Jak kupować Disco
Moderator: Jerry
Re: Jak kupować Disco
najbardziej czaderskie ma kolpaki 

)Piotrul, a czy Disco II ma te same problemy co I? (korozja podłogi itp
A skąd ja mam to wiedzieć, mam disco od 10 dni...korozji w bagarzniku nie stwierdziłem, ale wszystko przedemną

Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
Własnie dla nich chciałem kupić to auto...LR_Olek pisze:najbardziej czaderskie ma kolpaki

... droga jest wszędzie ...
GVII '06
GVII '06
W każdym przypadku odłóż sobie na pakiet startowy 5 tysi.mixon pisze: Reasumując: mając ok 30k pln lepiej kupić I np '96 i wypasić go czy kupić II z '99 i jeździć golasem?
(w wersji oszczędnej - 3)
Generalnie lepiej kupić najnowsze, na jakie cie stać.
D2 jest nowszą konstrukcją, lepszą, ładniejszą, większą itp.....
Ale możesz trafić zgrzybiałego D2, tak samo jak zadbanego D1 (o to znacznie trudniej).
Zadbanego - nie w sensie optycznym, ale mechanicznym

Jeżeli chcesz jeździć w terenie, po błocie, krzakach, wodzie itd, to jak masz 30 tys, pozostaje kupno D1 za kilkanaście, a za resztę możesz zrobić porządny pakiet startowy, blacharkę i swobodnie sobie pomotać.
I jeszcze powinno zostać.
Podłogę w bagażniku - zależnie od stanu skorodowania, można albo połatać (ostrożnie z palnikiem czy tarczówką, bo bak pod podłogą

Gdzieś w sieci jest obrazkowa instrukcja jak to zrobić.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
pezet pisze:(ostrożnie z palnikiem czy tarczówką, bo bak pod podłogą)
przeciez ropa nie wybucha...
co ty pleciesz

Oj głuptaskuLR_Olek pisze:pezet pisze:(ostrożnie z palnikiem czy tarczówką, bo bak pod podłogą)
przeciez ropa nie wybucha...
co ty pleciesz

Nie o eksplozje chodzi, ale o mechaniczne uszkodzenie.
@mixon
- z tą akcyzą to bądź ostrożny, obawiam się, że możesz mieć problemy; ja na Twoim miejscu poprosiłbym gościa o uregulowanie wszystkich opłat i dopiero wtedy dalej gadał; poza tym to troszkę dziwne, że gość w 3 miesiące przekręcił 4000 km tylko podczas okazyjnych wypadów do lasu, który ma blisko...
- tak jak napisał pezet bierz zadbaną mechanicznie jedynkę - za resztę kasy doprowadzisz ją technicznie do porządku, kupisz trochę gratów do montażu i do wożenia na początek i zostanie na duże kwiaty dla żony; a żona z czasem pokocha traktorek, wiem coś o tym
- facet zgadza się jechać do wybranego przez Ciebie warsztatu - to wielki plus i nie odpuszczaj; jeśli auto byłoby jakąś gigantyczną miną, to z pewnością by na to nie przystał.
- o wymianie podłogi w jedynce napisano tony, tutaj jeden z wielu przykładów http://homepage.ntlworld.com/stage1v8/T ... tFloor.htm jak do tematu można podejść (zazwyczaj się po prostu spawa); z tego co napisałeś małe wstawki mogą nie wystarczyć; oprócz rozwiązań podanych przez pezeta można jeszcze wstawić dobrą używkę - ja za całość (używka + montaż) dałem coś ok. 900 zł. Z pozostałą częścią podłogi, jak lubisz się sam bawić, poradzisz sobie bez problemu. W wątku http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=8&t=61157 masz krok po kroku objaśnione, jak zaleczyć rdzę podłogową w jedynce - doczytaj tylko wątek do końca, bo ten mój scenariusz został nieco zmodyfikowany przez tutejszego guru lakiernictwa - Zbowida. Nie jest to oczywiście rozwiązanie na 10 lat, ale póki co u mnie robi 2 rok i wygląda jak na 2 dzień.
- jeśli serce Ci mówi, że to właśnie TEN - bierz, a martwić się będziesz później.
- z tą akcyzą to bądź ostrożny, obawiam się, że możesz mieć problemy; ja na Twoim miejscu poprosiłbym gościa o uregulowanie wszystkich opłat i dopiero wtedy dalej gadał; poza tym to troszkę dziwne, że gość w 3 miesiące przekręcił 4000 km tylko podczas okazyjnych wypadów do lasu, który ma blisko...
- tak jak napisał pezet bierz zadbaną mechanicznie jedynkę - za resztę kasy doprowadzisz ją technicznie do porządku, kupisz trochę gratów do montażu i do wożenia na początek i zostanie na duże kwiaty dla żony; a żona z czasem pokocha traktorek, wiem coś o tym

- facet zgadza się jechać do wybranego przez Ciebie warsztatu - to wielki plus i nie odpuszczaj; jeśli auto byłoby jakąś gigantyczną miną, to z pewnością by na to nie przystał.
- o wymianie podłogi w jedynce napisano tony, tutaj jeden z wielu przykładów http://homepage.ntlworld.com/stage1v8/T ... tFloor.htm jak do tematu można podejść (zazwyczaj się po prostu spawa); z tego co napisałeś małe wstawki mogą nie wystarczyć; oprócz rozwiązań podanych przez pezeta można jeszcze wstawić dobrą używkę - ja za całość (używka + montaż) dałem coś ok. 900 zł. Z pozostałą częścią podłogi, jak lubisz się sam bawić, poradzisz sobie bez problemu. W wątku http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=8&t=61157 masz krok po kroku objaśnione, jak zaleczyć rdzę podłogową w jedynce - doczytaj tylko wątek do końca, bo ten mój scenariusz został nieco zmodyfikowany przez tutejszego guru lakiernictwa - Zbowida. Nie jest to oczywiście rozwiązanie na 10 lat, ale póki co u mnie robi 2 rok i wygląda jak na 2 dzień.
- jeśli serce Ci mówi, że to właśnie TEN - bierz, a martwić się będziesz później.
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
Dzięki Dżek, dzięki chłopaki.
Reasumując: nic na siłę - wszystko młotkiem.
Uratuje mnie tylko spokojne i bezemocjonalne podejście do tematu kupna LR, choć sami wiecie jak to jest. Te maszyny mają duszę i nie da się ich tak po prostu kupić jak bułki w spożywczym. Będę dalej szukał swojej Landrynki i mam nadzieję, że ją znajdę. A tym czasem wchłonę z forum ile się tylko da.
Reasumując: nic na siłę - wszystko młotkiem.
Uratuje mnie tylko spokojne i bezemocjonalne podejście do tematu kupna LR, choć sami wiecie jak to jest. Te maszyny mają duszę i nie da się ich tak po prostu kupić jak bułki w spożywczym. Będę dalej szukał swojej Landrynki i mam nadzieję, że ją znajdę. A tym czasem wchłonę z forum ile się tylko da.
... droga jest wszędzie ...
GVII '06
GVII '06
Tak, te maszyny mają duszę.
Ale nie zawsze jest to bratnia dusza
Ale nie zawsze jest to bratnia dusza

Jak to z krwiopijcami bywa. I komarzyca może być krewniakiem - po ukąszeniu.pezet pisze:Ale nie zawsze jest to bratnia dusza

‘Nie jestem panem waszych sumień’ Zygmunt II August
Ja swojej szukałem bite 9 miesięcy, więc głowa do góry... jak powiedział kat zakładając stryczek.mixon pisze: Będę dalej szukał swojej Landrynki i mam nadzieję, że ją znajdę.
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
- Rzeźnik z Jakubowa
-
- Kontaktowanie:
zna ktoś może to auto http://otomoto.pl/land-rover-discovery- ... 70382.html
Vitara Long i Mercedes Wolf GD240 
KLR 600 1985 (nowy)

KLR 600 1985 (nowy)

Na forum bywa MaciekG. Jest z Białegostoku, ma takie auto i zna je bardzo dobrze. Odezwij się do niego, może zrobi pierwszą weryfikację.

łoś też człowiek
- Rzeźnik z Jakubowa
-
- Kontaktowanie:
Wiechu pisze:![]()
Na forum bywa MaciekG. Jest z Białegostoku, ma takie auto i zna je bardzo dobrze. Odezwij się do niego, może zrobi pierwszą weryfikację.

KLR 600 1985 (nowy)

KLR 600 1985 (nowy)

-
Zmiana reflektorów w Disco II nastąpiła dopiero w 2003 a ten jest z rocznika 99Rzeźnik z Jakubowa pisze:zna ktoś może to auto http://otomoto.pl/land-rover-discovery- ... 70382.html

Discovery II '99 - był
ale co w zwiazku z tym , ja mam 92 a lampy z 300 

Życie trzeba przeżyć tak, by wstyd było opowiadać, a przyjemnie wspominać..
-
Nie tylko lampy - zderzak też jest nowy.
Generalnie dziwi mnie trochę wygląd w stosunku do podanego rocznika,
ale że mnie to auto nie interesuje, to nie będę dociekał. Każdy kto jest zainteresowany
może przecież sprawdzić sam.
Generalnie dziwi mnie trochę wygląd w stosunku do podanego rocznika,
ale że mnie to auto nie interesuje, to nie będę dociekał. Każdy kto jest zainteresowany
może przecież sprawdzić sam.
Discovery II '99 - był
przeróbka jak przeróbka.
Jeden robi "przy okazji" po strzale, żeby mieć "ładniej". Drugi z czystego lansu.
Nie brakowało tu takich, którzy o taki apgrejd pytali.
Jeden robi "przy okazji" po strzale, żeby mieć "ładniej". Drugi z czystego lansu.
łoś też człowiek
... to co trzeba kupić aby taki apgrejt mieć? Nie żebym musiał wymieniać, ale na narty jadę i chciałem się pod stokiem polansować. Gdzieś trzebaWiechu pisze:przeróbka jak przeróbka.

‘Nie jestem panem waszych sumień’ Zygmunt II August
Do lansu to jest Freelan(ser)der i juz sie nim pod stokiem lansowali: http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=8&t=62833sla66 pisze:... to co trzeba kupić aby taki apgrejt mieć? Nie żebym musiał wymieniać, ale na narty jadę i chciałem się pod stokiem polansować. Gdzieś trzeba

pozdrawiam
p.
Defender`98
nie mam pojęcia, mnie to nie dotyczy...sla66 pisze:... to co trzeba kupić aby taki apgrejt mieć? Nie żebym musiał wymieniać, ale na narty jadę i chciałem się pod stokiem polansować. Gdzieś trzeba

łoś też człowiek
Najświętsza Panienko
co to się porobiło
u mnie w regionie chyba ze 3 kolegów szuka disco
Rzeźnik też
czy my się starzejemy, czy co??
wiem
z wiekiem człowiek dojrzewa do podjęcia właściwych decyzji 
co to się porobiło
Rzeźnik też
wiem

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
- Rzeźnik z Jakubowa
-
- Kontaktowanie:
Święta racja, starość, człowiek wygody szuka, ślepnie i D II wybierajpi pisze:Najświętsza Panienko
co to się porobiło
Rzeźnik też
wiemz wiekiem człowiek dojrzewa do podjęcia właściwych decyzji

KLR 600 1985 (nowy)

KLR 600 1985 (nowy)

Ty sobie lepiej prześledź swoje posty z Terenowiady'08Rzeźnik z Jakubowa pisze:Święta racja, starość, człowiek wygody szuka, ślepnie i D II wybierajpi pisze:Najświętsza Panienko
co to się porobiło
Rzeźnik też
wiemz wiekiem człowiek dojrzewa do podjęcia właściwych decyzji
![]()

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
Witam. Oglądałem to disko http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7559390 i trochę nim pojezdziłem i jeżeli chodzi o jazdę po drodze to było wporządku. wygląd ok spodobało mi się bardzo. Ale mnie martwi w tym autku to to że jak nim ruszam to słychac delikatny trzask gdzieś z przodu ale tylko przy ruszaniu, przy skręcaniu w prawo i tylko w prawo strasznie nim telepie i jakoś trzeszczy. Nie mam pojęcia co to może być no i za bardzo się nie znam. Może ktoś z Was oglądał ten samochód i wie co to może być, a jak wie to, czy droga taka naprawa by była. Z góry wielkie dzięki.