ile na zbiorniku
Moderator: Jerry
Re: ile na zbiorniku
nie wogule go nie zapinał , bo sie wolniej jedzie
Off Road to choroba przenoszona przez błoto
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
moj max 350 na podobnej ilosci... elpidżiEROW1 pisze:a u mnie 600km na 82 litrach i co mi zrobicie

Nie jeżdżę w błocie bo można się zakopać
zbieram schematy i smieci na chomikuj.pl/offroad4x4
zbieram schematy i smieci na chomikuj.pl/offroad4x4
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
To Ci dużo pije… mi na 100l przy sprzyjających warunkach zrobi nawet 700km 

Range Rover V8 Outsourcing IT
Orobertkamet pisze:Fajnie macie z tym TDI. Moje V8 na benzynie robiła (max. rekord) 320km na pełnym baku po trasie z prędkością ok 90-110 km/h przy oponach MT 32" i 2-u calowym lifcie. Jak go zgazowałem, to na 50 litrowej butli LPG zrobiłem 220 po czarnym. W minony wekend byłem akurat na imprezie off-road i przetestowalem pierwszy raz gaz w terenie; na 110 przejechanych kilometrów, w tym ok 30% na reduktorze w czasie ok 7godzin "wciągnął" 43 litry LPG.

Jeszcze jeden miłośnik V8

Szkoda, że nie poznałem Cię przed zakupem, może wziąłbyś mojego

A może masz kolegę, co też lubi V8

Apropos tematu ( chociaż dotyczy 300 ), mój palił najpierw 15 benzyny/100, potem na gazie, na 80l butli robiłem 320 km- po spaleniu 60l gazu, ostatnio- wiosną- już tylko 250, od czerwca tylko benzyna, rezerwa zapala się po 400 km.
LR Disco 3.5 V8i, 92', +2''
"I hate asfalt"
"I hate asfalt"
no to powypieprzać te V8 będzie więcej cześci zamiennych i taniej
mt31cali lift i namiastka snorkel'a i przejeżdżam na butli 70l 230km -podsumowując wszystcy mamy wynik podobny -- ale jak ryczy ładnie silnik co

robertkamet pisze:Impreza lajtowa, do wyżyn offroad się nie zaliczam, to sobie w klasie tzw. turystycznej pojechałem. Wystarczyło mi przejechać nie musiałem być pierwszy.
to który byłeś?

"Do stekajacych posiadaczy V8."
Jak tak sie strasznie sracie o kase to po kiedgo *uja kupujecie duze motory ?! Po to zeby pozniej stekac ze czysci kieszenie, cos za cos niestety.
Jak tak sie strasznie sracie o kase to po kiedgo *uja kupujecie duze motory ?! Po to zeby pozniej stekac ze czysci kieszenie, cos za cos niestety.

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
Ty sie Adamek nie odzywaj , bo w uk siedzimy i ceny paliwa to mamy głęboko w d....
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
No wlasnie trzeba myslec przed zakupem, a nie pozniej stekac. I uk nie ma tu nic do rzeczy za bardzo, w pl jedzilem 4.0 bez gazu i nie stekalem, jak bylo ciezko to sie lalo paliwko ukrainskie troche tansze, ale wcale nie gorszesys-kom pisze:Ty sie Adamek nie odzywaj , bo w uk siedzimy i ceny paliwa to mamy głęboko w d....

Panowie jak sie kupuje v6 czy v8 w bezynie czy disco czy skorpio itp. to trzeba spodziewac sie ze spalanie nie bedzie w ok 10 ale blizej 20. No ale znam takich co twierdza ze dychy mu nie pala,tylko zastanawiam sie czy lepiej sie czuja jak sami w to uwierza. Jak ktos jezdzi kilka tysiecy rocznie to koszty mozna zniesc,ja jezdze sporo wiecej no i zostaje tylko tdiAdamek pisze:No wlasnie trzeba myslec przed zakupem, a nie pozniej stekac. I uk nie ma tu nic do rzeczy za bardzo, w pl jedzilem 4.0 bez gazu i nie stekalem, jak bylo ciezko to sie lalo paliwko ukrainskie troche tansze, ale wcale nie gorszesys-kom pisze:Ty sie Adamek nie odzywaj , bo w uk siedzimy i ceny paliwa to mamy głęboko w d....

ja tez mam cene paliwa gleboko ...,a nie siedze w uksys-kom pisze:Ty sie Adamek nie odzywaj , bo w uk siedzimy i ceny paliwa to mamy głęboko w d....

parafrazujac,to po człona kupować samochod jak nie stac kogos na jego utrzymanie

emilxtz pisze: czy istnieje mozliwosc wstawienia jakiegos zbiornika wiekszego niz orginalny do disco
a uwazasz,ze disco ma maly zbiornik?

O to to .....LR_Olek pisze:ja tez mam cene paliwa gleboko ...,a nie siedze w uksys-kom pisze:Ty sie Adamek nie odzywaj , bo w uk siedzimy i ceny paliwa to mamy głęboko w d....![]()
parafrazujac,to po człona kupować samochod jak nie stac kogos na jego utrzymanie
Adamek pisze:O to to .....LR_Olek pisze:ja tez mam cene paliwa gleboko ...,a nie siedze w uksys-kom pisze:Ty sie Adamek nie odzywaj , bo w uk siedzimy i ceny paliwa to mamy głęboko w d....![]()
tylko wiesz...
tera sie taki diobrobyt w kraju zrobil,ze woz mozna kupic za 400zl ... tylko pozniej hajsu taki pacjent nie ma na nic,ale za to MA SAMOCHOD

Uwazam ze jak dla mnie moglo by byc wiecej,najlepiej tak ze 150l wtedy zasieg bylby fajny. Czesto jezdze z laweta dalekie trasy i zasieg jest bardzo istotny dla mnie.LR_Olek pisze:emilxtz pisze: czy istnieje mozliwosc wstawienia jakiegos zbiornika wiekszego niz orginalny do disco
jumbojety ponoc mają niesamowity zasieg
a a paliwo to w skrzydłach wożą może to jakiś trop 

Zawsze mozesz wozic 2 kanistry po 20L i bedziesz mial prawie te swoje 150Lemilxtz pisze: Uwazam ze jak dla mnie moglo by byc wiecej,najlepiej tak ze 150l wtedy zasieg bylby fajny. Czesto jezdze z laweta dalekie trasy i zasieg jest bardzo istotny dla mnie.

do 110tki da się 3 baki upchnąć, będzie tego jakieś 160-170litrowAdamek pisze:Zawsze mozesz wozic 2 kanistry po 20L i bedziesz mial prawie te swoje 150Lemilxtz pisze: Uwazam ze jak dla mnie moglo by byc wiecej,najlepiej tak ze 150l wtedy zasieg bylby fajny. Czesto jezdze z laweta dalekie trasy i zasieg jest bardzo istotny dla mnie.

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

emilxtz pisze:Uwazam ze jak dla mnie moglo by byc wiecej,najlepiej tak ze 150l wtedy zasieg bylby fajny. Czesto jezdze z laweta dalekie trasy i zasieg jest bardzo istotny dla mnie.LR_Olek pisze:emilxtz pisze: czy istnieje mozliwosc wstawienia jakiegos zbiornika wiekszego niz orginalny do disco
przeciez zbiornik dyskoteki w dieslu styknie na 800km ,to nie gadaj ze ci mało ...
jak chce na opale przez całą europę przejechać to mało 

Wąż pisze:do 110tki da się 3 baki upchnąć, będzie tego jakieś 160-170litrowAdamek pisze:Zawsze mozesz wozic 2 kanistry po 20L i bedziesz mial prawie te swoje 150Lemilxtz pisze: Uwazam ze jak dla mnie moglo by byc wiecej,najlepiej tak ze 150l wtedy zasieg bylby fajny. Czesto jezdze z laweta dalekie trasy i zasieg jest bardzo istotny dla mnie.
Czy Ty chłopie złoty umiesz czytać ze zrozumieniem......jak pyta ktoś o defa to piszesz o serii, jak o disco to piszesz o defach....

Seria IIA '62, Seria III 109 FFR ,Disco , def 110 SW
M-72 MW-750
M-72 MW-750
Wąż pisze:jak chce na opale przez całą europę przejechać to mało
opppss,o tym nie pomyslalem

skrzywiony chyba jestemmoto pisze: Czy Ty chłopie złoty umiesz czytać ze zrozumieniem......jak pyta ktoś o defa to piszesz o serii, jak o disco to piszesz o defach....

jak kazdy w tym dzialeWąż pisze:skrzywiony chyba jestemmoto pisze: Czy Ty chłopie złoty umiesz czytać ze zrozumieniem......jak pyta ktoś o defa to piszesz o serii, jak o disco to piszesz o defach....
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
I wrocicWąż pisze:jak chce na opale przez całą europę przejechać to mało