Pompa ciag dalszy klopotow
Moderator: Jerry
Re: Pompa ciag dalszy klopotow
Tak czy inaczej warto sprawdzić - to nic nie kosztuje. Należy zaczynać od najprostszych rzeczy.

Masa odpada. Gdyby to była ona, to poprowadzenie dodatkowego, plusowego kabla nie spowodowałoby zadziałania pompymarekno30 pisze:Sprawdź masę czasami brak masy potrafi nieźle namieszać

tak sobie myśle o wypowiedziach z poprzedniego wątku i sądzę , że autor mógł nie opędzać się od anglaków tylko zagaić; hey mister, duju w meine rant lover ty padumajesz i zdjełasz wulewu oszibku w elekrisze pompen ? fersztejen ?

Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

Dobra, w robocie bylem zobaczyc co slychac, wrocilem spokojnie. Na spokojnie tez sprawdzilem stara pompe, ktora chodzi jakies 6-10 min, zaczyna chodzic coraz wolniej i staje, po 15-20 min znow dziala te pare minut. Teraz tak mysle czy oby sama pompa nie uwalila czegos, na ten przyklad przekaznika (ktory nie wiem gdzie jest) bo jak stawiala jakis opor wiekszy to moglo cos ukopcic..........
Ten przekaznik to z ktorej strony (pamietac ze tu mam kiere z prawej)
A i tak mysle ze raczej ten zderzeniowy odpada, bo jak by cos mieszal to napiecia nie bylo by caly czas a nie tylko wtedy jak podpieta jest kostka do pompy.
Ten przekaznik to z ktorej strony (pamietac ze tu mam kiere z prawej)
A i tak mysle ze raczej ten zderzeniowy odpada, bo jak by cos mieszal to napiecia nie bylo by caly czas a nie tylko wtedy jak podpieta jest kostka do pompy.
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
te mister e...
szyberdachy ci ciekną?
a w sumie...bez różnicy
enyłej...
wiązkę elektryczną idącą po prawej stronie pod dachem sobie sprawdź...wszystkie złącza typu S na niej...w niej leci zasilanie pompy paliwa i lubi się zdupcyć na którymś przejściu
to tak w gratisie zupełnym masz podpowiedz...bo sama wizja demolowania wnętrza, targania sufitu i szukania gdzie się osrało jest wystarczająco rozrywkowa

szyberdachy ci ciekną?

a w sumie...bez różnicy
enyłej...
wiązkę elektryczną idącą po prawej stronie pod dachem sobie sprawdź...wszystkie złącza typu S na niej...w niej leci zasilanie pompy paliwa i lubi się zdupcyć na którymś przejściu
to tak w gratisie zupełnym masz podpowiedz...bo sama wizja demolowania wnętrza, targania sufitu i szukania gdzie się osrało jest wystarczająco rozrywkowa

#noichuj
A no jak wieksze opady potrafi czasem cos kapnac do bagaznika. W kazdym razie od rana zaczynam zagladac w slupki, bo z tego co wlasnie sie dowiedzialem to pod sufitem nie ma kostek tylko mam w slupkach te szybkozlaczki, a wiazke mam ponoc po lewej. Dzieki za sugestie 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
wiązki idą po lewej i po prawej
w kontynentalnych zasilanie pompy napewno jest po prawej
zacznij od tyłu bo alpiny też ciekną...

w kontynentalnych zasilanie pompy napewno jest po prawej
zacznij od tyłu bo alpiny też ciekną...

#noichuj

tu siedzi przekaźnik od pompy
Off Road to choroba przenoszona przez błoto
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
Poddaje sie chyba, wszystko raczej sprawdzilem i dupa. Cos musialo pleciec powazniejszego. Woz dalej jezdzi awaryjnie, znaczy na dodatkowym zasilaniu pompy.
Przekaznik dobry bo po zmostkowaniu na kostce nr 30 z 87 pompa nie rusza nadal. Kurw@ rece opadaj, pomysly juz mi sie skonczyly
Przekaznik dobry bo po zmostkowaniu na kostce nr 30 z 87 pompa nie rusza nadal. Kurw@ rece opadaj, pomysly juz mi sie skonczyly

nie chodzi o mostkowanie przekaźnika tylko połączenie nowym przewodem wyjścia przekaźnika z pinem + pompy
czytaj uważnie i sie nie poddawaj
czytaj uważnie i sie nie poddawaj

Tam nic poważniejszego nie mogło poleciećAdamek pisze:Poddaje sie chyba, wszystko raczej sprawdzilem i dupa. Cos musialo pleciec powazniejszego. Woz dalej jezdzi awaryjnie, znaczy na dodatkowym zasilaniu pompy.

Z podpowiedzia @Syskoma, zapodalem prada do tego czujnika za spryskiwaczem i pompa chodzi woz odpala. Tyle ze nie wiem co dalej. Z rad @Czesia skorzystalem, wyprulem wszystko i jak na zlosc nie ma ani jednej szybkozlaczki pod sufitem, wiazka u mnie leci z lewej strony....
- nowicjusz127
zakładam,że przedzwoniłeś wszystkie kabelki?
W walce z głupotą nie ma wygranych,są tylko cudem ocaleni
już Polska
już Polska
Co tylko sie dalo przeswietlilem....nowicjusz127 pisze:zakładam,że przedzwoniłeś wszystkie kabelki?
Coz, nie ma co mam dosc - caly dzien przy aucie. Podpialem narazie kabel od cewki do czujnika cisnienia (to gowno za zbiorniczkiem na plyn do spryskiwaczy) i woz gada, jedyne bliskie miejsce gdzie prad jest po kluczyku.
Mam nadzieje ze jakos to kiedys zrobie w miare szybko na czasie, choc jak to zwykle bywa prowizorki sa dlugo