Jak kupować Disco
Moderator: Jerry
Re: Jak kupować Disco
nawet nie wiesz jak mnie to w-urwiło,że nie miałem jak się zerwać z roboty (poprzednie auto sprzedałem, kasa w kieszeni a do roboty przyp-erdalam rowerem), dzięki za smsy i pozdrawiam
...I szedł przez pola, lasy, łąki
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
u mnie na placu stoją dwa manuale do wyboru w tym budżecie 
nie ogłaszane nigdzie.

nie ogłaszane nigdzie.
#noichuj
Fajny ten Twój Discoblisiec pisze:Znam, bo to mój był.
Od dziś ogłoszenie nieaktualne.
Disco ma już nowego właściciela.

Vitarka 1.6 JLX cabrio --> Land Rover Discovery II, 2.5 TD5
czesław&jarząbek pisze:u mnie na placu stoją dwa manuale do wyboru w tym budżecie
nie ogłaszane nigdzie.
a u mnie to gdzież to?
podaj namiary tel. to dryndnę co by się nie rozpisywać
Ostatnio zmieniony czw sie 22, 2013 9:24 pm przez marian912, łącznie zmieniany 1 raz.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
chyba raczej a będzie wam dane co w tych czasach nie za bardzo się sprawdza
- dominik502
-
- Kontaktowanie:
witam
http://allegro.pl/discovery-ii-4-0-v8-g ... 76626.html
ktoś widział? oglądał? zna sprzedawcę ( ma kilka disco w ofercie)?
Generalnie szukam disco V8 na weekendowe wypady za miasto.
Znalazłem jeszcze coś takiego http://allegro.pl/range-rover-wyprawowy ... 40681.html
Zna ktoś to auto?
http://allegro.pl/discovery-ii-4-0-v8-g ... 76626.html
ktoś widział? oglądał? zna sprzedawcę ( ma kilka disco w ofercie)?
Generalnie szukam disco V8 na weekendowe wypady za miasto.
Znalazłem jeszcze coś takiego http://allegro.pl/range-rover-wyprawowy ... 40681.html
Zna ktoś to auto?
Suzuki SJ 1.8 M40 - zmienił właściciela
RR P38 4.6 HSE - zmienił właściciela
Pajero II 3.0
Pajero II 3.0
Witam wszystkich,
z racji iz pierwszy raz staje przed zakupem 'większego' samochodu 4x4, a w tym przypadku Disco 3, chciałem was poprosić o ocenę stanu korozji zawieszenia. Jest to do przyjęcia? Jak na mój gust sporo elementów jest pokrytych rudym. Ktoś zapomniał zabezpieczyć podwozie. Teraz pytanie czy warto walczyć z taką korozją czy odpuścić zakup auta? Pomijam ocenę stanu technicznego, tutaj są tylko lekkie drgania na kierownicy powyżej 100km/h. Wydaje mi się, że to kwestia wyważenia kół, chociaż z tym też może być różnie.
zrobiłem zdjęcia miejsc gdzie jest jej najwięcej...

z góry dzięki za każdą sugestię.
z racji iz pierwszy raz staje przed zakupem 'większego' samochodu 4x4, a w tym przypadku Disco 3, chciałem was poprosić o ocenę stanu korozji zawieszenia. Jest to do przyjęcia? Jak na mój gust sporo elementów jest pokrytych rudym. Ktoś zapomniał zabezpieczyć podwozie. Teraz pytanie czy warto walczyć z taką korozją czy odpuścić zakup auta? Pomijam ocenę stanu technicznego, tutaj są tylko lekkie drgania na kierownicy powyżej 100km/h. Wydaje mi się, że to kwestia wyważenia kół, chociaż z tym też może być różnie.
zrobiłem zdjęcia miejsc gdzie jest jej najwięcej...

z góry dzięki za każdą sugestię.
2005r, przebieg 220tys km. 2,7diesel, automat. Okolice Obornik.
mitchelw pisze:2005r, przebieg 220tys km. 2,7diesel, automat. Okolice Obornik.
nawet D3 juz rdzewieja

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
ok, dzięki! Rozumiem, że rudego nie powinno byc wogole.GAZFAN pisze:To jak chcesz radę: nie kupuj.
dla mnie i potomnych zapytam jaki może być koszt nałożenia warstwy antykorozyjnej i wszystkich niezbędnych powłok?
czy te warstwy antykorozyjne to właśnie coś takiego jak tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=RmQYtg1FcDo
czy te warstwy antykorozyjne to właśnie coś takiego jak tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=RmQYtg1FcDo
cudo - ale ktoś zeszpecił p38dominik502 pisze:na weekendowe wypady za miasto.
http://allegro.pl/range-rover-wyprawowy ... 40681.html
Wszystko co naprawdę lubię jest niemoralne, nielegalne lub tuczące
Disco 2 V8 4,6, Xsara 1,6
Disco 2 V8 4,6, Xsara 1,6
-
- jestem tu nowy...
czesc mam zamiar kupic dyskoteke 2 po lifcie z listopada 2002
na naklejce jest napis diff, dzwignia od reduktora nie przesuwa sie w lewo czy w tym lr jest jakas namiastka blokady czy tylko goły reduktor
na naklejce jest napis diff, dzwignia od reduktora nie przesuwa sie w lewo czy w tym lr jest jakas namiastka blokady czy tylko goły reduktor
raczej goły reduktor. 2002-2003 nie miały diff, aczkolwiek widziałem kilka z 2003 z diff (nie wiem tylko czy ktoś sobie założył czy tak z fabryki wyszło).kotwbutach pisze:czesc mam zamiar kupic dyskoteke 2 po lifcie z listopada 2002
nie chcesz 99-2001 lub 2004 - te miały diff, choć znów tutaj dziwne przypadki się zdarzają,
gdyż mój z 2004 nie ma diff, ale ma plakietkę jak diff zapinać...
- dominik502
-
- Kontaktowanie:
mnie się podoba, ale może się nie znamemkg pisze:cudo - ale ktoś zeszpecił p38dominik502 pisze:na weekendowe wypady za miasto.
http://allegro.pl/range-rover-wyprawowy ... 40681.html
Suzuki SJ 1.8 M40 - zmienił właściciela
Pajero II 3.0
Pajero II 3.0
Trzeba dodac, ze w 99-01 w reduktorku jest diff, ale trza zakupic CDL i zamontowac, wtedy jest komplet.galahad pisze:raczej goły reduktor. 2002-2003 nie miały diff, aczkolwiek widziałem kilka z 2003 z diff (nie wiem tylko czy ktoś sobie założył czy tak z fabryki wyszło).kotwbutach pisze:czesc mam zamiar kupic dyskoteke 2 po lifcie z listopada 2002
nie chcesz 99-2001 lub 2004 - te miały diff, choć znów tutaj dziwne przypadki się zdarzają,

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
To ja mam problem... muszę na 100% sprawdzić czy mam w końcu ten diff czy nie mam...
2004r. , gałka normalna tzn działa tylko do tyłu i do przodu, nie ma na niej żadnych dodatkowych oznaczeń,
ale jest naklejka z oznaczeniami jak zapiąć diff...
Można to jakoś sprawdzić bez ściągania osłony tunelu... ?
2004r. , gałka normalna tzn działa tylko do tyłu i do przodu, nie ma na niej żadnych dodatkowych oznaczeń,
No jeśli jest jak w jedynce a raczej tak, to jak nie ma możliwości przerzucenia na lewo i dalej góra dół to brak sterowania a naklejka na wyrost jest. Inaczej było by bez sensu raczej, bo na H byś nie mógł zapiąć blokady centralnej a na L byś musiał jechać zawsze z zapiętą, lub odwrotnie czyli jeszcze bardziej bez sensugalahad pisze:To ja mam problem... muszę na 100% sprawdzić czy mam w końcu ten diff czy nie mam...

gg 3041301
Moj z 2001 nie ma difflocka.galahad pisze:raczej goły reduktor. 2002-2003 nie miały diff, aczkolwiek widziałem kilka z 2003 z diff (nie wiem tylko czy ktoś sobie założył czy tak z fabryki wyszło).kotwbutach pisze:czesc mam zamiar kupic dyskoteke 2 po lifcie z listopada 2002
Discovery II
Padasz pod auto i wciskasz reke nad reduktor, wymacasz jak sie postarasz. Druga sprawa, jak jest naklejka, a wajcha nie idzie na boki, to moze byc zajumana syfem, znaczy od nowosci nie tykana i tak bedzie sie dzialo. Rozbebeszyc tunel to chwilka roboty. 

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It