ktoś coś wie?

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

piotr borowiec

Re: ktoś coś wie?

Post autor: piotr borowiec » ndz lis 29, 2009 10:13 pm

Klucz nie zaczepiaj myśliwych i wędkarzy bo jedna wojna z myśliwymi już była :wink: :)21
Chamstwo należy zwalczać napalmem
http://www.free-clinic.org/

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » ndz lis 29, 2009 10:19 pm

piotr borowiec pisze:Klucz nie zaczepiaj myśliwych i wędkarzy bo jedna wojna z myśliwymi już była :wink: :)21
Aaaaa bo myśliwi to mordercy a wędkarze to śmieciarze i też mordują a na dodatek sadyści :D
:)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

piotr borowiec

Post autor: piotr borowiec » ndz lis 29, 2009 10:26 pm

:)21 :)2
gdyby któryś z wędkarzy miał wątpliwości, zapraszam nad Odrę :)11
ale sza bo będzie krzyk zaraz

Awatar użytkownika
kosa20
Kontaktowanie:

Post autor: kosa20 » ndz lis 29, 2009 10:28 pm

klucz13 pisze:a wędkarze to śmieciarze i też mordują a na dodatek sadyści :D
niestety, to prawda. Sam jeżdżę na ryby (coraz rzadziej) i podtrzymuję, to, co już kiedyś napisałem, że największy syf i zniszczenie (wycinanie drzew, krzewów na ogniska) robią nad wodami wędkarze. Wcale nie my, ani quadowcy :-? Ale nikt nie zrobi nagonki na wędkarzy... bo to przecież tacy spokojni i fajni ludzie :)23

Awatar użytkownika
Flor

Post autor: Flor » ndz lis 29, 2009 10:40 pm

kosa20 pisze:
niestety, to prawda. Sam jeżdżę na ryby (coraz rzadziej) i podtrzymuję, to, co już kiedyś napisałem, że największy syf i zniszczenie (wycinanie drzew, krzewów na ogniska) robią nad wodami wędkarze. Wcale nie my, ani quadowcy :-? Ale nikt nie zrobi nagonki na wędkarzy... bo to przecież tacy spokojni i fajni ludzie :)23
no i kupy jeszcze robią :)11 właśnie pies mi dzisiaj w jedną wlazł :)11 :)21

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » ndz lis 29, 2009 10:57 pm

Flor pisze:no i kupy jeszcze robią :)11 właśnie pies mi dzisiaj w jedną wlazł :)11 :)21
To znaczy zeżarł czy się wytarzał :wink:
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
Flor

Post autor: Flor » ndz lis 29, 2009 11:03 pm

klucz13 pisze:
Flor pisze:no i kupy jeszcze robią :)11 właśnie pies mi dzisiaj w jedną wlazł :)11 :)21
i to i to :)11 :)21

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » ndz lis 29, 2009 11:04 pm

Flor pisze:
klucz13 pisze:
i to i to :)11 :)21
Czyli normalny zdrowy pies :)2

Awatar użytkownika
Flor

Post autor: Flor » ndz lis 29, 2009 11:15 pm

klucz13 pisze: Czyli normalny zdrowy pies :)2
nie :wink: suka :)21

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » ndz lis 29, 2009 11:20 pm

Flor pisze:
klucz13 pisze: Czyli normalny zdrowy pies :)2
nie :wink: suka :)21
A to przepraszam , nie znam

Awatar użytkownika
Flytier

Post autor: Flytier » pn lis 30, 2009 7:40 am

kosa20 pisze:
Ta, bo wędkarze to nie mają nic innego nad wodą do roboty, jak wycinanie drzew i krzewów! Co za bzdura :)3 ! Chyba jeździsz po, a nie na ryby, skoro takie brednie piszesz. WĘDKARZE, oprócz łowienia opiekują się otaczającą ich przyrodą. Twoje myślenie jest dokładnie takie, jak tych gości, którzy pisali o posiadaczach terenówek.

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » pn lis 30, 2009 8:47 am

jasne

porobić ci zdjęcia linii brzegowej dowolnego zbiornika użytkowanego przez wędkaży?
#noichuj

cij

Post autor: cij » pn lis 30, 2009 9:12 am

a tak wracając do tematu...

Na portalu e-boatynia jest zdjęcie Defendera przy notatce o tym wypadku. Nie wygląda on jednak jak po dachowaniu no chyba, że to Def inny niż wszystkie.

http://www.e-bogatynia.pl/index.php?opt ... Itemid=490

cij

Post autor: cij » pn lis 30, 2009 9:13 am

o sorry doczytałem ze zdjecie przykładowe

Awatar użytkownika
kosa20
Kontaktowanie:

Post autor: kosa20 » pn lis 30, 2009 9:23 am

Flytier pisze:
kosa20 pisze:
Ta, bo wędkarze to nie mają nic innego nad wodą do roboty, jak wycinanie drzew i krzewów! Co za bzdura :)3 ! Chyba jeździsz po, a nie na ryby, skoro takie brednie piszesz. WĘDKARZE, oprócz łowienia opiekują się otaczającą ich przyrodą. Twoje myślenie jest dokładnie takie, jak tych gości, którzy pisali o posiadaczach terenówek.
Kolego, jestem wędkarzem od ładnych 10 lat, płacę regularnie składki. Łowię nad Wisłą, na odcinku od Konstancina do Magnuszewa. Zapraszam nad wodę, zwłaszcza po weekendzie. Ja generalnie szykując sobie miejsce muszę zapełnić minimum worek 60 litrów cudzymi śmieciami, tak, żeby przynajmniej w najbliższym otoczeniu nie mieć syfu. O pieńkach pozostawionych po wycince, o leżących niedopalonych kłodach nie wspomnę. Tak masz rację, prawdziwy WĘDKARZ dba o przyrodę, a złowione ryby wypuszcza do wody. Ja, bardzo Cię przepraszam, nie spotkałem jednak w takim razie, nad Wisłą jeszcze prawdziwego wędkarza. :)3
Zapraszam również na oglądanie spędu bydła w czasie weekendu, bo to co się wtedy dzieje to ludzkie pojęcie przechodzi...

ps. miesiąc temu miałem po raz pierwszy od 6!! lat skontrolowane papiery i wędki przez Straż Rybacką i Policję

Awatar użytkownika
sla66

Post autor: sla66 » pn lis 30, 2009 9:28 am

kosa20 pisze:...
Wędkowałem XX lat temu. Już wtedy stwierdziłem , że większość wędkarzy to nie sportowcy, lecz "poławiacze mięsa".
‘Nie jestem panem waszych sumień’ Zygmunt II August

piotr borowiec

Post autor: piotr borowiec » pn lis 30, 2009 10:55 am

Flytier pisze: WĘDKARZE, oprócz łowienia opiekują się otaczającą ich przyrodą.
no już to słyszałem jak polowałem :-? ale dożo łatwiej uwierzyć mi w myśliwego podkarmiającego zwierzynę w zimie, czy zbieranie wspólne wnyków, ale wędkarza nigdy w życiu nie widziałem żeby po sobie syf posprzątał. Nawet ĆWOKI ogniska nie zagaszą, chociaż nad wodą siedzą :evil:
Wszystkie robaki, zanęty i inne gówna pakowane są w plastik, który potem fruwa, leży i pływa :)11 :)11 . Gdyby tak dbali o "...otaczającą ich przyrodę..." to pierwszą rzeczą jaką by zrobili, zaprotestowali by przeciw producentom tego wszystkiego i wywalczyli by pakowanie w ekologiczne opakowania (np.prasowany karton)

Awatar użytkownika
Flytier

Post autor: Flytier » pn lis 30, 2009 12:57 pm

Kolego, jestem wędkarzem od ładnych 10 lat, płacę regularnie składki. Łowię nad Wisłą, na odcinku od Konstancina do Magnuszewa. Zapraszam nad wodę, zwłaszcza po weekendzie. Ja generalnie szykując sobie miejsce muszę zapełnić minimum worek 60 litrów cudzymi śmieciami, tak, żeby przynajmniej w najbliższym otoczeniu nie mieć syfu. O pieńkach pozostawionych po wycince, o leżących niedopalonych kłodach nie wspomnę. Tak masz rację, prawdziwy WĘDKARZ dba o przyrodę, a złowione ryby wypuszcza do wody. Ja, bardzo Cię przepraszam, nie spotkałem jednak w takim razie, nad Wisłą jeszcze prawdziwego wędkarza.
Zapraszam również na oglądanie spędu bydła w czasie weekendu, bo to co się wtedy dzieje to ludzkie pojęcie przechodzi...

ps. miesiąc temu miałem po raz pierwszy od 6!! lat skontrolowane papiery i wędki przez Straż Rybacką i Policję
Jako wędkarz jestem tutaj w mniejszości, więc i tak mnie „zakrzyczycie”.
Równie dobrze mógłbym polemizować na wędkarskim forum na temat tego, co robią nad rzekami samochody 4*4. Gnojarze znajdą się w każdej grupie społecznej i nie ma, co generalizować

Wędkarzem jestem od 30 lat i spotkałem prawdziwych wędkarzy. Tak nad Wisłą, jak i nad innymi rzekami.
Ciekaw jestem ilu gości na odcinku rzeki, o którym piszesz miało karty wędkarskie?!

A jaki związek ma obecność policji i PSR ze śmieciami nad wodą :o ??

Awatar użytkownika
kosa20
Kontaktowanie:

Post autor: kosa20 » pn lis 30, 2009 1:07 pm

Flytier pisze: Jako wędkarz jestem tutaj w mniejszości, więc i tak mnie „zakrzyczycie”.
Równie dobrze mógłbym polemizować na wędkarskim forum na temat tego, co robią nad rzekami samochody 4*4. Gnojarze znajdą się w każdej grupie społecznej i nie ma, co generalizować

Wędkarzem jestem od 30 lat i spotkałem prawdziwych wędkarzy. Tak nad Wisłą, jak i nad innymi rzekami.
Ciekaw jestem ilu gości na odcinku rzeki, o którym piszesz miało karty wędkarskie?!

A jaki związek ma obecność policji i PSR ze śmieciami nad wodą :o ??
nie zakrzyczymy ;), tak jak napisałem sam jestem wędkarzem, niestety realia nad Wisłą, przynajmniej u nas, są takie jakie są :)3
Co do obecności Policji i SR, to odpowiedź jest oczywista, gdyby bywali częściej, gdyby wlepiali mandaty za śmieci przy stanowisku wędkarskim, to lepiej by to wyglądało.

Poza tym, fajnie, przynajmniej u nas wygląda nagonka na 4x4, podczas kiedy, wszyscy wędkarze i tak wjeżdżają, osobówkami i dostawczakami za tabliczki z napisem "Natura 2000" i stoją dumnie nad samą wodą...
Nad Wisłą, przy ujściu Pilicy (akurat tu nie ma N2000) nad wodą stoi w weekend spokojnie około 30-50 aut, tyle samo namiotów, tyle pali się ognisk i grillów, w niedzielę zostaje tona syfu ale to my niszczymy brzeg Wisły... ech

W sumie nie piszę tego ku obronie wandali w 4x4, ale znając obydwa środowiska, pozwalam sobie stwierdzić, że skala bydła, braku kultury niestety jest zdecydowanie większa w środowisku z kijami. Pewnie wynika to z tego, że jest to rozrywka dużo bardziej masowa ;)

ps. w zeszłym roku podszedł do mnie pan, na oko miły i kulturalny i zaczął się żalić jak to na Narwii dostał mandat za łowienie na trzy wędki i niewymiarowego szczupaka. Powiedziałem, że nie rozumiem, czemu się żali, że takie są przepisy i zapytałem, czy jego rodzina głoduje, że musi zabrać "mięso" z rzeki? Dyskusja się nie rozwinęła, bo pan zaczął być niecenzuralny, a to nie sprzyja wymianie poglądów :wink:
Ostatnio zmieniony pn lis 30, 2009 1:13 pm przez kosa20, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Flytier

Post autor: Flytier » pn lis 30, 2009 1:11 pm

piotr borowiec pisze:
Flytier pisze: WĘDKARZE, oprócz łowienia opiekują się otaczającą ich przyrodą.
no już to słyszałem jak polowałem :-? ale dożo łatwiej uwierzyć mi w myśliwego podkarmiającego zwierzynę w zimie, czy zbieranie wspólne wnyków, ale wędkarza nigdy w życiu nie widziałem żeby po sobie syf posprzątał. Nawet ĆWOKI ogniska nie zagaszą, chociaż nad wodą siedzą :evil:
Wszystkie robaki, zanęty i inne gówna pakowane są w plastik, który potem fruwa, leży i pływa :)11 :)11 . Gdyby tak dbali o "...otaczającą ich przyrodę..." to pierwszą rzeczą jaką by zrobili, zaprotestowali by przeciw producentom tego wszystkiego i wywalczyli by pakowanie w ekologiczne opakowania (np.prasowany karton)
Skoro jeszcze nie widziałeś, to zobacz.
Tutaj sprzątanie: http://www.przyjacieledunajca.pl/?p=p_9 ... ja-2009-r.
http://www.przyjacieleraby.pl/forum/gal ... 5e6877bc9b
http://www.slomniki.pl/joomla/index.php ... &Itemid=26

a tutaj zarybianie: http://www.przyjacieleraby.pl/forum/gal ... 9accbe6066
http://www.przyjacieledunajca.pl/?p=p_1 ... a-2009-r.-
http://www.rzekareda.bnx.pl/news.php?readmore=144

Awatar użytkownika
Flytier

Post autor: Flytier » pn lis 30, 2009 1:29 pm

Policja, PSR i SSR jest bardziej do pilnowania rzek przed kłusownikami niż śmieciarzami.
Są kraje gdzie straży nie uświadczysz i nie ma tam ani kłusowników, ani śmieciarzy. Są też takie gdzie straż chodzi z bronią i strzela do kłusownika bez pardonu (kłusownicy do nich z resztą też).
Poza tym, fajnie, przynajmniej u nas wygląda nagonka na 4x4, podczas kiedy, wszyscy wędkarze i tak wjeżdżają, osobówkami i dostawczakami za tabliczki z napisem "Natura 2000" i stoją dumnie nad samą wodą...
to przynajmniej nad wodą, a nie w poprzek lub wzdłuż rzeki :)
Nad Wisłą, przy ujściu Pilicy (akurat tu nie ma N2000) nad wodą stoi w weekend spokojnie około 30-50 aut, tyle samo namiotów, tyle pali się ognisk i grillów, w niedzielę zostaje tona syfu ale to my niszczymy brzeg Wisły... ech

Współczuję Ci, że zmuszony jesteś łowić w takich warunkach, bo chyba nie jest to Twój dobrowolny wybór. W Polsce jest wiele pięknych miejsc do łowienie, gdzie takich scen nie uświadczysz.

Awatar użytkownika
sys-kom
Kontaktowanie:

Post autor: sys-kom » pn lis 30, 2009 1:58 pm

cij pisze:a tak wracając do tematu...

Na portalu e-boatynia jest zdjęcie Defendera przy notatce o tym wypadku. Nie wygląda on jednak jak po dachowaniu no chyba, że to Def inny niż wszystkie.

http://www.e-bogatynia.pl/index.php?opt ... Itemid=490
pasów nie zapioł skręcił kark i tyle co tu dużo debatować , jest gdzie latac po takim aucie
Off Road to choroba przenoszona przez błoto

HERBU BIEDRONKA

Awatar użytkownika
Wąż

Post autor: Wąż » pn lis 30, 2009 2:04 pm

kark można skręcić i przy zapiętych pasach :wink:
Land Rover made by craftsmen-driven by psychos :)21
always look on the bright side of life :)21

Awatar użytkownika
sys-kom
Kontaktowanie:

Post autor: sys-kom » pn lis 30, 2009 2:06 pm

mozna
Off Road to choroba przenoszona przez błoto

HERBU BIEDRONKA

Awatar użytkownika
TRAWOLT

Post autor: TRAWOLT » pn lis 30, 2009 2:28 pm

taa szczególnie w classicu, gdzie dach zaczyna się tam gdzie kończy się głowa :)3
w dyskotece trochę więcej miejsca jest pomiędzy :)2
:roll: :D
LR Rendzi stajla :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”