Samochód dla leśnika

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

ginawa

Re: Samochód dla leśnika

Post autor: ginawa » ndz mar 14, 2010 7:29 pm

racja z hiluxem od około 20 lat robią w lesie i na pd. i na pn. ale chyba raczej jako pojazdy nadleśnictw.
trzyseta jedna , dwa mechaniki

leśny łow
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: leśny łow » ndz mar 14, 2010 8:30 pm

ginawa napisał.
pewnie jesteś pan leśniczy a od ciężkiej roboty masz kogoś ? no i chyba teren masz spokojny.

Narazie jestem jeszcze podleśniczym. Zgadzam się z tobą, że podleśniczowie są od zapier.....nia, a leśniczowie od opierda...nia. się. Teren do pracy i polowania mam lekki, chociaż jak w każdym lesie znajdzie się trochę trudniejszy teren. Przed landkiem jeżdziłem nie zniszczalnym i niezawodnym ,, kaszlakiem'' = fiat 126 p.
Szczesny LR:
V8 za dużo żłopie paliwa. Musiałbym za sobą zamiast przyczepki z upolowaną zwierzyną ciągnoć cysternę z PB 95 lub 98 ,, żartuję ''. :) Pozdrawiam.

ginawa

Post autor: ginawa » ndz mar 14, 2010 8:46 pm

dobrze wyczułem ale nie wypadało zwracać się jesteś pan podleśniczy od zap. generalnie chwalę sobie utrzymywanie poprawnych stosunków z leśnikami.

Cezary [PL]
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Cezary [PL] » śr mar 17, 2010 6:53 pm

witam brać leśną i sympatyków,
też pracuję w lesie, jeżdżę grand vitarą 2.0 benzyna + gaz z 2000r. ; to dobre auto na średni teren, mało pali, jedynym problemem w mojej "gitarze" są nieszczelności układu chłodzenia, które dość regularnie dają mi się we znaki
wcześniej jeździłem wspomnianym daihatsu rocky z 1995r. 2,8 TD; było to najpiękniejsze auto jakie można sobie wyobrazić, ale las z czasem zrzarł bude a potem ramę

ginawa

Post autor: ginawa » śr mar 17, 2010 7:58 pm

poza puszczą bukową to lasy wokół ZS nie są specjalnie trudne terenowo więc twoja witara raczej da radę . sprawdziłbym na twoim miejscu dokładnie te usterki ze szczelnością

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”