Discovery 4 - polska nawigacja

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Re: Discovery 4 - polska nawigacja

Post autor: gebels » sob lis 20, 2010 9:35 pm

FUX pisze:
gebels pisze:navi ogłupia :)21
Parę innych rzeczy o tej cesze takze można wymienić...
Kobiety, alkohol, kasa, emocje, paździerze, etc...
taa ale większość ludzi jak jedzie z navi to nie patrzy na znaki :roll:
Czwarte serce :cry:

FUX

Post autor: FUX » sob lis 20, 2010 9:59 pm

Znaki, czy drogowskazy?
Poczekaj. Za chwilę będa znaki się w navi wyświetlały lub na desce rozdzielczej...
SALLAAA

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Post autor: gebels » sob lis 20, 2010 10:25 pm

FUX pisze:Znaki, czy drogowskazy?
Poczekaj. Za chwilę będa znaki się w navi wyświetlały lub na desce rozdzielczej...
na jedno i drugie

embar
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: embar » czw lis 25, 2010 12:20 pm

Wojtek-P pisze:hej,
znacie sposób na wgranie polskiej nawigacji (Automapa) do seryjnej nawigacji w Land Roverze Discovery 4? ewentualnie firmę która się tym zajmuje (najlepiej śląsk)..
możesz sprawdzić to :
http://allegro.pl/menu-polskie-land-rov ... 91289.html
piszą o RR ,ale może i do D4 mogą

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » czw lis 25, 2010 4:51 pm

Land Rover Range Rover (wszystkie modele z nawigacją do roku 2005):
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

FUX

Post autor: FUX » czw lis 25, 2010 4:59 pm

GAZFAN pisze:Land Rover Range Rover (wszystkie modele z nawigacją do roku 2005):
Do końca roku bedą także do nowych... :wink:
LR Polska kupi za 500 i bedzie oferowala jako ekstras za 1500, jak teraz to coś, co karze mi jechać przez Olszyne z Legnicy do Zgorzelca lub z Lubina przez Legnicę na Zgorzelec, na szczęście autostradą, na jej zjazd od strony Wroclawia, bo nie wie, że jest jeszcze jeden przy drodze koło huty na Zlotoryję...

Przy okazji to się kwalifikuje jako usterka i bezplatną, nową, aktualizację mapy, jeżeli już jest, mam rozumieć...
Coś sie Navteq nie popisał, a w Garminach działa... :)21
SALLAAA

Yoorek

Post autor: Yoorek » sob lis 27, 2010 11:42 pm

Ciesz się, że masz jakąkolwiek mapę, jak swoje Disco kupowałem w 2007 to Polska była białą (szarą właściwie) plamą.
Aktualna mapa równieżpozostawia wiele do życzenia, co jest dziwne bo Navteq ma dobrą mapę Polski, ale pewnie LR musiałby coś za to zapłacić i nie zostało by na gości co na Facebooku robią wpisy :)11 .
BTW: Podobno w przypadku nawigacji (Denso) - u mnie taka jest, podchodzą mapy/soft od Subaru - nie sprawdzałem.
pozdr
Y

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » sob lis 27, 2010 11:50 pm

Yoorku.. chcesz uprościć dyskusję?
Bo ja rozumiem że Cię bolę... skoro tyle się do mnie odwołujesz...
Więc żeby było prostu... chrzań się ze swoimi osobistymi lotami... szczerze.
Jak cię boli moja osoba i skoro tak się do mnie odwołujesz.... 501 015 987 to mój prywatny telefon więc zadzwoń i będziesz miał Gazfan'a ... jak masz odwagę. Bo ta Twoja "krucjata" jest.... no właśnie.

I pamiętaj.. piszę tu jako GAZFAN a nie jako JLR Polska...
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

Awatar użytkownika
gebels

Post autor: gebels » ndz lis 28, 2010 12:33 am

Gazfan weź se jakieś waleriany bo ci pikawa strzeli :)21

Yorek jęczy bo takie jego prawo jak i nas wszystkich, a że psyche ma miękką to jęczy podwójnie :)21

Yorek Gazfan sie nie oddzywa bo ma takich jak ty klientów pewnie na pęczki :)21

weźcie się na PW umówcie i tam się gównem obrzuccie, wyjaśnicie to i owo i będzie kwita :)21

Yorek JLR jak i inni walą w pręta, nie jesteś odosobnionym przypadkiem, a jak ci ciśnienie skacze strasznie tyrknij tel. w podpisie wypijemy piwo albo wódke od razu ci się poprawi

FUX

Post autor: FUX » ndz lis 28, 2010 7:48 am

Zawsze można sprzedać i kupic np. Toyotę. Tam serwis i obsługa pierwsza klasa; w każdym razie tak bylo z 6-8 lat temu... :)21
SALLAAA

Yoorek

Post autor: Yoorek » ndz lis 28, 2010 9:28 am

GAZFAN pisze:Yoorku.. chcesz uprościć dyskusję?
Bo ja rozumiem że Cię bolę... skoro tyle się do mnie odwołujesz...
Więc żeby było prostu... chrzań się ze swoimi osobistymi lotami... szczerze.
Jak cię boli moja osoba i skoro tak się do mnie odwołujesz.... 501 015 987 to mój prywatny telefon więc zadzwoń i będziesz miał Gazfan'a ... jak masz odwagę. Bo ta Twoja "krucjata" jest.... no właśnie.

I pamiętaj.. piszę tu jako GAZFAN a nie jako JLR Polska...
Tak jak pisałem w wątku o problemach z DIII: dzwoniłem do Ciebie kilka razy, nagrałem Ci się na skrzynkę głosową, napisałem PW, być może mogłem jeszcze faks wysłać - przepraszam, że nie spróbowałem. Myślisz, że od tego czasu zmieniło się coś w kwestii mojej odwagi? Nie, nie straciłem odwagi - bo zadzwonienie do Cibie nie wymaga chyba odwagi, straciłem nadzieję, że jesteś gościem za jakiego Cie naiwnie uważałem.
Widziłeś, że pytam o nowe auta na tym forum 3 lata temu, zaczepiłeś mnie i sprzedałeś mi Discovery III - reprezentowałeś siebie czy JLR?. Zakup była to moja świadoma decyzja i ani jej nie żałuję, anie nie mam o to do Ciebie o to pretensji. Cena była lepsza niż dawali w Gabrze, pomogłeś mi z nawigacją, zresztą o ile pamiętasz za auto i navi Ci podziękowałem.
Słyszałem o problem z D III, jednak przynajmniej w okresie gwarancyjnym nie spodziewałem się problemu, w końcu samochód drogi jak cholera (przynajmniej dla mnie) więc klientów pewnie traktują nie gorzej niż właścicieli Lagun, Monedo, Meganów, Polonezów, Vitar, czy audi etc. a zawsze się jakoś tam dogadywałem. Człowiek też myśli, że problemowy dotyczyły starszych egzemplarzy (o czym wspominałeś), teraz to już na pewno poprawiali, a na forach krzyczą pieniacze pechowcy - jednostki. Poza tym auto sprzedał człowiek z centrali, kolega forumowicz off-roadowicz : :)11 więc jak będzie problem na gwarancji to jakoś pomo-ze. Okazało się, że co jakiś czas w samochodzie coś się sypie [trudno - zdarza się, nie dzwoniłem do Ciebie wcześniej - a okazji było wiele (dla przypomnienia: http://forum4x4.pl/viewtopic.php?f=8&t=80456 )] jednak serwis wcześniej lub później usuwał awarie, a że samochód się psuje - przecież to nie Twoja wina - ten typ tak ma. Akurat takie sprzedajesz - no cóż każdy dźwiga swój krzyż. Zresztą lubię ten samochód jak pisałem - na razie.
Pozwoliłem sobie próbować się dzwonić do Ciebie, a później napisałem PW, gdy sytuacja wymknęła się GABRZE spod kontroli i decyzja co dalej powędrowała do JLR i to w poważnej sprawie, bo być może zdefektowana jest skrzynia biegów na GWARANCJI która się kończyła za miesiąc. Zlałeś mnie ciepłym moczem - nie odpowiedziałeś w żaden sposób, gdy napisałem na forum - olałeś temat kpiąc sobie.
Bardzo się cieszę, że w końcu zauważyłeś ex klienta, aczkolwiek Twoja reakcja nadal mocno odbiera od znanych mi standardów.
Y

Awatar użytkownika
jpi

Kontaktowanie:

Post autor: jpi » ndz lis 28, 2010 3:10 pm

FUX pisze:Zawsze można sprzedać i kupic np. Toyotę. Tam serwis i obsługa pierwsza klasa; w każdym razie tak bylo z 6-8 lat temu... :)21
a jesteś pewny, że tam nawigacja seryjna się do czegokolwiek nadaje??
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team

FUX

Post autor: FUX » ndz lis 28, 2010 3:21 pm

Mialem na mysli serwis i after sales... :)21
SALLAAA

Awatar użytkownika
krism
Kontaktowanie:

Post autor: krism » ndz lis 28, 2010 6:16 pm

gebels pisze:
czesław&jarząbek pisze:
krism pisze: t szpeja g4 ze 1/2ceny netto

wyciągarka, bagażnik, snorkel, ple ple ple

wchodzisz?
za mientki jest :)21
Masz racje wczoraj jak zmarzlem to nawet podgrzewanie tylka mi sie w lr 4 spodobalo

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”