Liftowanie disco...ale nieco inaczej
Moderator: Jerry
Re: Liftowanie disco...ale nieco inaczej
napewno taniej
Off Road to choroba przenoszona przez błoto
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
No i jeszcze jedno:
weź takiego - jak wstawiłem na poprzedniej stronie - i podnieś hi-liftem
weź takiego - jak wstawiłem na poprzedniej stronie - i podnieś hi-liftem

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
5 stup hi lift da rade
ale tylko po to żeby koło zmienić
ale zawsze moża hilifa przedłużyć
ale tylko po to żeby koło zmienić

ale zawsze moża hilifa przedłużyć
Off Road to choroba przenoszona przez błoto
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
Za dużo zabawy jest z liftowanie budy. Póki co nie mam ani sił ani ochoty ani pieniędzy na to. ...ani miejsca. Narazie disco dostało nowe sprężynki i chwilowo tak zostanie. A, no i z dystansów 2" będą 1". Z 4" liftu jednak przesadziłem.
Pozdro
Pozdro
a jakie te opony mają być?Dima pisze:Za dużo zabawy jest z liftowanie budy. Póki co nie mam ani sił ani ochoty ani pieniędzy na to. ...ani miejsca. Narazie disco dostało nowe sprężynki i chwilowo tak zostanie. A, no i z dystansów 2" będą 1". Z 4" liftu jednak przesadziłem.
Pozdro
jeżeli masz twarde sprężyny +2" z dobrymi amorkami to dorzuć tylko podkładki +1"
do tego masz to: http://www.paddockspares.com/scp/OFF_RO ... rches.html
i spokojnie 33" wrzucisz, a i nawet 35" się upcha z małymi kombinacjami
z tym, że nadal zostaje problem:
- przewodów hamulcowych
- przedniego wału
- dyfrów i osiek
- felg lub dystansów
reszta od bidy daje radę ... ale ja to się nie znam

LR Rendzi stajla 

Myśle o tych zmianach bo w za kilka tygodni kupie nowe felgi i opony fedimy 285/75/16. Te nadkola są super tylko ich cena jest mniej super. Znalazłem sklep gdzie można kupić pasy gumy z metra. Nie będzie to może szczyt elegancji i Lexus ale nie oto chodzi.
Problemu z hamulcami nie ma bo zawsze można kupić dłuższe i z tym problemu nie będzie żadnego.
Przedni wał - cicha nadzieja, że nie będzie problemu. W najgorszym wypadku krzyżaki padną
Dyfry i ośki wytrzymają
Felgi i dystanse - Felgi z ET -25, a jak będzie za mało to je oddam do przespawania i się zrobi większe ET. Bo samych dystansów to jest dramat
Jak coś urwe to napisze:)
Problemu z hamulcami nie ma bo zawsze można kupić dłuższe i z tym problemu nie będzie żadnego.
Przedni wał - cicha nadzieja, że nie będzie problemu. W najgorszym wypadku krzyżaki padną
Dyfry i ośki wytrzymają
Felgi i dystanse - Felgi z ET -25, a jak będzie za mało to je oddam do przespawania i się zrobi większe ET. Bo samych dystansów to jest dramat
Jak coś urwe to napisze:)
Dima pisze:opony fedimy 285/75/16

a na co takie szerokie?
a jeżeli już (i w sumie wyżej zapomniałem dopisać) to czym to chcesz napędzić?
reduktor def czy przełożenia w mostach będziesz zmieniał?
najlepiej wał z DII z podwójnym krzyżakiemDima pisze:Przedni wał - cicha nadzieja, że nie będzie problemu. W najgorszym wypadku krzyżaki padną
taniej to masz wał z def 90 td5 - większe krzyżaki, ale może być problem rzęrzeniem wieloklinu przy 3"
a ten dramat to na czym polega?Dima pisze: Felgi i dystanse - Felgi z ET -25, a jak będzie za mało to je oddam do przespawania i się zrobi większe ET. Bo samych dystansów to jest dramat
http://www.paddockspares.com/scp/OFF_RO ... acers.html
LR Rendzi stajla 

TRAWOLT pisze: a ten dramat to na czym polega?
http://www.paddockspares.com/scp/OFF_RO ... acers.html
chyba w tym --- £135.00 ex VAT
jak to mawiają: "jak się nie ma miedzi, to się w domu na dupie siedzi"LR_Olek pisze:chyba w tym --- £135.00 ex VAT

czyt.: ofrołduje się w internecie

LR Rendzi stajla 

TRAWOLT pisze:jak to mawiają: "jak się nie ma miedzi, to się w domu na dupie siedzi"LR_Olek pisze:chyba w tym --- £135.00 ex VAT![]()
![]()
czyt.: ofrołduje się w internecie![]()
mówia też że:
"złota w cenie gówna sie nie kupi"

- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Ciekawe skąd ta pewność....Dima pisze:Myśle o tych zmianach bo w za kilka tygodni kupie nowe felgi i opony fedimy 285/75/16.
Dyfry i ośki wytrzymają
.....z teorii o wielorybie,który może przecisnąć sie przez ucho igielneMisiek Bielsko pisze:Ciekawe skąd ta pewność....Dima pisze:Myśle o tych zmianach bo w za kilka tygodni kupie nowe felgi i opony fedimy 285/75/16.
Dyfry i ośki wytrzymają

No nie.LR_Olek pisze:TRAWOLT pisze:jak to mawiają: "jak się nie ma miedzi, to się w domu na dupie siedzi"LR_Olek pisze:chyba w tym --- £135.00 ex VAT![]()
![]()
czyt.: ofrołduje się w internecie![]()
mówia też że:
"złota w cenie gówna sie nie kupi"
ALe odwrotnie to już możliwe.
Za filiżankę kawy kopi luwak - z kociego gówna - trzeba w Londynie zapłacić nawet 100 funtów

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
wiesz w bezruchu wytrzymają, a on na bank potrwaLR_Olek pisze:.....z teorii o wielorybie,który może przecisnąć sie przez ucho igielneMisiek Bielsko pisze:Ciekawe skąd ta pewność....Dima pisze:Myśle o tych zmianach bo w za kilka tygodni kupie nowe felgi i opony fedimy 285/75/16.
Dyfry i ośki wytrzymają

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

Półosie i reduktor wytrzyma. Dziś widziałem tak pomotane disco w Gdańsku. Wszystko ładnie działa poza spalaniem. Nie trzeba żadnych HD osi kupować czy czarować. 2. Jak sie nie ma to się myśli co zrobić zeby działało nie wydając przy tym milionów na jakieś cuda wianki typu blokady czy inne węże. Fakt faktem przy 3 calach wał od td5 będzie niestety potrzebny.
Co do tematu felg. To nie chodzi mi o dystanse za jakieś chore 140 funciaków tylko ich przespawanie. Dosłownie przespawanie. Patrole na tym śmigają (przynajmniej w Gdańsku) to czemu Disco nie może. Chodzi o wycięcie osi piasty odsadzenie o pare cm a potem przyspawanie, albo odwrócenie i przyspawanie.
Co do tematu felg. To nie chodzi mi o dystanse za jakieś chore 140 funciaków tylko ich przespawanie. Dosłownie przespawanie. Patrole na tym śmigają (przynajmniej w Gdańsku) to czemu Disco nie może. Chodzi o wycięcie osi piasty odsadzenie o pare cm a potem przyspawanie, albo odwrócenie i przyspawanie.
Olo powiedz mi co w tym gdańsku za pogrzmoty siedzą? 

Tego się nie da opisać, to trzeba zobaczyć:)
Wąż pisze:Olo powiedz mi co w tym gdańsku za pogrzmoty siedzą?
nie wiem, nie ingeruje...,nie znam sie,nie potrafie,zarobiony jestem ...

ale od zawsze jest to kolebka patrolizmu i uazo-gazizmu na przespawywanych felgach

Dima pisze:Tego się nie da opisać, to trzeba zobaczyć:)
tera to nic....
zylion lat temu to sie działo ...
uazy z silnikami od beemek i z oryginalnymi hamulcami zapierdalajace po 150kmh ...
itp itd

felgi w ten sposób fajnie (sprawdzone) u Was robi Jacek
profesjonalnie i relatywnie niedrogo
profesjonalnie i relatywnie niedrogo
oho sponsor Wonsza kombinuje ... i defa nie będzieDima pisze:Jak sie nie ma to się myśli co zrobić zeby działało nie wydając przy tym milionów na jakieś ... węże

a miało być tak pięknie, a tu .uj

LR Rendzi stajla 

co tu dużo gadać powoli dyskoteki zaczynają być tańsze niż gazy w oryginale 

Witam serdecznie! Kupiłem takie nadkola z Paddoca http://www.paddockspares.com/scp/OFF_RO ... rches.html do Discovery1 i chciałem zapytać gdzie to można zamontować w okolicach Łodzi. Dziękuję z góry za podpowiedź. Pozdrawiam!
LR DISCOVERY 300 265/75/16 MT
nie znam parkingow w lodzi i okolicach ale ja bym montowal pod domem