nowicjusz127 pisze:200 złotych za co bo nie kumam za zdjęcie skrzyni?pewnie jakiś garażowiec z szarej strefy
parafrazując:

Moderator: Jerry
nowicjusz127 pisze:200 złotych za co bo nie kumam za zdjęcie skrzyni?pewnie jakiś garażowiec z szarej strefy
właściciel pewnie tak, a to robota pracownika "po godzinach, by dorobić do pensyji"nowicjusz127 pisze:a czy ten mechanik płaci podatki?ma zarejestrowaną działalność?płaci zus?
mnie tam łożysko czy coś w sprzęgle rzęzi już z 1,5 roku na luziekapec pisze:Acha...
pojechalem, wrocilem, jezdze, nic sie nie dzieje. Paprok?
TD5 6 rbhTRAWOLT pisze:[
ile w angliji biorą za zrzut skrzyni - tak z ciekawości pytam
tu też tylenowicjusz127 pisze:TD5 6 rbhTRAWOLT pisze:[
tdv6 7 rbh
300tdi coś koło 5rbh
frelek 5,5 rbh
stawka za rbh 100 funtów
TRAWOLT pisze:
Wyobraz sobie ze i owszem. Dzialalnosc ma, nawet sie specjalizuje w terenowkach i zatrudnia pracownikow.nowicjusz127 pisze:a czy ten mechanik płaci podatki?ma zarejestrowaną działalność?płaci zus?
wiesz , sa mechanicy i mechanicy zdziercy ktorzy za byle dokrecenie srubki beda wolac horendalne kwoty tylko dlatego ze to LR , niestety widze ze nalezysz do tej drugiej grupynowicjusz127 pisze:a czy ten mechanik płaci podatki?ma zarejestrowaną działalność?płaci zus?
oprocz zaufania to wskazana jest jeszcze odrobina samokrytyki i nadzieja ze mechanik powie nie wiem jak to zrobic zamiast robic byle robic :/Dżek pisze: bardzo ważne jest zaufanie - ja mojemu mechowi ufam całkowicie, a to jest bezcenne.
Proszę bardzo, w tym temacie: http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=8&t=41687pezet pisze: Gdzieś chyba Bocian wrzucał fotki z obspawania łapy - podrzuci ktoś?
to wina klientow, bo sie robia. chyba, ze nia ma kto robic, to pozniej biora sie stawki z palca.gosc pisze:wiesz , sa mechanicy i mechanicy zdziercy ktorzy za byle dokrecenie srubki beda wolac horendalne kwoty tylko dlatego ze to LR , niestety widze ze nalezysz do tej drugiej grupynowicjusz127 pisze:a czy ten mechanik płaci podatki?ma zarejestrowaną działalność?płaci zus?
dikson17 pisze:to wina klientow, bo sie robia. chyba, ze nia ma kto robic, to pozniej biora sie stawki z palca.gosc pisze:wiesz , sa mechanicy i mechanicy zdziercy ktorzy za byle dokrecenie srubki beda wolac horendalne kwoty tylko dlatego ze to LR , niestety widze ze nalezysz do tej drugiej grupynowicjusz127 pisze:a czy ten mechanik płaci podatki?ma zarejestrowaną działalność?płaci zus?
tak sobie myslalem, 6 godzin w normalnym warsztacie to troche duzo, na podnosniku wymieniasz to leciutko w 3 godziny.
ja zrobie to w 6 godzin na stojakach a nie jestem mechanikiem, nie kozacze czy cos w tym stylu, tylko wiem ile to zajmuje.
za 8 godzin pracy 200 zl dla myslacego czlowieka w garazu to chybha okay,
warsztat wiadomo, ze w ezmie wiecej ale bez przesady
troche mało jak na łape...znowu topiłeś w krzeminkowych akwenach?pezet pisze:Wymieniane z 30 tys km temu
jak sie ma sprzet to jebaczki tam raczej nie ma. na paleciaku mozesz nawet wsunac skrzynie jak masz checi.standerus pisze:
8h pracy za 200pln, ostrej jebaczki? To chyba jak hobbysta ci to zrobi, a to może być równie dobrze skrzynka piwa![]()
To nie klient ma wiedzieć co trzeba zrobić i ile ma za to zapłacić, jak dla mnie to działka dobrze opłacanego mechanika.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość