sprawdz luz na zabierakach, ja mam podobne objawy i zabieraki na szrot...CortheZ pisze:No to pogrubimy temat, krzyżaki były dobre teraz są jeszcze lepsze bo nowenie wniosło to niestety nic do poprawy zachowania samochodu. Podejrzewałem jeszcze przedni dyfer i to jest winowajca, podniosłem jedną stronę i zakręciłem flanszą, jest wyczuwalne przytrzymanie i przeskok choć trzeba użyć sporej siły. Sądzę że dyfer jest zdupcony , czy jest sens naprawiać czy szukać sprawnego egzemplarza ?
Drgania i stuki ?
Moderator: Jerry
Re: Drgania i stuki ?
Taki luz to sie kwalifikuje do weryfikacjiCortheZ pisze:Luz wzdłużny jest za bardzo nie wyczuwalny, delikatny na pewno jest, ale po osi obrotu jest spory tak na oko ćwierć obrotu.
Jutro go wydłubię i zobaczy się, na co zwrócić uwagę przy wyciganiu dyfra, jakieś specjalne klucze, problemy itp?
Czy potrzebna jest nowa uszczelka czy silikon wystarczy ?
odpowiednie klucze , uszczelka nie zaszkodzi
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Wydłubałem dyfer, w środku standard pęknięta ośka satelitów, nie będę tego naprawiał szukam drugiego dyfra. Czy wszystkie disko mają takie same dyfry, czy mogę trafić na taki co nie pasuje. O frezach na półosiach już wiem może być coś jeszcze ?
Disco 300Tdi 1998
ma mieć satelity na 24 frezy i flansze wału odpowiednią ))
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Dyfry sa identyczne ,inna jest tylko flansza do walu .
Discovery 300tdi
http://www.thesaurus.com.pl/
http://www.thesaurus.com.pl/
corthez widzę że w tym samym miejscu robiliśmy foty które mamy na awatrach 

No właśnie też się zastanawiałem są bardzo podobne
moje jest z tegorocznego Darłowa.

Disco 300Tdi 1998
mało, ze zdjęcia to jeszcze samochód macie taki sam
a może kondziu i CortheZ to ten sam facet tylko ma rozdwojenie jaźni?
kużwa coż za wyjatkowo bezczelny kasztan w moim wykonaniu - nawet ja sam to zauważyłem

kużwa coż za wyjatkowo bezczelny kasztan w moim wykonaniu - nawet ja sam to zauważyłem

Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

wyjątkowo bezczelne kasztany w dziale LR to są moje - właściciela mitsubishi colt'asbb pisze:mało, ze zdjęcia to jeszcze samochód macie taki sam
![]()

o ja pierdzieleJarekK pisze: wyjątkowo bezczelne kasztany w dziale LR to są moje - właściciela mitsubishi colt'a

chyba przyjade zerknąć
a przynajmniej jest taki z tą drugą wajchą - widziałem kiedys takie cudo
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

no zerknąc zawsze możnasbb pisze:o ja pierdzieleJarekK pisze: wyjątkowo bezczelne kasztany w dziale LR to są moje - właściciela mitsubishi colt'a![]()
chyba przyjade zerknąć
a przynajmniej jest taki z tą drugą wajchą - widziałem kiedys takie cudo

druga wajcha jest jak ja jestem w środku

Fajne rozdwojenie jaźni, ponad 400km
no i 4 latka różnicy, wtedy jeszcze byłem nie świadomy zagrożenia że Landek jest okrutnie zaraźliwy 

Disco 300Tdi 1998

Uploaded with ImageShack.us
A to następne z tego samego miejsca, fury rzeczywiście niemal identyczne

Disco 300Tdi 1998