noo...ja znam ze sześć...sztukGAZFAN pisze:Wskaż mi ta kuwetę.Damian pisze: jest zapotrzebowanie na takie pojazdy, można na nich zarabiać nadal niezłe pieniądze

Moderator: Jerry
noo...ja znam ze sześć...sztukGAZFAN pisze:Wskaż mi ta kuwetę.Damian pisze: jest zapotrzebowanie na takie pojazdy, można na nich zarabiać nadal niezłe pieniądze
cyt.Damian pisze:jest zapotrzebowanie na takie pojazdy, można na nich zarabiać nadal niezłe pieniądzeczesław&jarząbek pisze:defender w obecnej postaci to relikt zkazany na zagładę. napisałem to zresztą przynajmniej cztery lata temu gdy wchodziła obecna odsłona.
niestety land rover nie potrafił ogarnąć tej kuwety
a tego nowego z pewnością kupią fryzjerzy z soho
i będzie hit sprzedaży i hit lansu
Australia, Nowa Zelandia, Ameryka Południowa, Afryka - rynki, gdzie kiedyś LR sprzedawał się na równi z Toyotą (a nawet wiódł prym), a dziś jest marginesem sprzedaży w stosunku do japońskiej marki. Nie ma co się oszukiwać - LR przegrał na tych rynkach. A szkoda, bo brak konkurencji nie jest dobry.GAZFAN pisze:Wskaż mi ta kuwetę.Damian pisze: jest zapotrzebowanie na takie pojazdy, można na nich zarabiać nadal niezłe pieniądze
z pewnych spraw zdaję sobie sprawę, toyota ma np. rozwiniętą sieć dilerską w tych krajach i sprzedaje tam dziesiątki tysięcy corolli itd.GAZFAN pisze:Proszę Cię Damianie, nie ta kuweta, nie ten prym, nie ten koszt produkcji.. Bardziej złożone powody, decyzje itd.
jaGAZFAN pisze:Wskaż mi ta kuwetę.Damian pisze: jest zapotrzebowanie na takie pojazdy, można na nich zarabiać nadal niezłe pieniądze
Twoja kuwetę to LR ma na szkoleniach .....Wąż pisze:jaGAZFAN pisze:Wskaż mi ta kuwetę.Damian pisze: jest zapotrzebowanie na takie pojazdy, można na nich zarabiać nadal niezłe pieniądze
Po pierwsze Toyota ma wiele fabryk, po drugie koszt produkcji tej toyoty i 150 i 200 itd są podobne.... itd.Damian pisze:z pewnych spraw zdaję sobie sprawę, toyota ma np. rozwiniętą sieć dilerską w tych krajach i sprzedaje tam dziesiątki tysięcy corolli itd.GAZFAN pisze:Proszę Cię Damianie, nie ta kuweta, nie ten prym, nie ten koszt produkcji.. Bardziej złożone powody, decyzje itd.
mimo to faktem jest, że def poszedł w jakiś ślepy zaułek, prym wybrał taki a nie inny (stylowy fun-car a nie auto użytkowe) i odpuścił
już nie.. na celowniku są nuworyszeMroczny pisze:lr nie adresuje swoich produktów do statystycznych
Nie twierdzę, że adresuje. To była raczej ogólna uwaga, że takie samochody znikają z rynku cywilnego. W Afryce, gdzie warunki są wiadomo jakie, takie auta wciąż są normalnymi samochodami do jazdy.Mroczny pisze:lr nie adresuje swoich produktów do statystycznych
I want a SAFARI SNORKEL!!!! haahahadevnull pisze:http://www.youtube.com/watch?v=kZTSShys ... r_embedded
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości