snorkel
Moderator: Jerry
- Bartosz_79
- jestem tu nowy...
- Bartosz_79
- jestem tu nowy...
Wersja biedny 2: Kupujesz samochod jak najtaniej czytaj "za grosze", ladujesz w niego kupe pieniedzy na czesci(nie tanieLR_Olek pisze:o to toQbartx pisze:Ja tam wyznaje zasade ze biednego nie stac na tanie rzeczy
biedny kupuje nowy samochod...
a bogaty uzywany

Xj renix 4.0 pickup 2door,springi tyl, besterlocker, 35"
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
- Bartosz_79
- jestem tu nowy...
dobra, dawaj cos lepszego bo mam jeszcze ewentualnie to :
http://www.youtube.com/watch?v=fpbkTncj ... re=related

GR 2.8TD +4" i Suzuka Samurai
gupieBartosz_79 pisze:dobra, dawaj cos lepszego bo mam jeszcze ewentualnie to :

- Bartosz_79
- jestem tu nowy...
- Bartosz_79
- jestem tu nowy...
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
To tez jeden ze scenariuszyFlor pisze:długiQbartx pisze:Wersja biedny 2: Kupujesz samochod jak najtaniej czytaj "za grosze", ladujesz w niego kupe pieniedzy na czesci(nie tanieLR_Olek pisze: o to to
biedny kupuje nowy samochod...
a bogaty uzywany) i wiesz co masz

Xj renix 4.0 pickup 2door,springi tyl, besterlocker, 35"
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
Montowałem do defa 200-sety ale safari. Powiem Ci tylko tyle-sprawdź dokładnie dolot na całej długości i gdzie sie da łączenia obsadzaj na silikonie i opaskach bo na marne będzie Ci ten komin sterczałdemek pisze:Montował ktoś z Was samodzielnie snorkela (z wyglądu jak mantec ale to raczej oryginał nie jest) do defa 300tdi?
Chyba nie wystarczy go przymocować do słupka i wsadzić zamiast kratki wlotu powietrza?A może się mylę?

Ja znalazłem u siebie w jednym miejscu dziure wielkości kciuka(prawdobodobnie na odpływ deszczówki)
...
Test na obecność wody w dolocie wygląda tak:demek pisze:Wielkie dzięki, sprawdzę :)2 . Może nie ma tam takiej dziury jak u Ciebie :lol:.
Wnioskuje to z tego że w lato raz wjechaliśmy do wody głębokości około 45cm (była tuż pod samym wlotem powietrza), fala wlała się na maskę, trochę się dostało wody do nadmuchów, ale jakoś silnik wody nie zassał :D
1. Otwierasz puszkę z filtrem powietrza
2. Wyciągasz filtr
3. Oglądasz filtr
Jak niepokrzywiony i nie ma zacieków z brudu na nim, to wody nie było.
Jak zacieki i lub pokrzywiony, to była.
Jeśli w Defie jest taka sama puszka z filtrem jak w Disco 300, to na dole puszki są małe dziurki.
No to zrobiliśmy bezLR_Olek pisze:bo takie kaluze to sie bez snorkela robi...demek pisze: wjechaliśmy do wody głębokości około 45cm

Jutro zaczniemy montować, a potem trzeba będzie chyba sprawdzić jego szczelność a następnie zrobić
(no chyba że będzie już za późno i pare litrów wody wtargnie do silnikagrzegorzh pisze: Test na obecność wody w dolocie

Dzięki za pomoc.

EDIT:
Ok snorkel założony, jak narazie wszystko gra