Wyjąca skrzynia Disco 300Tdi

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Re: Wyjąca skrzynia Disco 300Tdi

Post autor: LR_Olek » czw gru 17, 2009 7:33 pm

Pepek pisze:Dla czego moją odpowiedź akurat przytoczyłeś? Jest akurat w temacie i łatwo to zdiagnozować.

jakby wiedzial gdzie wyje,to by wiedzial jak zdiagnozowac a nie pytal na forum ...

:)21

Awatar użytkownika
Pepek

Post autor: Pepek » czw gru 17, 2009 7:36 pm

Era komputera :)21 Łatwiej kliknąć niż pomyśleć i pokombinować.
Def 110 SW 300tka i to nie jest ostatnie moje słowo

Awatar użytkownika
Marek

Post autor: Marek » czw gru 17, 2009 7:59 pm

Nawet nie to, UAZ/GAZ przyzwyczaja do prostych rozwiązań (wiem z autopsji), nawet przesiadka na prostego parcha początkowo dostarczała mi niezłej rozrywki (a de facto pierdoły to były ).
pzdr. :)21
Marek (Argus)
W-160 3,3TD + Czapajew

Awatar użytkownika
sbb

Post autor: sbb » czw gru 17, 2009 8:08 pm

LR_Olek pisze: land rovery kupuja nieodpowiednie osoby,w ogole nie przystosowane do tego aby posiadac land rovera,bo
nie maja pojecia o technice i o budowie land rovera
nie maja pojecia o mechanice pojazdowej

:)21
kurde, to o mnie
:)21 :)21 :)21
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony :)

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » czw gru 17, 2009 8:24 pm

Marek pisze:Nawet nie to, UAZ/GAZ przyzwyczaja do prostych rozwiązań (wiem z autopsji), nawet przesiadka na prostego parcha początkowo dostarczała mi niezłej rozrywki (a de facto pierdoły to były ).
pzdr. :)21
land rover tez jest prosty ...

Awatar użytkownika
UAZ Adventure

Post autor: UAZ Adventure » czw gru 17, 2009 9:08 pm

Panowie proszę mnie nie obrażać :)21 O mechanice mam BARDZO duże pojęcie,
zadałem pytanie na forum bo myślałem że może jest to jakaś częsta jednoznaczna bolączka w disco-auto kupiłem z pełną świadomością że coś jest do roboty najprawdopodobniej w skrzyni/reduktorze, i z czystej zasady zapytałem bo może człowiek się czegoś dowie, z tym problemem na pewno sobie sam poradzę i wszystko zrobię sam, nie miałem nigdy LR-a i dlatego zwróciłem się do was, jak tylko wywalę skrzynie to wszystko będzie jasne co w trawie piszczy,
pochwale się wam na pewno co z tego wyszło, pozdro

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » czw gru 17, 2009 9:20 pm

UAZ Adventure pisze:Panowie proszę mnie nie obrażać :)21 O mechanice mam BARDZO duże pojęcie,
zadałem pytanie na forum bo myślałem że może jest to jakaś częsta jednoznaczna bolączka w disco-auto kupiłem z pełną świadomością że coś jest do roboty najprawdopodobniej w skrzyni/reduktorze, i z czystej zasady zapytałem bo może człowiek się czegoś dowie, z tym problemem na pewno sobie sam poradzę i wszystko zrobię sam, nie miałem nigdy LR-a i dlatego zwróciłem się do was, jak tylko wywalę skrzynie to wszystko będzie jasne co w trawie piszczy,

to jak to wszystko wiesz ,to dlaczego najpierw nie zaczales od sprawdzenia poziomu oleju? :o

Awatar użytkownika
UAZ Adventure

Post autor: UAZ Adventure » czw gru 17, 2009 9:28 pm

LR_Olek pisze:
UAZ Adventure pisze:Panowie proszę mnie nie obrażać :)21 O mechanice mam BARDZO duże pojęcie,

to jak to wszystko wiesz ,to dlaczego najpierw nie zaczales od sprawdzenia poziomu oleju? :o
Olej już sprawdziłem, wszystko gra nie ma syfu i jest go "wystarczająca" ilość , także jedyne co mi pozostało to wyciągnąć zabawki i przejrzeć.

Mick

Post autor: Mick » czw gru 17, 2009 9:31 pm

Gdzie sprawdzales ?

Awatar użytkownika
Pepek

Post autor: Pepek » czw gru 17, 2009 9:58 pm

Z tym wyciąganiem to bym się nie śpieszył. Naprawy skrzyniowo- reduktorowe potrafią finansowo pociągnąć, więc lepiej dokładnie zlokalizować szumy i dopiero atakować.

Ps. Pamiętaj tylko że w disko do skrzyni leje się MTF lub ATF a nie zwykłego hipolita.
Def 110 SW 300tka i to nie jest ostatnie moje słowo

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » czw gru 17, 2009 9:59 pm

Pepek pisze:Ps. Pamiętaj tylko że w disko do skrzyni leje się MTF lub ATF a nie zwykłego hipolita.
no i trzeba w reduktorze tez olej sprawdzic :)21

Awatar użytkownika
Dżek

Post autor: Dżek » sob gru 19, 2009 3:15 am

UAZ Adventure pisze:Miałby ktoś z kolegów możliwość przesłania mi jakiegoś skanu ze schematem, budowy skrzyni biegów i reduktora od discovery 300Tdi, bardzo by mi to pomogło mój mail to kamil7o7@poczta.fm lub na jakiś serwer wrzucić :wink:
Zacznij od tego:
http://green-oval.com/joomla/index.php? ... &Itemid=29
Rave CD3
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”