Pepek pisze:Dla czego moją odpowiedź akurat przytoczyłeś? Jest akurat w temacie i łatwo to zdiagnozować.
jakby wiedzial gdzie wyje,to by wiedzial jak zdiagnozowac a nie pytal na forum ...

Moderator: Jerry
Pepek pisze:Dla czego moją odpowiedź akurat przytoczyłeś? Jest akurat w temacie i łatwo to zdiagnozować.
kurde, to o mnieLR_Olek pisze: land rovery kupuja nieodpowiednie osoby,w ogole nie przystosowane do tego aby posiadac land rovera,bo
nie maja pojecia o technice i o budowie land rovera
nie maja pojecia o mechanice pojazdowej
land rover tez jest prosty ...Marek pisze:Nawet nie to, UAZ/GAZ przyzwyczaja do prostych rozwiązań (wiem z autopsji), nawet przesiadka na prostego parcha początkowo dostarczała mi niezłej rozrywki (a de facto pierdoły to były ).
pzdr.
UAZ Adventure pisze:Panowie proszę mnie nie obrażaćO mechanice mam BARDZO duże pojęcie,
zadałem pytanie na forum bo myślałem że może jest to jakaś częsta jednoznaczna bolączka w disco-auto kupiłem z pełną świadomością że coś jest do roboty najprawdopodobniej w skrzyni/reduktorze, i z czystej zasady zapytałem bo może człowiek się czegoś dowie, z tym problemem na pewno sobie sam poradzę i wszystko zrobię sam, nie miałem nigdy LR-a i dlatego zwróciłem się do was, jak tylko wywalę skrzynie to wszystko będzie jasne co w trawie piszczy,
pochwale się wam na pewno co z tego wyszło, pozdro
Olej już sprawdziłem, wszystko gra nie ma syfu i jest go "wystarczająca" ilość , także jedyne co mi pozostało to wyciągnąć zabawki i przejrzeć.LR_Olek pisze:UAZ Adventure pisze:Panowie proszę mnie nie obrażaćO mechanice mam BARDZO duże pojęcie,
zadałem pytanie na forum bo myślałem że może jest to jakaś częsta jednoznaczna bolączka w disco-auto kupiłem z pełną świadomością że coś jest do roboty najprawdopodobniej w skrzyni/reduktorze, i z czystej zasady zapytałem bo może człowiek się czegoś dowie, z tym problemem na pewno sobie sam poradzę i wszystko zrobię sam, nie miałem nigdy LR-a i dlatego zwróciłem się do was, jak tylko wywalę skrzynie to wszystko będzie jasne co w trawie piszczy,
pochwale się wam na pewno co z tego wyszło, pozdro
to jak to wszystko wiesz ,to dlaczego najpierw nie zaczales od sprawdzenia poziomu oleju?
no i trzeba w reduktorze tez olej sprawdzicPepek pisze:Ps. Pamiętaj tylko że w disko do skrzyni leje się MTF lub ATF a nie zwykłego hipolita.
Zacznij od tego:UAZ Adventure pisze:Miałby ktoś z kolegów możliwość przesłania mi jakiegoś skanu ze schematem, budowy skrzyni biegów i reduktora od discovery 300Tdi, bardzo by mi to pomogło mój mail to kamil7o7@poczta.fm lub na jakiś serwer wrzucić
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość