nic w tym złegopavvel pisze:byolo pisze:podstawową czynnością jest znalezienie serwisu znającego się na frelkach i zakolegowanie z mechanikami;)
...
kobieta kupila sobie frelka a ty juz karzesz jej jechac na miasto zeby sobie kolegow szukala![]()
![]()

Moderator: Jerry
nic w tym złegopavvel pisze:byolo pisze:podstawową czynnością jest znalezienie serwisu znającego się na frelkach i zakolegowanie z mechanikami;)
...
kobieta kupila sobie frelka a ty juz karzesz jej jechac na miasto zeby sobie kolegow szukala![]()
![]()
mil misiu mil.nismo_pl pisze:I ten przebieg. 130 tys km. w 13 letnim aucie.
Przemnóż sobie przebieg od dwóch do pięciu razy
Sprzedawca pewnie podobnie jak ja, nie pokapował się, stąd przebieg przekroczył magiczne 200tys.czesław&jarząbek pisze:mil misiu mil.to przekładak.130x1.6=208
Owszem, wiem, że to forum aut terenowych, i wiem, że freelander to tylko suv, jednak na tym forum znalazłam tak wiele tematów poświęconych freelanderom, że zdecydowałam się założyć ten wątek. Prawdopodobnie, gdybym tylko miała bardzo duzo czasu, to odpowiedzi na swoje pytanie znalazłabym w już istniejących wątkach, jednak mój 10-miesięczny bobas nie pozwala mi na tak długie przesiadywanie przy komputerze.cordoba_2004 pisze:te silniki bardzo dobrze tolerują gaz możesz przerobić
ciekawe czy masz odłączony tylny wałpewnie tak bo to norma\
A to forum aut terenowych freelek nie jest terenowy
to musi byc podpuchaPiRoman pisze:Ech Iwa... no zakładam, że nie jest to podpucha.
...
Z jednej miny na drugąPiRoman pisze:Sportage.
Pod względem awaryjności? Oj wiele się nasłuchałem o tym że padnie mi pseudo reduktor itp, ale w moim frelku przez te 3 lata popsuło się praktycznie wszystko poza silnikiem i napędemPiRoman pisze:Ech Iwa... no zakładam, że nie jest to podpucha.
No i najgorsze w tym konkretnym modelu: układ napędowy...
To jak w Zatoce Gdańskiej małża znaleźć. Chyba, że po konsumpcji.byolo pisze:Nie przesadzajmy, czasem trafi się perełka...
Gdyby frelkiem tylko po luźnych nawierzchniach jeździć to dałby radę. Jego przekładnia kątowa umiera na asfalcie.byolo pisze:(...)ale już po terenach budowy rozjeżdżonych przez wywrotki, czy nieodśnieżonych górskich drogach dawał radę(...)
Dokładnie. Szuter, jak cola na zmianę flory. Nie co powstrzymuje rozwój infekcji, znaczy przedłuża agonię. Szkoda, że nie w dieslu.Maq pisze: Gdyby frelkiem tylko po luźnych nawierzchniach jeździć to dałby radę. Jego przekładnia kątowa umiera na asfalcie.Dalej twierdzę, że to podpucha: jeśli ktoś przeczyta choć jeden temat o freelanderze mkI to nie kupi. Tym bardziej powyspowej przekładki.
nie....no bez przesadyBlues4x4 pisze:.... a ja klepię i piję piwo, ale bardziej pije piwo niż klepię.
w zimie to się słabo jeździ ze zaszronionymi szybamiiwa14-78 pisze: ...by w zimie móc dojechać do pracy ...
na wiosnę i jesień to się słabo jeździ z zaparowanymi szybamiiwa14-78 pisze: ... która na wiosnę i na jesieni tonie w błocie...
Do wyboru miałam tego właśnie zadbanego anglika oraz bardzo mocno "sfatygowaną", używaną przez geodetów toyotę rav4. Wybrałam freelandera (pomimo sentymentu do marki toyota - moje pirewsze auto to właśnie była 3D corolka).PiRoman pisze:Kupno tego akurat modelu auta o podwyższonych własnościach terenowych, to jeden z gorszych możliwych wyborów
Cóż, udało się Państwu - użytkownikom tego forum, zachwiać moją pewnościąPiRoman pisze: Można było, że podobne pieniądze mniej strzelić sobie w kolano.
Za te rady dziękuję, zamierzam w pelni z nich skorzystaćPiRoman pisze: warto zrobić w landroverze tzw pakiet startowy, czyli to, co robi się w przypadku zakupu każdego używanego wozu
Czy chodzi o każdą drogę asfaltową, czy też o jazdę po mieście?Maq pisze: Gdyby frelkiem tylko po luźnych nawierzchniach jeździć to dałby radę. Jego przekładnia kątowa umiera na asfalcie.
Przepraszam, ale nie mogę "załapać". Czego mianowicie miałaby ta "podpucha" dotyczyć?Maq pisze: Dalej twierdzę, że to podpucha.
co jest?PiRoman pisze:uuuu uuuuuuu uuuuuuuuu łuuuułułuł.... uuuu UUUUUUU UUUUUUUŁŁLLŁŁŁŁŁŁ chrup chrup chrup rzę rzę.... uuuuuuuuuuuuułułułłłł RZĘ RZĘĘĘĘ....UUUUUUUUUUUUuuUUUUUUU.... CHRUP CHRUP uuuUUUU TRAAAAACH!!!!!
PiRoman pisze:uuuu uuuuuuu uuuuuuuuu łuuuułułuł.... uuuu UUUUUUU UUUUUUUŁŁLLŁŁŁŁŁŁ chrup chrup chrup rzę rzę.... uuuuuuuuuuuuułułułłłł RZĘ RZĘĘĘĘ....UUUUUUUUUUUUuuUUUUUUU.... CHRUP CHRUP uuuUUUU TRAAAAACH!!!!! Bu Bu Bu Bu....
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość