Ubytek chlodziwa
Moderator: Jerry
Re: Ubytek chlodziwa
te a napewno to uszczelka a nie np. nadgryzione zębem czasu zaślepki bloku.?
masz prawo do własnego zdania-inni maja prawo mieć je w d.u.p.i.e
A co to i z czym to sie je ?55555 pisze:te a napewno to uszczelka a nie np. nadgryzione zębem czasu zaślepki bloku.?
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
- Ryszard Giedrojć
-
Otwory w bloku zaślepione. Jak ci woda w silniku zamarznie, to najpierw wylecą te zaślepki, ale to teoria, bo w silniku Ursusa od lodu pęknięcie miałem na bloku. Ja mam w td5 w miejsce zaślepki wstawioną norweską grzałkę na 220 V i zimą dopieszczam go przed startem.
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70
A w ktorym miejscu te zaslepki sie znajduja? 

przy viejcie to osiem grzałek musiał by wstawić.Ryszard Giedrojć pisze:...... Ja mam w td5 w miejsce zaślepki wstawioną norweską grzałkę na 220 V i zimą dopieszczam go przed startem.

Nie chce grzalek. Ale gdzie te zaslepki to mozecie powiedziec jak wiecie. Sprawdze i ta mozliwosc. 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
dżizassss...
jak gdzie?
w bloku.
po obu stronach.
zasłonięte kolektorami wydechowymi.
jak gdzie?
w bloku.
po obu stronach.
#noichuj
a masz może jakiś rysunek poglądowyczesław&jarząbek pisze:dżizassss...
jak gdzie?
w bloku.
po obu stronach.

- Ryszard Giedrojć
-
55555 pisze:przy viejcie to osiem grzałek musiał by wstawić.Ryszard Giedrojć pisze:...... Ja mam w td5 w miejsce zaślepki wstawioną norweską grzałkę na 220 V i zimą dopieszczam go przed startem.
Ociupinkę bredzisz. Na allegro w militarnych masz jeepa ze szwedzkiej armii, z silnikiem 5,9 , też V8 i on też ma taką grzałkę.
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70
słyszałem też że do traktorów mtz w taką zaślepkę grzałka 2000V wchodzi i radzi sobie nieźle zima jednak co to wnosi do wątku i jak rozwiązuje problem kolegi adamka hmyyyRyszard Giedrojć pisze:55555 pisze:przy viejcie to osiem grzałek musiał by wstawić.Ryszard Giedrojć pisze:...... Ja mam w td5 w miejsce zaślepki wstawioną norweską grzałkę na 220 V i zimą dopieszczam go przed startem.
Ociupinkę bredzisz. Na allegro w militarnych masz jeepa ze szwedzkiej armii, z silnikiem 5,9 , też V8 i on też ma taką grzałkę.

Dzizasss. Dzieki, ale watpie ze to zaslepki. Nie to umiejscowienie.czesław&jarząbek pisze:dżizassss...
jak gdzie?
w bloku.
po obu stronach.

P. S
Spokojnie bez nerw @Czesiu. Ja nie widziec silnika na warsztacie i to z odslonietymi kolektorami wydechowymi. Choc ostatnio jeden wymienialem bo byl pekl, to zaslepek nie widzialem.
[quote="Adamek"]
może pękł wzdłuż zaślepień i przez to nie widać

może pękł wzdłuż zaślepień i przez to nie widać

Moze. Ale moze se tak wstawie jakiego dyszla
Hmmm, ale czy to warto
Napewno oszczedniej, chyba
Ale ile to roboty

Mój 5.2 wersja Kanada też ma grzałkę i kawał kabla zakończonego wtyczkąRyszard Giedrojć pisze:55555 pisze:przy viejcie to osiem grzałek musiał by wstawić.Ryszard Giedrojć pisze:...... Ja mam w td5 w miejsce zaślepki wstawioną norweską grzałkę na 220 V i zimą dopieszczam go przed startem.

Co Wy z tymi grzalkami, goraco jak fiks a oni siechca dogrzewac jakims drutem. 

Staruszki, musza dogrzewac stare kosci....andrzej:) pisze:Przecież zima niedługo

No, w kalesony bedzie najlepiej. Zadowolenie w 100%sbielak pisze:to se tom grzałkem w kalesony wsadz

No a jak bym tak.......... przedumal sprawe i zdecydowal nad zalozeniem dyszla, to jak ze skrzynia, znaczy z przelozeniami. Roznia sie od benzyniaka jak to zwykle bywa w wiekszosci przypadkow. Dodam ze moj to aftomat i przy takim chce zostac. No i dalej czy trzeba cos wiecej przerabiac, chodzi o dzwon czy jest taki sam przy dyszlach...

Adamek pisze:sbielak pisze:to se tom grzałkem w kalesony wsadz
No a jak bym tak.......... przedumal sprawe i zdecydowal nad zalozeniem dyszla, to jak ze skrzynia, znaczy z przelozeniami. Roznia sie od benzyniaka jak to zwykle bywa w wiekszosci przypadkow. Dodam ze moj to aftomat i przy takim chce zostac. No i dalej czy trzeba cos wiecej przerabiac, chodzi o dzwon czy jest taki sam przy dyszlach...![]()
Albo sie nudzisz albo masz za duzo kasy

Dyskaczy w UKju jak polonezow w PLu ,wszelkiej masci i roadzaju a Tobie gerboxy chce sie przezucac. Chcesz sprawdzic jak w manualu smiga to se kup padlucha za 300 z TAxem i se pojezdzij.
Discovery 300tdi
http://www.thesaurus.com.pl/
http://www.thesaurus.com.pl/
Nie chce manuala, wole automata. 

Flor pisze: a masz może jakiś rysunek poglądowy![]()

Adamek, skoro cos chcesz dzialac obczaj kapitalke v8 w landrynie
http://www.rodsnsods.co.uk/forum/garage ... er-v8-3287
http://www.rodsnsods.co.uk/forum/garage ... er-v8-3287
łoooo a ja myslałem że to u mnie jest wyciek ale w porównaniu z tym to zaledwie nieznaczne kap.kap.dikson17 pisze:Flor pisze: a masz może jakiś rysunek poglądowy![]()

a macie może jakąś technikę wyjmowania i zakładania tych ,zaślepek ,na zamontowanym silniku. Wymyśliłem sobie że może będę cóś przyspawał do tych zaślepek i je wyrywał lub zrobię otwór i jakim kołkiem rozprężnym to wyjmę jedna na montaż to już wcale nie mam pomysłu tak aby to wbić równo ,może jakim rozpierakiem lub czymś takim i jeszcze jedno czy takowa zaślepkę należy posmarować jakimś uszczelniaczem a jeśli tak to jakim - nawet nie próbujcie mówić o o czerwonych silikonach.