ale nie mam to co ma pękaćsbb pisze:tey, just fajffajffajffajffajf , wyluzuj, bo ci linka od bębna pęknie
![]()
![]()

Moderator: Jerry
ale nie mam to co ma pękaćsbb pisze:tey, just fajffajffajffajffajf , wyluzuj, bo ci linka od bębna pęknie
![]()
![]()
nie masz bębena ? ani nad, ani w disco ?55555 pisze:ale nie mam to co ma pękaćsbb pisze:tey, just fajffajffajffajffajf , wyluzuj, bo ci linka od bębna pęknie
![]()
![]()
Chyba najsensowniejsza wypowiedź w tym wątku55555 pisze:nosz kutwa mosty jeszcze odkręcić trzeba-ja pierdolole -a ten skąd wyskoczył bębno -linkatym młotkiem to bezpośrednio w czoło na środku zajezdni niech se piznie
jedź do wąsaczaCortheZ pisze: A tak serio macie jakies sugestie co do tych tarcz?
W topicach nie wiedziec po co przyklejonych jest jeden dokładnie o tym... wystarczy looknąć. Fakt że o disco 2 ale z tego co pamietam to różnic chyba nie ma wielkich?CortheZ pisze:No to fajnie przerobiliśmy moją dyskoteke, szkoda ze kupilem tarcze zamiast bebnów, no i jeszcze muszę skombinować linkę od ręcznego, myslicie że taka od roweru się nadaA tak serio macie jakies sugestie co do tych tarcz?
różnice są ogromne...standerus pisze:W topicach nie wiedziec po co przyklejonych jest jeden dokładnie o tym... wystarczy looknąć. Fakt że o disco 2 ale z tego co pamietam to różnic chyba nie ma wielkich?CortheZ pisze:No to fajnie przerobiliśmy moją dyskoteke, szkoda ze kupilem tarcze zamiast bebnów, no i jeszcze muszę skombinować linkę od ręcznego, myslicie że taka od roweru się nadaA tak serio macie jakies sugestie co do tych tarcz?
potrzebujesz klucz -16,-14,-12 lub 11,-52CortheZ pisze:No to fajnie przerobiliśmy moją dyskoteke, szkoda ze kupilem tarcze zamiast bebnów, no i jeszcze muszę skombinować linkę od ręcznego, myslicie że taka od roweru się nadaA tak serio macie jakies sugestie co do tych tarcz?
Salata123 pisze:ale z tyłu masz bębny
Salata123 pisze:rozmawiałem z kolegą-mechanikiem. Powiedział, że jak są w tylnej ośce wymienia tarcze to trzeba uważać jak się linki ręcznego odpina, bo można urwać pancerz.
A i jak tarcza nie chce zejść powiedział, żeby ściągaczem ją zdejmować.
Salata123 pisze: a zna się bo jest mechanikiem i pracuje w zajezdni MZK!
Zaopatrz sie jeszcze w 2 x FTC4785, dwie garsci towotu, po jednej na strone i nowe sroby do zaciskow bo ze starych to zgliszcza moga zostac.CortheZ pisze:Klucze to nie problem, nawet ten fajny 52 mam, najbardziej interesuje mnie czy musze zmieniac łożyska czy jak je odkręce i ponownie zloże to nic im nie będzie, czy zmienia się je standartowo przy takiej robocie? No i jakie są śruby mocujące tarcze do piasty, bo jesli 12-kątne to muszę poszukać nasadki.
LR_Olek pisze:Salata123 pisze: a zna się bo jest mechanikiem i pracuje w zajezdni MZK!
to w pekaesach i emzetkach jezdza juz land rovery?
standerus pisze:Czyli bez lusterek zony, jebnięcia się młotkiem etc się nie da?
A pytanie od razu, def też tak uproszczony znakomicie jak disco1? też domontaż efnastu rzeczy zeby tarcze zmienić?
Salata123 pisze:LR_Olek pisze:Salata123 pisze: a zna się bo jest mechanikiem i pracuje w zajezdni MZK!
to w pekaesach i emzetkach jezdza juz land rovery?
głównie solarisy ale kolega mechanik wiedzę ma ogromną na temat wszystkich samochodów, motocykli i silników okrętowych np. miał 6 letni staż na darze młodzieży!
ahaSalata123 pisze: ale kolega mechanik wiedzę ma ogromną na temat wszystkich samochodów,
Salata123 pisze: w D2 jak pytałem kolegi mechanika powiedział, że tarcze hamulcowe wymienia się z piastą jako jeden elementale jest jeden plus! nie trzeba odkręcać zacisku hamulcowego do wymiany tarczy
to tyczy się przednich kolumn mcparsona. Na tylnej ośce standardowo bębny. Na szczęście już bez linek ręcznego bo ręczny jest elektryczny! Nawet mi tłumaczył jak to się nazywa.. abs chyba? nie pamiętam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości