tylko ze ja nie chce szczepicnowicjusz127 pisze:skoro jest defender z TDV8,nie widze przeszkód zaszczepić TDV6 do D2....chyba nawet gdzies widziałem fotkę kiedysProrok78 pisze:a taki np TDV6?

Moderator: Jerry
tylko ze ja nie chce szczepicnowicjusz127 pisze:skoro jest defender z TDV8,nie widze przeszkód zaszczepić TDV6 do D2....chyba nawet gdzies widziałem fotkę kiedysProrok78 pisze:a taki np TDV6?
Odrób Waćpan pracę domową - przejrzyj archiwalne posty, allegro albo zapytaj google...Prorok78 pisze:A nie ma pewnosci z jakimi silnikami byly/sa te auta na rynku...
odrabiam Jasnie Panie Wielmozny caly czasCzosnek niedźwiedzi pisze:Odrób Waćpan pracę domową - przejrzyj archiwalne posty, allegro albo zapytaj google...Prorok78 pisze:A nie ma pewnosci z jakimi silnikami byly/sa te auta na rynku...
VFRED pisze:Moja teoria doinwestowania jest taka: to takie autko, w które wpakujesz parę groszy po zakupie żeby mieć 100% pewności, że wszystko jest git. No i ktoś wcześniej też nie oszczędzał na serwisie i wymianach części
chyba wszyscy mieli rację,że ten typek zwany Cordoba jakiś dziwny jest.cordoba_2004 pisze:mam wspaniałe disco I do sprzedania
gratis dorzucam troche śrubek dziwnych metalowych części i cały bagażnik kabelków![]()
![]()
Witam
Na początek zacznę od tego że mam wielki szacunek do waszej wiedzy na forum, wiedzy i doświadczenia, wiele się od was uczę, nie jestem mechanikiem ani elektronikiem, interesuje mnie wasza wiedza bo jestem hobbystą. Nie odzywam się wiele na forum, bo nie chce nikogo tu wkurzać, a i wiedzy nie mam tak wiele by komuś doradzać.
Pytanie w tym dziale, kieruję do was ponieważ macie ogromne doświadczenie, do waszych zakładów przyjeżdżają ludzie z różnymi autami i różnymi problemami.
W tym dziale opisywaliście różne marki np włoskie wasze opinie o nich.
Chciałem zapytać tu o opinie, jakie według was są najtańsze w eksploatacji i najtrwalsze auta terenowe. Chciałem zaznaczyć że nie interesują mnie SUVy , one zwykle są dla szpanu .
Jak wam się naprawia takie auta jak Grand Vitara albo Land rover discovery- 10 letnie , Kia sportage , często je u siebie gościcie ? Są awaryjne ? Części są chyba drogie i bardzo trudno dostępne prawda?
Z góry serdeczne dzięki za odpowiedzi
Bardzo Dziękuję za opinie bardzo cenne opinie.
Na nowego mnie nie stać zresztą dla geodety młodego nowe auto terenowe to bez sensu, nie lubie lansu, szpanu czy jak to zwać.
Pajero to świetne auta ale chyba Pajero I a bardzo ciężko o dobry egzemplarz. Przedział cenowy to 20-30 tys. nie musi to być bardzo wygodne auto, żeby tylko ciepło było , czasem trzeba by się ogrzać jak ręce marzną, webasto sobie zainstaluje.
Suvy to mnie nie interesują , auto musi mieć reduktor, młodego geodetę wysyłają często tam gdzie staremu nie chce się jechać.
Miałem dwa typy do rozpatrzenia
Grand Vitara diesel albo chyba pewniejsza 2.0 V6 gaz
Psują się te grand vitary ? Podobno na części trzeba czekać i pół roku .
Przy wyborze kieruję się ekonomiką spalania i taniością eksploatacji, części.....
Patrol dobry , szczególnie y60 ale spalanie straszne takie jak i w terrano.
Ale to takie moje subiektywne opinie.
Albo Lr Discovery TD5 wszystkie z roczników - 1998 2002
Toyota odpada droga - drogie części - nie chce
Pajero złe opinie ma oprócz serii I .
Dziekuję za podpowiedzi.
to powinno Ci pomóc.czy się psuje? oczywiście-to land rover-legenda awaryjności. jakie ma wady? to land rover. jakie ma zalety? to land rover. jeżeli tego nie ogarniasz znaczy, że nie takiego wozu szukasz.
odpowiedni byłby poldek w gazieMick pisze:Najbardziej uzekl mnie ten fragment :
"Przy wyborze kieruję się ekonomiką spalania i taniością eksploatacji, części....."
![]()
![]()
Nie no teraz nie wiem czy zartujesz czy mnie obrazasz...Galik pisze:Prorok pozwól, że zacytuję szanownego Czesława - jego słowa dobitnie uświadamiają z jaką marką ma się do czynienia:to powinno Ci pomóc.czy się psuje? oczywiście-to land rover-legenda awaryjności. jakie ma wady? to land rover. jakie ma zalety? to land rover. jeżeli tego nie ogarniasz znaczy, że nie takiego wozu szukasz.
Być może patrol będzie lepszym wyborem
i wszystko jasneProrok78 pisze: do LR przesiadlem sie z opla calibry
Ok w takim razie nie ma sprawyGalik pisze:Się nie przyczepiłem, obrażać - nie mam zamiaru, weryfikację każdy musi przejść, a że mię dzisiaj natchło, wyspałem się i do tego mam chwile wolnego to oprócz sprawdzania co na dziale słychać pozwoliłem sobie na krótką wypowiedź![]()
Skoro jesteś zdecydowany na LR to pogadaj z kimś z forum, przejedź się, pomacaj, do zakupu i forumowiczów podchodź bez ciśnienia a będzie dobrze![]()
ps. Emotikony często zastępują słowa. Bacz na to, gdyż niektóre posty mają inne przesłanie, aniżeli Twoja interpretacja
Jak by chcieli to by to zrobiliProrok78 pisze:a kilka proboje mnie na sile zgnoic .. dlaczego? (
Bo mialeś bida wersjęProrok78 pisze:
Nie rozumiem tylko czemu to ze jezdzilem calibra powoduje takie reakcje.. w koncu juz nie jezdze..![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość