Dziwny foch automatycznej skrzyni TD5
Moderator: Jerry
Re: Dziwny foch automatycznej skrzyni TD5
Z górki jak nie wciskasz hamulca to jest ok, tylko wcześniej należałoby przeczytać instrukcję obsługi, jest tam napisane jak pokonywać zjazdy.

Ad Selim,
Koledzy mają rację, nawet pomijając fakt, że masz HDC, które w mojej opinii działa zajefajnie ! Jak wrzucisz reduktor i 1 to to naprawdę żółw jest i nie ma co marudzić. A jak wrzucisz HDC to już naprawdę na przysłowiową fajkę można wysiąść.
Karolek
p.s. TDV6 z HDC i automatem ZF6 jeszcze nie sprawdzałem jeśli chodzi o zjazdy z konkretnej górki, ale wiem jedno - jestem zakochany w tym aucie i tym jak działa automat - poezja!
Koledzy mają rację, nawet pomijając fakt, że masz HDC, które w mojej opinii działa zajefajnie ! Jak wrzucisz reduktor i 1 to to naprawdę żółw jest i nie ma co marudzić. A jak wrzucisz HDC to już naprawdę na przysłowiową fajkę można wysiąść.
Karolek
p.s. TDV6 z HDC i automatem ZF6 jeszcze nie sprawdzałem jeśli chodzi o zjazdy z konkretnej górki, ale wiem jedno - jestem zakochany w tym aucie i tym jak działa automat - poezja!
-------------
Disco II było, Disco III było, Terrano II było, teraz Freelander 2 2.2 automat
Disco II było, Disco III było, Terrano II było, teraz Freelander 2 2.2 automat
- kosa20
- Kontaktowanie:
na jedynce z górki musiałem wręcz "dopędzać" żeby nie stracić trakcji (z wyłączonym HDC)selim pisze:Wy, mnie już tu nie uczcie ...jak się jeździ w terenie![]()
automat- w stosunku do biegowca
jest dla mnie za szybki ...
Ten post to nie sciema , ruszając z jedynki jest wyrażnie wyczuć jak skrzynia zmienia 4 razy i tyle samo razy spadają obroty - chyba że się nieznam 

- kosa20
- Kontaktowanie:
zadaj sobie odrobinę trudu i poszukaj informacji o tej skrzyni...Flis pisze:Ten post to nie sciema , ruszając z jedynki jest wyrażnie wyczuć jak skrzynia zmienia 4 razy i tyle samo razy spadają obroty - chyba że się nieznam

Ok . poszperamy i zobaczymy . 

Kosa , przy najbliższej okazji
jeśli pozwolisz
to- przetestuję to na Twoim aucie
bo...albo inne oczekiwania mamy ?
albo... coś u mnie nie-teges z tą skrzynią
i... nie mam na myśli polnego zjazdu - tylko zjazd kamienisty
gdzie... trzeba na mosty uważać
jeśli pozwolisz

gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
- kosa20
- Kontaktowanie:
nie ma problemu, wsiądziesz i sprawdzisz. A co do niektórych sytuacji to i w manualu kilka razy na 1 i reduktorze po kamieniach w dół, wydawało mi się, że gnam jak szalony. Tyle, że na kamieniach bez stresu spowalniasz się hamulcami delikatnie od czasu do czasuselim pisze:Kosa , przy najbliższej okazji
jeśli pozwolisz![]()

-
-
jak ruszasz z jedynki i zmienia cztery razy to... ...no... ...no... kombinuj.... na którym jesteś biegu ... no.... ....wyjaśniło się?Flis pisze:Ten post to nie sciema , ruszając z jedynki jest wyrażnie wyczuć jak skrzynia zmienia 4 razy i tyle samo razy spadają obroty - chyba że się nieznam
jak nie, to znaczy żeś jest przypadek kliniczny.

- nowicjusz127
naschodzili się i zabawa się skończyła..... 

W walce z głupotą nie ma wygranych,są tylko cudem ocaleni
już Polska
już Polska
jak ruszasz z jedynki i zmienia cztery razy to... ...no... ...no... kombinuj.... na którym jesteś biegu ... no.... ....wyjaśniło się?
[/quote]
Ok skrzynia czwórka
.
(Jefersson 00 mając wrzuconą jedynkę np. w manualu i zmieniając biegi czterokrotnie to chyba kończymy na piątce )

Ok skrzynia czwórka

(Jefersson 00 mając wrzuconą jedynkę np. w manualu i zmieniając biegi czterokrotnie to chyba kończymy na piątce )
- kosa20
- Kontaktowanie:
oj tam, przecież nie można w nieskończoność. Pożartowaliśmy, kolega w międzyczasie poczytał i jest ok, rzekłbym, że w sam raz. Miło i sympatycznie, bez przeginania.nowicjusz127 pisze:naschodzili się i zabawa się skończyła.....