trzej amigos - po raz kolejny

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

nismo_pl

Re: trzej amigos - po raz kolejny

Post autor: nismo_pl » pt maja 20, 2011 8:24 am

emkg pisze:czy :
1. olać
2. jechać do warsztatu
3. czekać, zaraz piasta się ułoży i samo przejdzie
4. szykowac szelesty
5. inne
To nie jest pytanie w stylu "wybierz prawidłową odpowiedź", tylko raczej " uporządkuj w odpowiedniej kolejności :)21

Moja odpowiedź to: 3 2 4 1 (5)

A tak poważnie, to identyczny objaw miałem, jak mi się czujnik abs zdupcył. Zapalała się kontrolka ABS, wtedy wariowała mi TC (super uczucie jak na asfalcie, gdzie jest trakcja, jedno przednie koło nagle zaczyna hamować), a po 2-3 minutach zapalały się 2 dodatkowe (wtedy można było jechać, TC już nie pomagała). Okazało się, że czujnik ABS został dosłownie zmielony w błocie. Wymiana pomogła.

Awatar użytkownika
Flytier

Re: trzej amigos - po raz kolejny

Post autor: Flytier » pt maja 20, 2011 9:39 am

RR V8 pisze: W sobotę Wieliczka robi darmową diagnostykę więc można połączyć miłe z pożytecznym .
To raczej miałby daleko :)21 . No chyba, że Stolyca, to ta dawna 8) .

Się wybieram. Ciekawe, czy w ramach przeglądu ustawili by mi skrajne położenia silniczków nawiewów. Niby książeczka mi się nie świeci, ale wymusiłem to ustawiając je przed włączeniem stacyjki w skrajnych, naprzemiennych pozycjach. Bodajże od strony kierowcy na Low, a pasażera na High. mankamentem było, że nie można ustawić ich w przeciwnych,skrajnych położeniach, bo wywali książeczkę.
Chyba, że po milionowym włączeniu/wyłączeniu stacyjki samo się ustawiło :lol: .
Nie sprawdzałem,bo strasznie mnie wkur... ta świecąca książeczka :)16 .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”