tym aute ciągać dwutonowej przyczepy z końmi, ani sobie nie pozwalał na rozpasanie w postaci ciąganiania przyczepy z łodzią i jej slipowania w krystalicznie czystej wodzie niderlandzkich kanałów
przyjmijmy, że zmarł lub zbankrutował i pozostały po nim majątek został sprzedany za bezcen
przyjmijmy, że takie auto za bezcen wypatrzył uczciwy przedsiębiorca z polski i przywiózł do polski
przyjmijmy, że uczciwie je serwisował i tylko z oszczędności lał opał
przyjmijmy, że w tej lawinie oszczędności ten opał nie był jednak ordynarnym czerwonym barszczem tylko cywilizowanym olejem typu ekoterm plus
przyjmijmy, że się po dwóch latach znudził mu ten samochód i postnowił go sprzedać mimo tego że jest w świetnym stanie i nie sprawia żadnych problemów...
o karwa...deal roku...gdzie jest ten wóz?
dzieki za wsparcie dobry człowieku,pezet pisze:cij-u,cij pisze: czeslaw..........
trochę już jesteś na forum, więc pewnie się zorientowałeś, że z czesławem się nie dyskutuje, tylko się go słucha.
Albo gremialnie zlewa, zmienia forum i zainteresowania
Bo te dane, któe podajesz, nijak nie trzymają się kupy - i teraz pytanie - dlaczego.
Nikt Ci krzywdy nie chce zrobić, tylko wręcz przeciwnie - uchronić przed ewentualnym wdepnięciem w gówno, żeby nie powiedzieć - wpadnięciem do szamba.
Dowiedz się więcej na temat auta - skąd pochodzi, z którego jest roku i z jakiego kraju (VIN), jaki ma silnik itd. Przebiegu i tak się nie dowiesz, więc o nim nie ma co mówić.
Poproś o przysłanie zdjęć (z silnikiem).
Wtedy będzie można cokolwiek doradzać.
...raczej dystansu rzekłbymczesław&jarząbek pisze:
poprostu landroweryzm wymaga...poświęceń
a powiedz ty nam drogi misiu ile chcesz wydać na samochód marki defender?cij pisze: dzięki za łopatologię
on jeszcze jest na etapie liczenia kasy, za roku straci rachubę, za dwa lata się zorientuje, że ją stracił, potem albo sprzeda, albo przestanie liczyćczesław&jarząbek pisze:to ci będzie potrzebne jak już wszystkie kredytówki wyczyścisz...
że też Ci sie chciało.....czesław&jarząbek pisze:w sumie możemy sobie poteoretyzować ze specyfikacją ROW w tle...
przyjmijmy, że jakiś holenderski plantator tulipanów miał fantazję i chęć by przedzierać się przez procedrę rejestracji 300tdi ROW w UE
przyjmijmy, że nie ciągał potem tym wozem czterotonowej przyczepy z sadzonkami i torfem
przyjmijmy, że był tak oszczędny że prawie tym wozem nie jezdził
przyjmijmy, że z tej oszczędności nie jezdził do miasta tankować tylko upuszczał opału ze zbiornika ogrzewania szklarni
przyjmijmy, że nawet żonie i dzieciom nie pozwalał tym aute ciągać dwutonowej przyczepy z końmi, ani sobie nie pozwalał na rozpasanie w postaci ciąganiania przyczepy z łodzią i jej slipowania w krystalicznie czystej wodzie niderlandzkich kanałów
przyjmijmy, że zmarł lub zbankrutował i pozostały po nim majątek został sprzedany za bezcen
przyjmijmy, że takie auto za bezcen wypatrzył uczciwy przedsiębiorca z polski i przywiózł do polski
przyjmijmy, że uczciwie je serwisował i tylko z oszczędności lał opał
przyjmijmy, że w tej lawinie oszczędności ten opał nie był jednak ordynarnym czerwonym barszczem tylko cywilizowanym olejem typu ekoterm plus
przyjmijmy, że się po dwóch latach znudził mu ten samochód i postnowił go sprzedać mimo tego że jest w świetnym stanie i nie sprawia żadnych problemów...
o karwa...deal roku...gdzie jest ten wóz?
a on i tak nie zakumał bazy....cij pisze:
to cyseta pojeździłem.
dzięki za łopatologię
nie myślałem o konkretnej kwocie na defa a raczej o stanie auta i o tym ze chciałem 300tdi, w przypadku tego autaczesław&jarząbek pisze:a powiedz ty nam drogi misiu ile chcesz wydać na samochód marki defender?cij pisze: dzięki za łopatologię
tak w zaokręgleniu do 5k...
ach jej, Wonsz, stary wyjadaczu i landrowerowa kopalinoWąż pisze:on jeszcze jest na etapie liczenia kasy, za roku straci rachubę, za dwa lata się zorientuje, że ją stracił, potem albo sprzeda, albo przestanie liczyćczesław&jarząbek pisze:to ci będzie potrzebne jak już wszystkie kredytówki wyczyścisz...
ja też, ale nikt na tym forum w to nie wierzy...PIENIO pisze:A ja widyiaem co olej opaowy robi z silnikami ciężarówek i jakoś nie uważam to za genialny pomysł. Tłoki z dziurami wielkości 2 palców
to od upału tak sie robi...nowicjusz127 pisze:że też Ci sie chciało.....![]()
z takim budzetem możesz szukać defendera.cij pisze:nie myślałem o konkretnej kwocie na defa a raczej o stanie auta i o tym ze chciałem 300tdi, w przypadku tego autaczesław&jarząbek pisze:a powiedz ty nam drogi misiu ile chcesz wydać na samochód marki defender?cij pisze: dzięki za łopatologię
tak w zaokręgleniu do 5k...
wychodziło mi, że maksymalnie powinienem dac tak z 55 tyś, zakładając ze ma te +-130 przebiegu i ze silnik fabrycznie był w budzie zamontowany
taaa....ja już nawet nie pamiętam jak wygląda słońce ale za to pięknie przewiduję opady deszczuczesław&jarząbek pisze:to od upału tak sie robi...nowicjusz127 pisze:że też Ci sie chciało.....![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość